bloggheader6

Världens bästa sak!

Skrivet av Caroline Eriksson 28.09.2016 | 0 Kommentarer

Är glad över att jag hann ut igår eftermiddag för att fotografera lite, för idag är varken vädret det vackraste eller jag den piggaste. Så är det ibland. :-)

 

Skulle ju visa er en av mina födelsedagspresenter. Fick pengahjälp av min mor för att köpa en ny fjärrutlösare. Nåt jag verkligen har behövt, och det märkte jag igår. 

Min gamla hade endast två funktioner. Direktfotografering eller att vänta två sekunder innan bilden tas. Dessutom hade jag hunnit tappa den i golvet så den blev tejpad några gånger. Gärna skulle man stå och rikta fjärrutlösaren rakt mot kameran, vilket inte alltid är det lättaste. Speciellt inte när man står på huvudet (vid yogabilder).

 

Min nya däremot, den är rama grejer. Jag kan springa 100 meter ifrån kameran om jag vill, och den fotograferar ändå.

Kan stå i vardagsrummet och fotografera i köket. Välja exakt hur många sekunder jag vill att den ska vänta innan den fotograferar, och ställa in exakta tider för intervallfotografering. Stå på huvudet eller hur jag vill, och bara fokusera på det. Fjärrutlösaren gör sitt jobb.

 

Hur har jag klarat mig utan den?  JAG  ÄLSKAR  DEN!

 

IMG 8266

 

Det syns inte på bilden men jag är långt ifrån kameran. På andra sidan potten, typ, vid havet. När jag ställde in kameran tyckte jag att det såg enkelt ut att gå ut till stenarna i vattnet, men var lite av en synvilla. Där jag sitter så är det stort mellanrum mellan stenen bakom mig och de längre mot kameran. 

 

Men det gjorde inget, för jag behövde inte fokusera på annat än att hållas torr. Fjärrutlösaren fotograferade hur fint som helst. Ser fram emot alla möjligheter till foto som jag nu fick. 

 

IMG 8410

Och så här ser min nya leksak ut. 

 

Borde köpa ett tjockt stort vitt papper som jag kan börja ha som bakgrund vid just produktfotograferingar, för om ni ser noga ser ni att det inte är ett helt vitt papper som bakgrund.

Nope.

Det är vårt hus. ;-) 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar