bloggheader6

Vi bygger - så här ser det ut nu!

Skrivet av Caroline Eriksson 07.11.2016 | 3 Kommentarer

När jag för en vecka sedan stod vid tomten och såg infarten bli grävd, fick jag höra av en åskådare att det kommer att ta länge innan vi ser framsteg. "Jaja", tänkte jag. Två dagar senare kunde man se en tomt. Exakt som jag visualiserat den och önskat.

Ska ni bygga hus så ger jag er tipset att: lyssna inte så himla mycket på utomstående, utan till er själva och de ni anställer för att arbeta.

 

Varje dag efter arbetet for jag till tomten för att filma framstegen åt sambon, som arbetar långa dagar och hann inte se tomten i dagsljus före i slutet av förra veckan. Höll på att falla i ett stort hål medan jag filmade till sambon. Hehe, det var lite roligt.

 

Men annars så har jag bara låtit Skinnars, som gräver tomten åt oss, göra sitt arbete ifred. Känner tillit och han bevisar för varje dag att han är så kunnig och vet exakt hur vi vill ha det. Han har öga för det här och arbetar snabbt och effektivt. Vi kunde inte ha hittat någon bättre.

 

1 IMG 9540

 

Och nu välkomnar jag er att se hur det såg ut vid tomten i helgen. Gör ingen tomtesyn till vänner under tiden man arbetar på vid tomten, men passar på att fotografera och visa när det är lugnt och stilla där. 

 

IMG 9524

 

Innan Skinnars började gräva sa jag åt honom att: "Hittar du stenar får du gärna laga en stenmur åt oss. Räcker stenarna till får den fara runt gårdsplanen."

Och jag hade inget att oroa mig för. Vi hade bara stenar. Enorma stenar som är vackra.

 

Har ni följt med mig en tid så vet ni att jag har en förkärlek till stenar och att balansera dem. De här stenarna är lite svåra att balansera eftersom de är tregånger större än jag själv. 

 

IMG 9530

 

Den här bilden är tagen från infarten och till vänster om tomten. Längst bort mot stenmuren ska garaget stå. Det var lite osäkert om det skulle gå att få den sidan av tomten i jämnhöjd utan extra sluttningar, eftersom den platsen var nästhögst med bara stenar innan man började gräva. 

Men för mig var det viktigt att få allt platt och fint där infart och garage ska stå.

 

Och Skinnars klarade det galant. Fick det precis som jag önskat och ännu bättre än jag föreställt mig. Tänk er hur vacker stenmuren blir när det börjar växa mossa på den. 

 

IMG 9532

 

Jag älskar ljuset att fotografera i vid tomten. Här går jag runt med lätta steg, och för varje steg så blir min kropp lättare.

Ska inte ljuga för er, utan meddela att det var en tung vecka förra veckan. I tre dagar i sträck hade arbete, tomtesyn och möten på eftermiddagen och kvällen. Samtidigt som en förkylning låg på ytan och bubblade.

Denna vecka bokade vi bara in ett möte, vid tomten, och det är skönt. Man måste vila så man inte blir tokig.

 

Nu är det mindre stress i kroppen och jag känner bara tillit att allt blir bra. Förkylningen har jag fått sova bort.

 

IMG 9533

 

Här står jag fortfarande vid infarten och ser upp mot där huset ska stå. 

Syns halvt dåligt på bild, men infarten och nedreplan av tomten är platt och lägre nivåskillnad än där hus och gräsmatta ska stå. Det är betydligt högre höjd där huset ska stå, så vi får vacker utsikt. Och det blir jäkla bra. 

 

Andra utomstående som varit till tomten har svårt att se vår vision. Jag tycker ju det är ganska uppenbart att huset står till höger och vi har gräsmatta till vänster. Vilken tur att det är enbart jag och sambon som ska bygga och visualisera, för det har vi inga problem med. 

 

Den stora högen med rötter och stubbar måste köras bort. Den stör lite allt feng shui på tomten.

Det som dock inte stör feng shui'et är de enorma stenarna mot skogskanten som står där placerade. Så vackert!

 

IMG 9559

 

Så här glad är jag när jag står vid gänsen av där huset ska stå och vår gräsmatta ska börja. 

Det är verkligt nu. Vi kommer att få det snyggaste huset vid den snyggaste tomten i byn. 

 

IMG 9560

 

Här står min kärlek vid garaget och jag vid gräsmattan. Är så tacksam för stenmuren. Förutom att den är vacker, så hjälper den mot insyn. 

 

På den här platsen ska jag bo. Otroligt och underbart.

Kommentarer

 • Sara 07/11/2016 2:51pm (6 år sen)

  Wow vilket fint ställe ni har valt att bygga huset på. Längtar själv till den dag då man får bygga ett eget hus på en plats som är den rätta :)

  • Caroline Eriksson 07/11/2016 3:00pm (6 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket för kommentaren! :) Hoppas den dagen kommer för dig, det är en underbar känsla <3

 • Danielas Dagbok 07/11/2016 8:10pm (6 år sen)

  jag som brukar ha noll intresse för byggrelaterade saker tyckte dessa bilder var superfina och intressanta! :D

 • Pia 08/11/2016 9:58pm (6 år sen)

  Det är så fint där var ni håller på att bygga! Sa till min man för nåt år sen att om vi ska bygga hus i Petalax är det just där jag sku vilja bo :)

Skriv en kommentar