bloggheader6

Vi grälar inte. Varför?

Skrivet av Caroline Eriksson 26.08.2016 | 6 Kommentarer

Kategorier:

Jag kan ärligt inte minnas när det varit ett   gräl  mellan mig och kärleken. Betyder det då att det alltid är en av oss som ger med sig? Böjer sig och blir en toffel? Uppoffrar behov och känslor för att vara den andra till lags? För det är Karolinas uppfattning om hur ett förhållande ser ut där man aldrig är oense.

 

Varför grälar inte jag och kärleken?

1. Vi kommunicerar.

2. Kommunicerar mera.

3. Förstår varandra utan att behöva prata. Och..

4. Har accepterat varandras brister. För ingen är ju perfekt, även om vi är rätt så nära. (+ en lång lista till men tar upp några delar i detta blogginlägg)

 

thumbnail IMG 5356Här var jag och kärleken riktigt nyförälskade. Rolig bild på många sätt. Men vet ni vad? Än idag är vi förälskade och lyckliga. Skillnaden är att den kärlek vi känner idag är så mycket större och kraftfullare. 

 

 

Kärlek är inte en tävling där man måste vinna eller förlora mot den andra. Kärlek, för mig, betyder att man är ett team. Pratade med ett 90-årigt par där de sa att  kärlek är fint,  för man har varandra och kan hjälpa varandra. Där man även kan bli tvungen att  kompromissa  för att båda ska vara nöjda, för hej! Man är inte ensam i ett parförhållande. Och är den andra olycklig så blir man själv det. Ni vet, man vill ju inte tvinga andra att göra sånt som inte känns bra.

 

Även om man självklart kan bli irriterade på varandra ibland, så är det sist och slutligen en fis i rymden. Inget så märkvärdigt att  jag känner behovet  av att gräla med personen jag älskar mest i hela världen. Som jag vill allt gott till. Han är ju min bästa vän. 

Man kan ju prata med varandra som vuxna personer.  

 

Skulle vi dock gräla över minsta småsak eller behandla varandra illa, fysiskt eller psykiskt, då skulle det bästa vara att man lämnade situationen. Snabbt. Är ju själv ett skilsmässobarn och har haft fler än ett förhållande, så vet med facit att ibland är det bäst att lämna.

Men vi behandlar inte varandra illa, för vi vill varandras bästa. Och det känns konstigt att ens behöva skriva en förklaring varför man inte skulle vilja behandla sin partner illa.

 

Hur vi då  uppfattar lycka  och  hur man ska leva, är så individuellt som det bara går. Därför går det inte att hytta finger och säga hur andra ska leva eller känna sig.  Bara för att det inte är precis som man själv har   eller  vill ha det, så betyder det inte att andra alternativ är sämre. Bara för att ett par fungerar på ett annat sätt (än ditt), så betyder det inte heller att det är ett sämre förhållande. Man måste ta distans  från sig själv när man ser på omvärlden och hur andra lever. Hur man möter livets  med- och motgångar  är upp till var och en.

 

Alla ser vi ju på livet på olika sätt och har sina egna historier. Livet är ju trots allt i färger.

Vill ni läsa en ordentlig kärleksförklaring till min sambo så kan ni läsa den här: Det bästa med kärleken.

 

 

Vet ni varför skilsmässostatistiken bara stiger? För inte så länge sen var det fult att ta ut skilsmässa. Även hur förjävligt det var så stannade man kvar. Idag vet folk bättre.

 

1780898 10153835582833880 2174795699118406540 n

Kommentarer

 • Melli 26/08/2016 3:00pm (6 år sen)

  MEN man kan också älska och gräla! Vi är temperametsfulla hela familjen och det hörs nog ibland! Tycker själv det är bättre att lätta på trycket lite i taget än att frustrationen sen en dag exploderar och man skiljer sig. Vi flyttade ihop för 15 år sedan ganska direkt då jag var hemlös, så fick ta alla brister på en gång. Två år senare föddes första barnet och med det kom en helt ny level på gräl, då vi var så trötta. Nu med tre livliga barn o 15 år av irritation på vissa moment i livet ( vardagligt, onödigt men så jäkla irriterande endå!) höjs nog rösten då och då också till varandra. Men vi vet var vi har varandra och att det endå är " vi"! Hellre grälar jag med min kärlek ( grälar ju med minä älskade barn också!) än är ensam och fridfull. ?

  • Caroline Eriksson 26/08/2016 3:19pm (6 år sen)

   Ja, jag skrev inte att man inte kan älska och gräla samtidigt. Men att det jag försökte få fram är att man (jag och sambon) väljer våra strider, och när det sist och slutligen kommer till kritan så har vi ännu inte mött på något så pass stort att vi skulle vilja gräla eller såra varandra på något sätt. Även om jag kan var hormonisk och harmonisk så vill jag inte såra de jag håller nära på något sätt. Hellre diskuterar jag då tills man förstår varandra och hur man känner.
   Det behöver ju inte vara svartvitt alltihop :-)

 • Yvonne 26/08/2016 3:09pm (6 år sen)

  Vi grälar inte heller. De gånger vi grälat under våra över 30 år tillsammans kan nog räknas på ena handens fingrar...

 • ... 26/08/2016 6:36pm (6 år sen)

  Vad säger du om vänskap mellan män och kvinnor? Jag har precis börjat träffa en man vars bästa vän är en kvinna, men jag känner mig skeptisk till den typen av relation och börjar därför känna av lite svartsjuka även om jag känner starkt för mannen i fråga...

 • Emilia 26/08/2016 9:32pm (6 år sen)

  Vi grälar aldrig heller, vi kan vara oense förstås men kan nog alltid diskutera saken utan att vi höjer rösten el bråkar. Vi är båda väldigt verbala och kommunicerar hela tiden. Om någon av oss haft en jävlig dag så får den den andres stöd o sympatier osv. Vi har varit tillsammans över 10 år o har barn

  • Caroline Eriksson 29/08/2016 10:23am (6 år sen)

   Fint att ni har varandras stöd jobbiga dagar. Det är ju oftast de dagar kanske många tar ut sin ilska och irritation på sin partner, när man istället borde bara vara varandras stöd. :) All lycka till er!

 • Anna 26/08/2016 10:12pm (6 år sen)

  Jag tycker inte om konflikter och blir lätt sårad om nån jag verkligen bryr mig om säger elaka saker, och det har säkert sin del i varför jag valt min man. Han är lugn och skulle aldrig om vi är osams i stundens hetta vara elak mot mig (nu kanske inte par som grälar blir personliga och elaka, vad vet jag?) vi blir såklart osams ibland och såklart ger nån efter eller så kompromissar vi. Vissa samtalsämnen vet vi att vi har så olika åsikter om och bäst är att agree to disagree och gå vidare. Men hem och barnuppfostran, pengar och städning orsakar nästan aldrig konflikter hos oss, och gör det tänker vi oftast över det en stund och pratar igenom saken en gång till med bättre förmåga att lyssna på den andra. Men alla par är olika, nån annan kanske skulle bli uttråkad jag älskar min relation så otroligt mycket. Respekt, passion och engagemang finns ändå, fast vi inte bråkar!

  • Caroline Eriksson 29/08/2016 10:24am (6 år sen)

   Tror man kommer snabbt överens om och hittar ett sätt som funkar för en själv att leva tillsammans. Vissa kanske är hetsiga och berörs inte av att man höjer rösten, medan andra vill hellre diskutera lugnt utan att säga saker man ångrar eller som kan såra. :) All lycka och kärlek till dig!

 • Mi 27/08/2016 7:59am (6 år sen)

  Läste på Karolinas blogg att om man inte bråkar så betyder det att den ena alltid ger med sig och jag kan inte alls hålla med om det! Jag och min sambo har varit med om det ena och det andra och har två barn tillsammans men bråkar typ aldrig. Visst kan vi vara oense om saker men aldrig så att vi ropar eller kallar varandra fula saker. I grund och botten har vi samma värderingar och om jag t.ex stör mig på nåt han gör (eller inte gör) så pratar jag med honom istället för att gå runt och vara sur.

  • Caroline Eriksson 29/08/2016 10:26am (6 år sen)

   Går man runt och är sur utan att diskutera, då samlar man ju bara på sig irritation som till sist blir ett stort bråk. Därför är det bra, som du skriver, att man istället vågar prata med varandra med detsamma. Det mesta kan ju sist och slutligen bara vara ett enkelt missförstånd. :) All kärlek och lycka till dig!

Skriv en kommentar