bloggheader6

Vår underbart vackra bastu!

Skrivet av Caroline Eriksson 05.09.2018 | 2 Kommentarer

När vi började bygga vår bastu hade vi en klar vision om att den skulle vara stilren. En plats där man verkligen kan koppla av vid, med mjuka och varma former och färger. Nu när bastun är klar så inser jag att allt det vi drömde om blev verklighet. 

 

Ett vanligt önskemål jag får här på bloggen är att jag ska visa mer bilder från hemmet, och den här veckan kommer jag att visa er mer av hur vi har det här hemma. Vi börjar med husets hjärta; bastun.

 

bastu sauna 1

Under bastulavarna finns en led-slinga som ger mysbelysning i mörkret.

 

Önskar att jag kunde ta åt mig äran för bastun, men här är det fullt ut Fredrik som har gjort allting så fint. Eftersom han älskar att bada bastu så märks det att han lagt in lite extra själ och kärlek i bygget.

Resultatet är så otroligt vackert!

 

bastu sauna 2

Ljusa färger och former var en röd tråd i bastubygget.

 

Vi hade först tänkt oss en mörk bastu, för att i sista sekund ångra oss och välja en ljus färg av Colorias oljevax. Hela vårt hus är ju målade i Colorias färger, så det var en självklarhet att fortsätta använda deras märken. Det är så smidigt att arbeta med dem.

 

bastu sauna 3

En droppe från Finland.

 

Bastustävan är av märket Rento, och designen heter Pisara. "En droppe från Finland - okomplicerad design för bastun" är dess slogan. Den är som skapad för att vara i vår bastu.

 

bastu sauna 4

Här vill man bada bastu och slappna av.

 

I hörnet av bastun hittar man en bastukamin från märket Harvia. I den är alla 80 kg bastustenar jag bar upp till huset, och även den har en mjuk form. Feng shui är något man vill eftersträva, även i små ytor.

 

bastu sauna 5

Bastukamin från Harvia.

 

Fredrik testade ha igång bastun igår för första gången. Hade just vaknat upp från en tupplur, jag som inte tupplurat på flera år, gick runt i huset för att söka efter honom. Gick in i badrummet, men där var han inte. Fick istället möta en bastudörr med imma på sig, och när jag öppnade bastudörren möttes jag av behaglig värme.

 

Sen när vi väl bastar på riktig så är det väl inte lika behaglig värme, eftersom Fredrik gärna bastar så man tror man ska förgås. Han är väl ba en äkta finne.

 

bastu sauna 6

Diskreta och bekväma ryggstöd.

 

På översta bastulaven finns diskreta ryggstöd.

Alla ytor i bastun är så släta och lena att det är riktigt behagligt att vara i den. 

 

bastu sauna 7

Lägg märke till vår enormt snygga golvsil i bastun.

 

Nu ser jag riktigt mycket fram emot att få bada bastu. Kanske införa en ny rutin i mitt liv, där man värmer upp sin sauna minst en gång i veckan, samtidigt som man ger sig själv tid att koppla av och bara ta hand om sig själv? 

 

Badar du bastu?

 

Kommentarer

 • Daniel 06/09/2018 1:15am (5 år sen)

  Vi har ingen hemma, men på villan badar jag några gånger per sommar.
  Man blir ju nog sugen på att bada då man ser en sån här fräsch bastu! ????

  • Caroline Eriksson 06/09/2018 3:31pm (5 år sen)

   Tack så mycket. Ni är så hjärtligt välkomna på bastubad nästa gång ni kommer hit! :D
   Säkert jättemysigt att bada bastu vid villan. :)

 • Madicken 06/09/2018 8:28am (5 år sen)

  Jätte fin bastu :)! Vi håller på att renovera vår bastu och den blir raka motsatsen till er, helt svart med vita bastustenar och vedeldad bastu ugn :). Väntar att den blir färdig så att man får bada igen!

  • Caroline Eriksson 06/09/2018 3:32pm (5 år sen)

   Åh! Vi hade ju tänkt oss en bastu i samma stuk som er kommer att bli, men som sagt ångrade vi oss i sista sekund för att följa den röda tråden i badrummet. Hoppas ni blir klara snart så du får bada bastu. Det är så skönt och avkopplande med bastubad. :)

Skriv en kommentar