bloggheader6

Våra nattduksbord, återbruk!

Skrivet av Caroline Eriksson 24.04.2018 | 1 Kommentarer

Vår säng är väldigt hög, så när vi sover, sover vi 80 cm ovanför golvet. Förutom att vi har fått bättre kondition, när man liksom måste ta fart för att hoppa upp i sängen och sover som kungligheter, så har det varit enormt svårt att hitta nattduksbord som;


1. Matchar den vackra sängstommen,

2. är tillräckligt hög för att se snyggt ut bredvid sängen, och

3. inte kostar skjortan eller gör att vi för evigt måste sova så här högt uppe i luften, utan kan lika gärna sova lite lägre ner.

 

Och allt detta verkade vara ett mission impossible, eftersom det tog tre månader innan vi fick nattduksbord. Visst, inredning är en hobby som man aldrig liksom blir färdig med, och det behöver inte gå snabbt. Men tre månader!

 

För exakt en vecka sen så la Fredrik ut en liten annons i byns facebooksida, om någon hade en retro tv-bord. Endast minuter senare trillade det in kommentarer, och en halvtimme senare hade han tre bord som såg ut så här:

 

IMG 20180417 WA2

 

 

Han hade alltid en vision om hur det skulle se ut, även om jag hade svårt att greppa den. Och det bordet du ser på bild nu, är långt ifrån hur den skulle börja att se ut.

 

För dessa bord, som du oftast kan hitta på vinden hos släktingar, är så dåliga i skick. Färgen på järnet kan ha blivit förstörd, och bordsskivan är ofta bubblig pga fuktskada och inget man vill sova bredvid.

 

Så Fredrik fick ett projekt, och tre dagar efteråt så hade vi nya nattduksbord, som var återbruk.

 

 

nattduksbord 1

 

Tadaa! Kanske inte det bäst fotoljuset i vårt mörka sovrum, men nattduksborden piggar upp tillvaron lite och är stilrena, samtidigt som de inte tar över fokus från sängstommen.

 

Fredrik böt ut skivan som var som bord, och nu är det en helvit och något smalare skiva än som tidigare var. Sen har han sandblästrat, slipat, målat och lackat och det blev så fint.

 

nattduksbord 4

 

Som jag skrev tidigare så är inredning en hobby man aldrig blir klar med, och nu är jag på jakt efter två samma lampor att ställa på nattduksborden. Vill att de ska vara enorma, ge ett behagligt ljus, samtidigt som de tjänar mig som läslampa om kvällarna.

 

För tillfället har jag skrivbordslampan från kontoret i sovrummet. Som även det är mitt nästa projekt och rum att inreda.

 

nattduksbord 3

 

Under nattduksbordet är det perfekt förvaring för böcker, kläder eller vad du nu vill ha bredvid sängen - utan att det ska promt ligga på golvet och samla damm.

 

Jag är så stolt över Fredrik och vad han är duktig på att ta tillvara på gamla saker och ge dem nytt liv. Dessutom är jag glad att äntligen ha ett nattduksbord.

 

Kommentarer

  • Johanna 24/04/2018 7:59pm (5 år sen)

    Ikeas ranarp? Vi har golvlampan som läslampa i vardagsrummet gillar den skarpt.

    • Caroline Eriksson 25/04/2018 5:31am (5 år sen)

      Kollade upp den, och den är riktigt snygg. Ska hålla den i baktanken om vi inte hittar något begagnat att restaurera upp :)

Skriv en kommentar