Bloggheader Caroline3

Vargspår

Skrivet av Caroline Eriksson 21.03.2016 | 0 Kommentarer

Jag läser om ensamvargen i Sundom, och tänker med detsamma till spåren jag såg förra veckan. På onsdagen för att vara riktigt exakt.

Reagerade på att spåren var med ganska långa mellanrum och alla lika tydliga. Var det en stackars och otroligt stor hund som borde ha fått sina klor klippt för länge sen? Tassavtrycken hade en rak och bestämd väg ut efter isen och inga människospår i närheten. En hund springer oftast runt i sitt glädjerus.

 

Mästerdetektiv som jag är, la ut bilden på facebook och fick som svar att det är en varulv, troligtvis en hund men kan vara en varg. Men att det vore konstigt eftersom det inte hörts om observartioner om varg i trakten. 

 

Nu vet jag inte hur långt en varg kan gå, eller varför i hela friden en varg skulle byta Malax-skärgård mot Sundom, men tänk om. Tänk om detta ändå var spåren av en varg jag fick se.

 

IMG 0995

Tunga spår, nästan lika stor som handen min. Det kan vara en stor och ensam hund (även om jag bara sett småhundar vid smultronstället), men efter att ha läst artikeln så väcktes hoppet igen.

 

För många herrans år sen såg jag en varg. Körde någonstans mellan Maxmo och Vöro och på sidan av vägen såg jag en stor hund. Trodde jag. Saktade in lite för att se om hunden behövde skjuts, när jag upptäcker att det var en varg. Vet att jägare inte alls tycker om vargar, men jag är ingen jägare. Det är mäktiga djur det här också. Vargen behövde inte skjuts.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar