Bloggheader Caroline3

Vem har rätt att bli trött?

Skrivet av Caroline Eriksson 07.11.2016 | 1 Kommentarer

Skrev i förra blogginlägget ”Man måste vila så man inte blir tokig”. Och det är inte fel med att vara tokig heller, men jag brukar vilja vara tokig på ett mer piggt och glatt sätt.

 

Förra veckan var det extra mycket program, från morgon till kväll, samtidigt som jag höll på att bli förkyld. Dessutom hade jag världens största finne vid näsvingen som värkte utav helskutta. Blev trött på ett sätt jag inte varit på flera år. Jag är inte van med att ha så mycket program på en gång. 

 

Om det är något jag har lärt mig så är det att säga hur jag känner. Är jag trött, ledsen, har mensvärk eller bara behöver hjälp: jamen, då säger jag det.

För det hjälper varken mig själv eller andra att jag är trött och kämpar på i min ensamhet. På samma sätt som att jag vill höra hur mina kollegor mår, för då blir det lättare att kunna hjälpas åt.

 

Men även om det är vanligt för den mänskliga arten att bli trött, så känns det ibland som att man måste ha väldigt bra orsaker till att bli det. Det räcker som inte med att man är helt vanlig dödlig, som ibland gör mer än vanligt. Glömmer bort att vila. Eller tänker tanken:

”Det är bara för en kort tid nu, så jag får bita ihop”.

 

 

Vill inte förminska mig själv eller mina känslor, genom att tänka att det finns de som har det värre eller ännu mer program året runt. Att jag har inget att bli trött för så varför skulle jag vara det? Eller bita ihop för länge.

Vet inte riktigt vart jag vill komma med det här blogginlägget. Vill bara säga att förra veckan var jag trött. Nu är det bättre, för jag har fått vara ledig och sova ut.

 

 

Jag ser riktigt fram emot den här veckan, för har ingen aning om vad den för med sig. Precis som jag är van med och hur jag gillar att leva. Jag är mer av en free spirit som vill ta dagen som den kommer.

 

 

Och till alla er:

Jag hoppas ni får en underbar vecka. Njut, vila och förminska inte er själva genom att jämföra er med andra. Kom ihåg att ni är underbara och älskvärda varelser.

Kram.

 

IMG 9546

 

Tecken på att jag började bli mer pigg, var hur jag dansade på tomten i helgen. Vårt husbygge ger mig glädje och styrka. <3 

Kommentarer

 • Julia 07/11/2016 3:22pm (5 år sen)

  Jag har tänkt i samma banor många gånger. Är egenföretagare och mitt arbete är väldigt säsongsbetonat, just nu är den allra lugnaste perioden och jag är som tröttast. Visst har det med årstiden att göra men känner ändå att jag som i princip kan bestämma mina arbetstimmar inte borde få vara trött. Jag borde vara utvilad och redo för nya utmaningar. Men så fungerar det förstås inte, inte ska man väl behöva motivera varför man är trött, är man det så är man det och det kan väl ingen annan veta bättre än en själv.

  • Caroline Eriksson 08/11/2016 11:54am (5 år sen)

   Ja, årstiden gör mycket. Det är så mörkt om kvällarna att man tror klockan är 22, även om den bara är sju på kvällen. Men sen tänker jag också: man måste väl bli lite trött ibland så man börjar vila. Speciellt om man har tendens att annars ba har fart åpå :)


   Tack för kommentaren och hoppas du får energi och goda business! :)

Skriv en kommentar