bloggheader caroline

Vi har blivit med badtunna!

Skrivet av Caroline Eriksson 22.10.2018 | 0 Kommentarer

När vi började bygga hus så var det mycket vi såg fram emot. Först och främst en plats och ett hem att kalla sitt eget. Att inte behöva bo vägg i vägg med någon granne att ta hänsyn till. Att kunna springa runt naken utan att någon skulle bry sig. Att kunna fylla sitt hem med saker man drömt om och längtat efter.

 

Och det sistnämnda är det jag ska blogga om nu.

 

lelatub badtunna 1

Mr Fantomen övervakar arbetet.

 

Medan jag inte varit så begeistrad över badtunnor, så är det det här som Fredrik har längtat efter. Att ha en egen badtunna att bada i, i naturnära och härlig miljö. Och en naturnära och härlig miljö - det har vi. Det var bara badtunnan som fattades.

 

Men nu har Fredrik kunnat köpa sig sin egen badtunna, och glädjen är stor i detta hus.

 

lelatub badtunna 2

En kamin som påminner om galaxen.

 

Om du följer mig på instagram, så kunde du se förra veckan på insta-stories hur det såg ut när Fredrik kom hem med badtunnan. Hur lycklig han var när han öppnade upp medföljande paket.

I ett av alla paket, det som var tyngst, fanns denna glittriga kamin.

 

Det är en tur att vi har ved som räcker och blir över, för den här kaminen ska värma upp badtunnan. Enligt hemsidan så ska det tar två till tre timmar för kaminen att värma upp badtunnan, och det tycker jag låter som en överkomlig tid. Man kan liksom bestämma sig för att man vill bada badtunna på eftermiddagen, och kunna hoppa i passligt till kvällen.

 

lelatub badtunna 3

Den snygga logon finns både på badtunnan och dess lock.

 

Jag har ju, som jag tidigare nämnde, inte varit så intresserad av badtunnor. Men nu börjar jag ångra mig. Tycker rentav att det ska bli riktigt mysigt att kunna få bada badtunna.

 

Orsaken beror nog på att jag kommer att få bada badtunna på egen mark, i eget hem och duscha efteråt i eget badrum. Nu ska det bara bli mysigt att ha en badtunna i hushållet.

 

lelatub badtunna 4

Lyckligaste karln i byn.

 

Men lyckligast av alla är nog Fredrik. Är glad för hans skull och tycker att han förtjänar att få unna sig denna badtunna. Man ser riktigt hur glädjen strålar från hans vackra ögon när han sitter i badtunnan.

 

Ett extra plus också med den här badtunnan är att den är så hög. Fredrik sökte länge efter en badtunna som skulle vara tillräckligt stor och hög som han drömt om.

 

lelatub badtunna 5

I vår gräsmatta går nu rör för badtunnan.

 

Under helgens lopp har han förberett för badtunnan med att gräva ner rör i marken, isolerat badtunnan och börjat bygga på ramen till den.

 

lelatub badtunna 6

Vår badtunna är en "gör det själv" variant.

 

Det finns badtunnor som är så gott som helt färdiga när man får dem, men denna är en "gör det själv" variant. Visst tar det längre tid att få ta ett första dopp, men så svårt är det inte att göra det själv att man skulle behöva ta en färdig modell. Dessutom blir det billigare, och känns roligare när man har fått göra något själv.

 

lelatub badtunna 7

Rörarbete.

 

Viktigt när man lägger ut rör i marken, vad det än handlar om, är att det ska få den rätta lutningen.

Vi har testat, och lutningarna är riktigt rätt på rören och vattnet rinner rakt dit det ska.

 

lelatub badtunna 8

Här borrar Fredrik hål för kaminen.

 

Insidan är en vacker och stark turkos färg. Badtunnan är placerad så man går i den från terrassen, vilket är behändigt. Ergonomiskt och på det sätt att den inte blir lika skitig när man går i den. Dessutom kommer det att vara nära dörren till tvättstugan, som tar en till badrummet.

 

I nästa blogginlägg om badtunnan är förhoppningsvis ramen färdig och du får se mig ta ett första dopp i vår badtunna.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar