bloggheader6

Vår snygga badtunna är klar!

Skrivet av Caroline Eriksson 05.11.2018 | 0 Kommentarer

Tänk dig att bo i naturnära miljö. Ha möjligheten att kunna förvandla sitt boende så att man inte behövde åka iväg på SPA. För du har redan det så mysigt att du inte vill lämna ditt hem. Där du kan välja om du vill ta ett mysig bubbelbad, gå in i ett värmande bastubad eller varför inte värma upp en badtunna och plaska runt i naturen?

Ja, så har vi det nu. 

 

Jag är så glad för Fredriks skull att han har haft möjligheten att kunna köpa sin alldeles egna badtunna. Det som han har längtat efter den största delen av sitt liv. 

 

badtunna 1

På vår terrass kan du nu se något nytt: vår badtunna!

 

Det har hänt mycket sen jag bloggade om vår badtunna för två veckor sen. Nu är allt installerat och Fredrik har åter en gång visat vilket fint tålamod han har, eftersom han har byggt en fin ram till badtunnan.

 

badtunna 2

Badtunnan är en del av inredningen till terrassen.

 

Vid sidan av terrassen är nu badtunnan inbyggd så den blir en del av inredningen. På så sätt blir det lättare att ta sig i och ur badtunnan, och man behöver inte göra badvattnet smutsigt med detsamma, när man inte behöver gå på marken.

 

Såg att det gick att köpa trappsteg till badtunnan, som var mindre och kostade 290€! Det blev så mycket bättre och finare med det trappsteg Fredrik byggde till badtunnan.

 

badtunna 3

Badtunnan är redo att värmas.

 

Bakom badtunnan finns vår glittriga vedkamin som kommer att värma upp vattnet i badtunnan. Enligt hemsidan som Fredrik beställde badtunnan ifrån ska det ta upp till två / tre timmar innan badtunnan är redo att badas i. Vilket är relativt snabbt, när många andra badtunnor kräver att du eldar en halv dag innan vattnet är passligt varmt.

 

badtunna 4

"Pieni mutta pippurinen" skulle man kunna säga om vår kamin.

 

Det är tur att vi har massor av ved, så vi kan bestämma oss för att bada badtunna, utan extra planering.

 

badtunna 5

Ramen till badtunnan är så snygg.

 

Fredrik gjorde ett så bra arbete att bygga ramen till badtunnan. Förutom att han har ett tålamod (som jag önskar jag kunde få minst 10% av), så är han väldigt noga med att allt blir så fint som möjligt. 

Det lyckades han med. Trots att badtunnan inte är inbyggd i terrassen, utan nog står fritt, så får man illusionen av att den hör tillsammans med terrassen, och alltid har gjort det.

 

badtunna 6

På sidan av ramen, där det inte finns några lister, ska led-band fästas så man får belysning till badtunnan.

 

Badtunnan är 184 x 184 cm, och rymmer massor av härliga kompisar. Hoppas på att det kommer en helg snart där så många som möjligt har möjlighet att träffas, så man kan inviga badtunnan. Jag har beställt efter en bikini som var på 70% REA (bästa tiden att shoppa simkläder är nu), och ser nästan fram emot att testa badtunnan.

 

Älskar hur det blev som fyra små bord vid ramen, så man kan placera sin ädla dryck där medan man badar.

 

badtunna 7

badtunna 8

En vacker turkos färg.

 

Eftersom skogen skyddar oss från vind, så blåser det så gott som aldrig på baksidan av huset. Finns som en orsak varför vi inte spenderade så mycket tid på baksidan av huset i somras. Det blev så varmt.

 

Men vi ska känna av och se om det ändå kommer att behövas skydd från vind med plexiglas. Annars får badtunnan lämna och se ut som gör nu. Det som också är positivt med vår badtunna är att den är så hög, så man behöver inte frysa.

 

Nu längtar jag bara efter att få ta ett dopp i badtunnan vår!

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar