bloggheader6

Vänliga själar och vackra växter.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.09.2017 | 0 Kommentarer

Du kanske undrar vad Fredrik gör på bilden? Nå, jag ska förklara. Och det blir en fin historia.

 

27.9.2017 vaxt 1

 

Häromdagen ringde en av våra nuvarande grannar till Fredrik, och bjöd ut några träd till vårt hus. Vi visste inte riktigt vad som väntade oss, när vi igår trippade över till deras lägenhet. Men det vi möttes av förvånade mig. Inte visste jag att de hade en drömträdgård, med alla möjliga växter! De hade verkligen gjort magi med sin trädgård, speciellt då allt bara hade börjat med brännässlor.

Det fanns allt från plommonträd till bärbuskar. Rosor, körsbärsträd.. ALLT!

 

Våra nuvarande grannar är så glada att unga vill bygga hus i Petalax, speciellt jag & Fredrik som inte ens är härifrån, att de ville ge oss träd och buskar som får växa och må gott vid vårt hus. Jag blev så varm i själen och glad för varenda evigaste växt.

 

Och det är därför Fredrik grävde senare på dagen en grop vid svärmors åker, så träden får förvaras där tills de flyttar hem till vårt hus.

 

27.9.2017 vaxt 2

 

Med oss fick vi plommonträd, körsbärsträd och ett lönnträd med stora vackra blad med starka och fina rötter. 

Det är helt otroligt hur vänliga folk är åt oss. Får vi inte gratis trädgårdsmöbler så är det växter och träd som förhoppningsvis får växa i minst hundra år. 

 

Vi fick smaka på ett av de plommon, som förhoppningsvis kommer att växa i vår trädgård om något år, och de var underbart goda. Även om vi redan nu, vid lägenheten, haft egna jordgubbar och björnbär, så kommer vi att ha dubbelt mer möjligheter vid huset.

 

27.9.2017 vaxt 3

 

Och här myser de, alla våra trädgårdsträd, vid åkern. De behöver inte stå där länge, utan får snart flytta till huset. Men det är en annan historia.

 

Idag är jag tacksam över trevliga människor. Tack. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar