blogghedaear

Varför läcker menskoppen?

Skrivet av Caroline Eriksson 23.08.2017 | 0 Kommentarer

Efter varje evigaste blogginlägg om mens så älskar jag vad som händer på bloggen. För detta händer: Jag vet ju att ni finns, eftersom jag ser statistiken, men ni blir plötsligt lite med konkreta för mig eftersom ni skriver hej, era egna erfarenheter och kommer med frågor. OCH JAG ÄLSKAR ALLT. Det känns som att vi får mer kontakt, och jag får fundera på allt om livet till mens med er.

 

Känslan när ni skriver att ni köpt en menskopp TACK VARE MIG, och dessutom är lycklig över beslutet, gör mig GLAD. 

Och när jag får frågor om vad man gör för fel då menskoppen ändå läcker, känns knasigt m.m. så vill jag absolut ge er all min hjälp. Nu tänkte jag, än en gång, försöka hjälpa er. Denna gång i punktform. Åtta punkter för att få din upplevelse med menskoppen att bli bra.

 

1. Du gör absolut ingenting fel.

2. Man lär sig att en tampong ska så högt upp som möjligt för att minska läckage, men när det kommer till menskopp är det lite annorlunda. Menskoppen ska placeras i nedre delen av slidan, bakom blygdbenet och nedanför livmoderhalsen. Alltså är den ganska långt ner, för mig, och just därför klippte jag av hela piggen på min menskopp.

3. Men eftersom alla är skapta olika, så betyder det att bara för att jag har den långt ner, så kan du behöva ha den högre upp. Dock inte (ändå) för högt upp, eftersom det då är större risk att den inte sitter ordentligt och då läcker.

4. Vik ihop den på det sätt som känns bekvämt för dig. Sätt den på plats, och känn med ett finger runt koppen så att den sitter tätt. Känns inte den "rund" i storleken, så sitter den inte rätt.

5. Rotera koppen lite, så den verkligen är riktigt utfälld. Går det inte, så kan det betyda att kanterna inte är riktigt utfällda.

6. Under menscyklen kan din livmoderhals röra sig lite, vilket betyder att det kan krävas lite övning innan man känner hur koppen ska sitta perfekt.

7. Slappna av. Både vid in- och utsättning så gäller det att vara cool.

och 

8. Än en gång. Du gör ingenting fel. 

 

Så kort och gott, ha den inte för högt upp. Klipp av piggen om det känns bekvämare så. Det finns som ingen risk att koppen skulle försvinna mystiskt, så piggen är i min mening onödig. Sitt eller stå, vad som än känns bekvämast för dig, och testa dig fram. "Se till", känn, så den är riktigt utfälld. 

 

En menskopp ska varken kännas någonstans eller läcka när den sitter rätt.

 

Och få ingen panik om det skulle läcka. Alla har vi varit där en eller flera gånger. Och det är abosolut inga farliga saker. Det är bara lite färg.

 

Nu ska jag starta dagen, och kaaaaaanske lovar att det kommer en vlogg så småningom om några dagar. SPÄNNANDE!

 

menskoppcarro3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar