bloggheader6

Våra nya soffor höjde mysfaktorn till 100.

Skrivet av Caroline Eriksson 14.08.2018 | 0 Kommentarer

Vi har snart bott åtta månader i huset, och vi har inte inrett färdigt på långa vägar. Det är väl ett evighetsprojekt, men när man byggt upp ett hus så vill man inte slå spikar i varje vägg, för man har redan spacklat och slipat tillräckligt att man inte vill göra om det om något skulle kännas fel.

Så det får ta sin tid. 

 

Terrassen, som är nästan som ett rum för sig själv, har även tagit sin tid att inreda. Vi köpte ju billigt från internet ett stort bord med plats för åtta människor, och hade planer på att köpa soffor att mysa i, men det var lättare sagt än gjort att hitta det man tyckte om. 

För det första så tycker jag att utemöbler i sig är alldeles för dyra. Tänka sig att folk kan lägga flera tusen euro på en lite soffa till terrassen. Huvudlöst! För det andra så ville vi ha något som verkligen kändes rätt och som vi skulle kunna leva med i många år framöver, så det tog tills förra veckan innan vi fann våra soffor till terrassen. 

 

Och vi behövde köra hela vägen till Jakobstad för att få hem dem. 

 

levanger 1 sevendays

 

Orsaken varför vi behövde köra till Jakobstad var för att sofforna inte fanns i Vasa, och tydligen kör inte Jysk möbler mellan affärerna. Men vi hade redan sökt land och rike efter de utemöbler vi ville ha, och det fanns ingenstans något som ens gav oss samma känsla som dessa möbler, så de var värda att köra till Jakobstad för.

Dessutom fick vi ju en liten roadtrip en vanlig söndag.

 

levanger 2 sevendays

 

Det vi har köpt är alltså tre stycken soffgrupper av modellen Levanger av Jutlandia, som du kan hitta vid Jysk. Eftersom det följde med ett soffbord med varje soffa, och behöver endast ett bord, så har vi nu två bord till salu. Allt är av aluminium, så det rostar inte. Först till kvarn som gäller!

 

levanger 4 sevendays

 

Det som är speciellt med dessa soffor är att de har ett sidobord, vilket är mycket behändigt om du har fler gäster på besök eller annars bara vill ställa undan telefonen eller en ädel dryck vid sidan om dig, utan att luta dig fram till soffbordet.

Man kan förflytta sidobordet av soffan till vilken sida man vill, och vi har testat oss fram till det som känns bäst för oss.

 

levanger 5 sevendays

 

Soffborden och sidobordet är i en behaglig grå färg, förutom benen då som är svarta, och det matchar perfekt in till det stora matbordet vi har på terrassen. Dessutom matchar soffans modell och färg om den fyra meters långa soffan vi har i vardagsrummet, så terrassen hör ihop med vardagsrummet, utan att bli allt för stora kontraster.

 

levanger 6 sevendays

 

Fredrik hade även hängt upp solcellslampor ovanför soffbordet, medan jag jobbade kvällsskift igår, och mysfaktorn höjdes rejält ute vid terrassen. Nu vill man ju stanna utomhus, även om solen gått ner.

 

levanger 7 sevendays

 

Så här såg det ut igår kväll. Blev som ett extra vardagsrum med naturen som tv. Lite mysiga filtar till nu ba, och våra värmelampor på, så kan man förlänga sommaren med flera veckor ännu.

Får väl ta och planera in nästa terrassfest så snabbt som möjligt.

 

levanger 8 sevendays

 

Jag har i alla fall njutit hela dagen här på terrassen. Drack mitt morgonkaffe här och eftersom det inte finns en chans att någon skulle se en här (halleluja!), så kan man riktigt slappna av och bara njuta av tillvaron.

Helt värt att köra 140 kilometer för.

 

 

Hur har du valt att inreda din terrass?

Är det som ett extra rum? 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar