blogghedaear

Vem är jag? (+ den stora frågestunden)

Skrivet av Caroline Eriksson 12.06.2018 | 4 Kommentarer

Undrar om jag har presenterat mig ordentligt här på bloggen? Sökte fram i arkivet att mitt allra första blogginlägg innehöll en kort information om mig, men det är ju evigheter sen. Minns ens någon slutet av 2015 eller vad som hände då?

 

Så nu tänkte jag göra en ny presentation av mig. Låta dig som är ny här veta lite mer om mig, och förfriska minnet för er som har varit med mig länge. Samtidigt bjuder jag in till en ordentlig frågestund, där du får fråga precis vad som helst, om allt mellan himmel och jord.

Jag svarar på allt.

 

Så, vem är jag?

Jag tycker den frågan är svår, för även om jag vet vem jag är, hur väljer man att presentera sig? Ska jag ta den långa eller den korta visan?

 

Den långa historien.

Jag föddes tjugofjärde september, en vacker höstdag, på ett bb i Mariehamn, Åland. Tjugosju år och nio månader sen. Bodde på Åland tills jag var fyra år, och samma natt som Estonia sjönk, så flyttade jag och mamma upp till Jakobstad.

Jag hade en fin barndom i lilla jeppis, och fick uppleva sånt som dagens barn inte kommer att vara med om. Som typ att internet vrålar över hela huset när man ville använda det, och då man kunde minnas alla telefonnummer på rak arm, eftersom det inte fanns några mobiltelefoner. 

I tolv år bodde jag i Jakobstad, innan jag som femtonåring (snart sextonåring) skulle flytta upp till Vasa för att studera till mediaassistent.

 

Samtidigt som det kan vara skrämmande att flytta hemifrån så pass tidigt, så var det även det bästa jag kunde göra. Aldrig tidigare har jag behövt växa upp och lära mig ta ansvar som då, och med facit i hand så har inte åldern någon betydelse när man är redo att ta ansvar. Det är ett val man måste göra.

Efter att ha tappat bort mig x-antal gånger på väg hem med cykeln (det var ju så stor stad), så lärde jag mig och blev tryggare i mig själv och att vara.

 

Jag bodde ensam i sju år, innan jag flyttade tillsammans med Fredrik, som jag träffat två år tidigare. Att flytta tillsammans med någon är även det skrämmande, men så underbart. Tänk att få dela sitt liv och vardag med någon. Att verkligen lära sig samspela med en annan människa, och bygga upp nya rutiner och få äta middag tillsammans med.

Att älska och bli älskad av. Livet.

 

För sex månader sen byggde vi klart vårt hus, som det tagit sju månader att bygga. Det här med att bygga hus och allt det innebär är något jag skulle kunna skriva en bok om, så låter den historien vara till en annan gång. Speciellt var det minst sagt.

I alla fall så har jag inte bara en utbildning i fickan, utan har även studerat till Hälsoinspiratör och närvårdare, med inriktning på äldreomsorg och missbrukarvård. Det är inom äldreomsorgen jag arbetar med idag.

 

När jag inte jobbar så tycker jag om att blogga, fotografera, sjunga och göra yoga. Och mysa med våra tre katter, som är som våra små barn.

Och det är jag. Caroline.

 

 

Den korta historien.

Jag heter Caroline. Född på Åland, uppvuxen i Jakobstad och studerade och arbetade i Vasa innan jag träffade kärleken i mitt liv. 2013 flyttade jag till Petalax, där jag nu har byggt bo. För snart sex månader sen flyttade jag och kärleken in i vårt hus, som vi byggt själv på ungefär sju månader.

Här bor vi i vårt hus i naturnära miljö tillsammans med våra tre katter.

Jag arbetar inom vården, och tycker om att blogga, fotografera, sjunga och stå på huvudet.

 

Och det är jag. Caroline. 

Fast ingen kallar mig det. Jag kallas Carro.

 

caroline.12.6.2018 1
Så här sommarfin var jag idag.
Den där getingen som surrade omkring mig har jag nästan förträngt redan.

 

 

FRÅGESTUND

Du är hjärtligt välkommen till att fråga precis vad du vill, eller tipsa mig om det är något du vill veta mer om eller läsa om. Jag svarar på allt.

 

 

 

Kommentarer

 • Jenny 12/06/2018 11:01pm (3 år sen)

  Hej Caroline! Hur mår du? Jag mår bra.

  1) Tror du att du kommer ha andra husdjur än katter i framtiden? 2) Vad ser du fram emot just nu? 3) Vilket är ditt första biominne? 4) Vilket är ditt favoritbär? 5) Hur var din första fylla? 6) Använder du elektrisk tandborste? 7) Vad är bäst på Netflix just nu? 8) Skulle du vilja flyga luftballong? 9) Vad tusan gör man om man stöter på en varg? 10) Har du en favoritmascara? 11) Om du var tvungen att lämna Petalax och flytta utomlands, var skulle du bo? 12) Vilket maträtt tyckte du bäst om i skolan? 13) Vilken är din bästa Harry Potter karaktär? 14) Pastell eller neon? 15) Hur ska du fira midsommar?

  Hejdå!

  • Caroline Eriksson 12/06/2018 11:26pm (3 år sen)

   Hej Jenny! Tack jag mår bra. ;)

   Och TACK för alla frågor. Det här kommer att bli jätteroligt att svara på <3

 • Jenny 13/06/2018 12:49am (3 år sen)

  Men att jag glömde den viktigaste frågan!

  Ps. 16) Hade du många brevvänner som barn? Ds.

 • Johanna 13/06/2018 5:26pm (3 år sen)

  Vad är det skönaste du vet?

 • Ida 13/06/2018 10:50pm (3 år sen)

  Eeeh byggt huset själv..
  Anlitar gärna er nästa gång då. Så får ni bygga och sätta upp elementen! :)

  • Caroline Eriksson 13/06/2018 11:03pm (3 år sen)

   :D :D :D
   Ja, efter att yttreskalet var på plats. ;)

Skriv en kommentar