blogghedaear

Vasas coolaste biltvätt

Skrivet av Caroline Eriksson 11.01.2019 | 0 Kommentarer

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Minimani
***

 

När jag fick chansen att testa Vasas nyaste och coolaste biltvätt så var det självklart att jag skulle skämma bort min bil med en ordentlig lyxtvätt. Speciellt då jag inte är känd för att underhålla utsidan på min bil som den är värd.

 
Kommer som inte att glömma den gången sommaren 2016 då jag fick feeling att vaxa bilen efter att Fredrik tvättat den åt mig (!!). Från att ha varit en varm och härlig sommardag i juli var det som om himlen öppnade sig, och jag fick bråttom att ta mig till skydd. Kvar lämnade bilen med vax över hela sig.

Fick köra runt ett par dagar med en bil som kanske skulle vara röd under de vita vaxfläckarna.

 
KronTvatt 01

Jag och min trogna vän "röda faran". 

 

Jag har varit kompanjon med röda faran nu i sex år, och under dessa år har bilen blivit ordentligt tvättat ungefär två gånger. Oljebyte om och när jag kommit på det.

Skämt åsido. Så illa är det inte, bara nästan.

Men jag har dåligt samvete över att jag inte tagit hand om min bil bättre, för trots att hon är liten, så är hon amper och tar mig från punkt a till b, samtidigt som hon är snålare än snålast när det kommer till bensin. Jag har lärt mig att vissa saker är det bäst att lämna till proffs eller maskiner, där inte väder eller vind kan påverka slutresultatet.

 

KronTvatt 02

Vasas coolaste biltvätt hittar du vid Minimanis parkering.

 

Vanliga biltvättar är rätt så tråkiga. Så pass att jag en gång lyckats somna i bilen i en biltvätt (lugn ba, jag var passagerare). Men vid Krontvättens biltvätt så finns det ingen risk att du skulle somna. På utsidan ser den lite halvt blyg ut, men gömmer en riktig discokung på insidan.

Istället blir du fylld av adrenalin, glad och redo för lite fest när du tänker på att få tvätta bilen.

 

Är du redo för en riktig disco-tvätt nu?

 KronTvatt 03

Tvåspråkigt och enkelt att betala. I love it! 

 

Det första jag la märke till att biltvätten var fullständigt tvåspråkig. Och jag älskade det.

Jag behövde inte gissa mig till vad lyxtvätten skulle innehålla, eller hur man skulle betala för den. Inte heller behövde jag oroa mig, för det stor tvättanvisningar på en stor skylt. Dock blev jag så pirrig att jag glömde alla anvisningar, och det lilla kaos som utbröts får du läsa om snart.

 
På bilden kände jag mig istället trygg och förväntansfull för att ta med röda faran på sin första tvätt i en riktig biltvätt.

 

 

Jag fick tack och lov min upplevelse på film, och det syns hur kul jag hade. Tror det är första gången i mitt liv jag har haft så här roligt av att få bilen ren.

 

 KronTvatt 04

KronTvatt 09

En otroligt upplevelse att få vara i en discotvätt.


Innan du tvättar bilen så ska du lösgöra eller trycka in antennen. Det hade Fredrik peppat mig med, och det stod det även på anvisningarna. Det glömde jag bort, så när biltvätten startade skrek jag ”Fan!” och rusade ut i hopp om att hinna skruva bort antennen.

Vilket innebär att jag redan då bröt mot en av anvisningarna, vilket var att man inte skulle stiga ur bilen när biltvätten startat.


Men snabb som jag är så hann jag springa tillbaka till bilen och stänga dörren, med antennen fortfarande kvar på bilen. Tänkte att det får bära eller brista. Bokstavligen talat.

 

 KronTvatt 06

Nervös och glad på samma gång. 

 

Det här är leendet av en som är glad över att ha hunnit tillbaka in i bilen i sista sekund, innan disco-showen började, samtidigt som man är nervös över den stackars antennen som dansade i takt med discoljusen som blinkade harmoniskt i regnbågens färger. 


Att starta en biltvätt som är något lite extra är en så smart idé tycker jag. Att få ha roligt medan man gör något nödvändigt, som det faktiskt är att tvätta bilen.

Bilen behöver tvättas året runt, och även om du kanske tycker det känns onödigt att tvätta bilen mitt i vintern, så tycker inte din bil det.

 

 KronTvatt 07

Discotvätten är en upplevelse för hela familjen. 

 

Jag kan tänka mig att den här biltvätten passar till alla från åldern 0-100, och eftersom nu inte Vasa har något riktigt nöjesfält så kan den här biltvätten nappa en säker plats bland stans underhållning för hela familjen.

Det kanske inte tar så länge att tvätta bilen, men oj så du hinner uppleva en massa känslor och bli glad av att vara i en situation där du undrar om utomjordingar är på väg att hämta hem dig.

 

 

KronTvatt 08

KronTvatt 10

Biltvättens hashtags hittar du på #krontvätt och #kruunupesu.


Kruunupesu, Krontvätten, erbjuden effektiva tvättar för din bil från 19,90€ till 32,90€.

Jag valde ”Kronans juvel”, vilket även var den lyxigaste och dyraste. Kronans juvel ger din bil en effektiverad förtvätt, lavaskumm, högtrycksspolning, borste & schampoo, hjultvätt, ShineTecs-vax (med borste), sköljmedel, däckpolering och torkning.

 

Tyckte det var mycket förmånligt att få en så lyxig tvätt för endast 32,90€, och var så pirrig att se slutresultatet när disco-showen slutades och man fick komma tillbaka till vardagen med ett ”Hej, hur går det?” från biltvätten.

Och hur blev resultatet?

 

KronTvatt 11

Så här ren har inte röda faran varit på år och dagar.

 

Det första jag la märke till och som jag halvt ropade över halva Minimani's parkering var hur rena och snygga däck jag hade. Tror aldrig att de har varit så glänsande och vackra.

Trots att det var tjock dimma över hela Vasa, så glänste min bil så pass att det piggade världen lite.

 
Som du kan se så överlevde antennen, och Minimanis biltvätt fick tio poäng av tio möjliga av mig.

 

KronTvatt 12

Supernöjd med min rena och fina bil.


Nästa gång jag har vägarna förbi stan ska jag verkligen fara på ett till besök till Kruunupesu. Ta med mig Fredrik, och låta honom uppleva lite disco i en biltvätt. Något som jag tycker alla med bil borde göra, för se nu bara vad glad jag var efteråt.

 

 

Upplev lite disco och

få bilen ren på samma gång.

Tvättar du bilen mellan 22:00 - 07:00 får du 20% rabatt. 

 

Adressen är Skeppsgatan 13, 65100 Vasa.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar