bloggheader6

Vi hade änglavakt och är fortfarande utan el (18 timmar nu)

Skrivet av Caroline Eriksson 02.01.2019 | 0 Kommentarer

Nu har vi varit utan el i 18 timmar. Ja. Du läste rätt. Aderton jäkla långa timmar. 

Jag var fortfarande lugn i morse, eftersom huset fortfarande var varmt från att jag eldat kvällen före. Tänkte att elen skulle hinna komma tillbaka passligt till förmiddagen, och att allt skulle bli som förr. Men nej. 

 

Här sitter jag, fortfarande utan el. Kommer att hinna blogga detta blogginlägg och så tar strömmen slut i min dator. Min telefon har 24% och jag vågar knappt se på telefonen ifall batteriet skulle ta slut. Lite mat kunde jag rädda och det enda som jag väntar på nu är bokstavligen talat bättre tider. 

Jag vill ha och behöver el nu.

 

stormen 02.01.2019 1

 

I morse var det fortfarande så mörkt att jag inte kunde se vilka skador stormen åstadkommit under natten, men kan säga som så att jag och Fredrik har haft änglavakt inatt. Vid husknuten har ett träd brakat av på mitten, och tack och lov farit på sidan om huset. Den kunde lika gärna ha farit på taket eller över badtunnan. 

Så tacksam att vi klarade oss.

 

stormen 02.01.2019 2

 

Vid vår skog har tre större träd fallit och tagit rötterna med sig. Jag tycker det är så läskigt, samtidigt som det är så mäktigt och vackert, att se rötterna. Att inse hur liten man sist och slutligen är när naturen får styra och ställa. 

 

stormen 02.01.2019 3

stormen 02.01.2019 4

 

Jag är lite rädd för ett träd som är nära hönshuset, som ser ut att vara väldigt farlig nu efter stormen.  Det lutar, och faller det så ser det ut att fara mot hönshuset. Har ringt efter en skogshuggare, som har massor av arbete redan, men som lovade att titta till trädet ikväll.

Jag sa åt honom i telefon att "det handlar om levande höns, och att jag skulle gråta om något hände dem". Ett träd som ligger, är ju bara still.

 

Skämt åsido, för visst får man skoja i eländet? Jag får nu bara hålla tummarna att allt går bra, och hoppas innerligt att människor och djur har klarat sig utan värre skador av stormen.

 

stormen 02.01.2019 5

 

Efter vägen vi bor på låg det massor av träd efter vägen, som tagit telefonkabeln med sig.

Blixthala vägar och träd som ligger över är inte den start på året jag trodde vi skulle få. Tror inte att någon var beredd på den.

 

stormen 02.01.2019 6

 

Nu ska jag elda i vår öppna spis, som jag är tacksam att vi har. Se till hönsen så deras vatten inte frusit, och tända ljus som håller mig sällskap i mörkret. 

 

Att vara så här länge utan el är ju helt otroligt. Man känner sig så hjälplös. Kan inte säga att jag tycker Vasa Elektriska skött detta snyggt, även om jag förstår att de har mycket arbete att göra. Men att höra att man kan vara utan el i flera dagar är ju inte okej. 

:(

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar