bloggheader6

Vem dog?!

Skrivet av Caroline Eriksson 08.04.2016 | 2 Kommentarer

Jag badade bubbelbad och drack en cider igår. Så nu kan jag inte säga att jag varit helt alkoholfri detta år, men det gör inget. Jag firade. På samma gång jag lyssnade på Spoilerpodden där de pratade om säsongsfinalen av The Walking Dead. Av alla tv-serier som finns så är TWD och Games of Thrones bäst. Sen kommer Flash och Arrow. 

 

Vill varna för att detta blogginlägg innehåller spoilers, ifall du ännu inte har sett sista avsnittet av säsong 6 i Walking Dead. Men alla spoilernamn så redigerar jag till vit text, så markera över dem om du vill se mina funderingar. För jag måste få skriva av mig. 

 

Jag känner att alla säsonger av The Walking Dead har byggt upp till sista avsnittet av säsong sex. Säsong sex var helt klart den bästa och brutalaste säsongen. Man har varit på helspänn hela tiden. Alla nya män som introducerats till serien har jag trott varit Negan, och när jag till sist fick se Negan så jublade mitt hjärta lite. Jeffrey Dean Morgan är perfekt för rollen. Även om jag visste att det betydde att en älskad karaktär tyvärr måste dö.

 

negan2

 

Har man sett serietidningarna så ser man att slutscenen är nästan identisk med den som visas i tv-serien. Det skulle alltså betyda att det är Glenn som får möta Lucille. Dock tror jag inte, och vill inte, att det är Glenn, eftersom det skulle vara allt för uppenbart. Även om mycket av det som sker i tv-serien händer också i serietidningen så har de redan spelat bort det kortet när Carl förlorade sitt öga. Det hände också i serietidningen och det kom lite som en chock, för jag trodde det inte skulle ha med det då även The Governor förlorade sitt öga.

 

Vem är det som möter Lucille då? INGEN VET. Men det finns så många teorier och spekulationer på internet. Jag tror på att det är en karaktär som varit med länge. Skaparna av serien säger att det ändrar hela historien, och skulle de ta bort en mindre karaktär som t.ex Rosita eller Aaron , så skulle det inte påverka tittarna så mycket. 

 

negan3

 

Här får ni mina teorier om vem det kan vara. Varför och varför inte jag tror det är den personen.
Rick: Det skulle inte göra mig något om han försvann från serien. Jag är lite trött på honom och han verkar inte så stabil. Varför det inte är Rick? För att folk i Alexandria litar på honom och hur ska Negan få kontroll över dem om han inte är med i bilden?

Carl: Nääe. Hans historia är inte över än och jag tror kommande säsonger kommer han att vara en badass och vara en av de större karaktärerna.

Daryl: Tar TWD bort honom, även om hans roll inte ens finns med i serietidningen, så gör jag slut med dem. Mitt hjärta brast redan när han blev skjuten i axeln i avsnittet före. Han är den mest älskade karaktären, men har även gjort kontrakt för en egen serie där han kör runt på motorcykel i USA. Hmm..

Michonne: Känslomässigt för mig är Michonne på samma nivå som Daryl. Men alla partners som Rick haft har dött, så har Michonne hamnat under samma förbannelse nu? 

Glenn: Tittarna har redan blivit lurade att Glenn dog tidigare i säsongen, och som jag skrev tidigare så tror jag att det vore för uppenbart om det var Glenn som mötte Lucille. 

Maggie: Gravid och sjuk. Negan är brutal, men inte så brutal. Maggie kommer att överleva och hennes karaktär kommer också att växa i takt med magen.

Sasha: Från att ha varit ledsen och nästan gett upp hoppet (vem bestämmer sig ens för att sova ovanpå en massa Walkers?) så är Sasha nu kär och lycklig. Karaktären har fått mycket plats i denna säsong och kan vara i riskzonen.

Eugene: Har verkligen skyddsänglar på sin sida och har lurat döden många gånger. Han har också fått en större plats och mer emotionell plats i denna säsong. Betyder det slutet?

Abraham: Också kär och lycklig. Nästan mänsklig. En tuffing och den enda som inte såg livrädd ut framför Negan. Tror Negan vill hålla kvar i en sån människa.

 

Hur som helst så kommer det att bli en lång sommar. Vem tror du råkar ut för Lucille efter Negans "eeny meeny miny moe"?

Kommentarer

 • Kristina 08/04/2016 4:35pm (6 år sen)

  eller så kanske ingen dör? eg sa ju Negan bara att han skulle ge en ordentligt med stryk typ... tror mest på Darryl eller Abraham med tanke på att han uyytryckte vilken tuffing/hårding det var. Tror Darryl och han tål mest... men blir riktigt ledsen om det är Daryl! Han är ju bäst :) Tror annars Glenn. i vilket fall som så är det en man! :)

  • Caroline Eriksson 08/04/2016 5:23pm (6 år sen)

   Jag tror nog nån dör, eftersom man hör hur skallen blir krossad och det blir helt svart. Men vågar TWD ta bort en så älskad karaktär som Daryl? Hmm.. Michonne kan säkert och vara en kämpe, men tror inte heller TWD skulle vara så omtyckta om de tog bort henne heller. Åååh.. Så spännande och länge till oktober. Och kul att läsa din teorier :-)

 • linnea p. 09/04/2016 10:02am (6 år sen)

  Tror att det måste vara en av de som blivit tillfångatagna i föregående avsnitt eftersom det senaste använde sig av ett första-persons-perspektiv tidigare ur endera av deras, och det skulle bara vara slarvigt att återgå till det men ur någon annans perspektiv. Så Glenn, Daryl eller Michonne då. Tycker annars att Daryl har bleknat lite in i bakgrunden den här säsongen (om jag inte glömt något) -- de andra fortsätter liksom att utvecklas och röra sig vidare, men Daryl, tja, han går mest omkring i bakgrunden med luggen hängande framför ögonen. Vet inte vad det betyder. Å ena sidan kan det uppfattas som att hans karaktär stampar på stället, att writers vet inte vad de ska göra av honom, och då kan de lika bra göra sig av med honom. Eller så kan det tolkas som att hans storyline inte alls är komplett ännu, att en sådan väsentlig karaktär torde nå sin fulla båge innan de vill säga adjö åt honom. Hmm hmm hmm, svårt det där.

  • Caroline Eriksson 09/04/2016 10:59am (6 år sen)

   Jag håller tummarna för att Daryl får stanna kvar, för jag gillar han och hans lugg ;) men Michonne, Daryl och Glenn är nog de som skulle kunna möta Lucille som en kämpe. Och Abraham. Men det stämmer att Daryl har bleknat, men tycker många andra karaktärer också har gjort det, medan de lyfte fram de som dog. Buhuuuu. Läng ti oktober :'D

Skriv en kommentar