bloggheader6

Vem bad om din åsikt om min rumpa?

Skrivet av Caroline Eriksson 27.10.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Igår var jag på kurs hela dagen, med  döden  som tema. Tillsammans med 200 andra vårdare satt jag och tog till mig all information, erfarenheter och kunskap. Livet i dödens närhet – vård i livets slutskede. Det var så otroligt intressant!

 

Dock  hände  något  som jag ibland får vara med om, men som får mig att känna samma sak varje gång. Chockad, förvirrad och förbannad.

 

 

I  första  pausen  var jag ut på frisk luft. När jag började gå tillbaka mot byggnaden gick en handfull killar bakom mig.

”Daaaaamn  girl,  VILKEN  RÖV!  Wanna  hit  that  ass!  Uuuuh  sexy!”.

Där stängde jag mina öron. Blev så förbannad att det gick kalla kårar längs ryggraden. Gick snabbare. Ville inte vara nära dem eller se på dem.

 

För  smickrad  är  det  sista  man  blir.

Även om jag var ensam just då, vet jag att jag inte är ensam. Ingen skillnad om du är president, vinner nobelpriset eller  bara är. Är du kvinna så ska ändå någon "klipsk typ" betygsätta ditt utseende. Ta sig rätten att ropa efter dig om vad de tycker och vad de vill göra. Och många bara låter det passera. Som att det här skulle vara ett normalt beteende.

 

Det  är  förminskande  och  obehagligt.
Och jag vill ha ett stopp på det.

 

Var  fem  före  att  springa över till bilmekanikerna eller varifrån de nu kom, för att hålla föreläsning om hur man tilltalar en annan människa.  

Hur  det  inte  handlar  om  min  rumpa,  mitt  utseende  eller  vem  jag  är. Du tilltalar inte mig eller någon annan på det sättet.

Har svårt att förstå vad som pågår i hjärnkontoret när vissa inte kan hålla tillbaka, utan känner behovet att handla efter minsta lilla impuls. Ni är väl inte djur?  (tror dock mina katter är bättre upplärda) 

 

 

 

Min kropp är min.

Inte någon annans att kommentera, kränka eller ta för sig av.

 

IMG 9146

 

Och  nej.  Jag ser inte detta som ett "oskyldigt pojkstreck", för herrejee om pojkarna visste att rumpan de blev hormonstinna av är ett helt  decennium  äldre än dem.

Men för att detta beteende följer med till vuxen ålder. Har haft fullvuxna skäggiga män som ropat efter mig på stan, och det är ju förjäkligt.

 

Sluta. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar