bloggheader6

Vi når en milstolpe i husbygget!

Skrivet av Caroline Eriksson 17.05.2017 | 2 Kommentarer

Det känns overkligt, trevligt, skrämmande och ba spännande att få skriva dessa ord: 

Idag får vi betonggolvet. Äntligen.

 

I och med betonggolvet når vi en ordentlig milstolpe i det här husbyggandet. Det kommer först och främst göra allt så mycket lättare. För det andra så borde det göra underverk för humöret. Inga mer funderingar om kablar och slangar är på rätt plats. De måste vara det, för snart är flera centimter betong ovanpå.

 

Men innan vi blev redo för betonggolvet var det ett och annat som skulle fixas. Som typ golvvärmen.

 

I måndags och igår, tisdag, började rörmokaren att lägga ut golvvärmen i huset.

Våra katter kommer att vara förvirrade den första tiden i huset, eftersom det inte kommer att finnas element eller några fönsterbräden att sitta på. Men det blir betydligt varmare och mysigare på golvet, än vad vi har nu, då man får gå runt i stickade strumpor året runt.

All värme kommer från golvet, och det ska bli så mysigt.

 

IMG 5365

 

Det gick som snabbt att få ut slingorna på golvet, att jag hann inte se mycket av arbetet. Men tydligen går det smidigt när man har gjort det några gånger, och har rätta verktygen.

I vissa hus drar man även elen i golvet, men det gjorde vi inte här. All el blir dragen i väggar och tak.

 

Idag fick vi även vattnet ikopplat till huset, så nu kan man ta och vattna blommor, dricka vatten, duscha... ja, allt vad man vill och kan använda vatten till. Rörmokaren sa att det kom klart vatten med detsamma, å ja ba:
"Klart he, he ju bästa platsen".

 

IMG 5373

 

Till kvällen var jag och Fredrik tillbaka till huset för att fixa det sista inför gjutningen idag. Röret till vår eldstad hade fått en förlängning av järnrör, och vi plastade in det sista som vi verkligen inte vill ska få betong klottat på sig. 

Som typ ena terrassdörren, som vi valde i helglas.

 

Sen spikade vi några brädor uppe i taket, som jag inte har någon aning om varför de behövs för att gjuta betonggolvet (säkert har de någon funktion). Märkte ut var badrummen är, samt band längre vattenslangar i takstolarna med hjälp av band, så inte de av misstag skulle falla och klotta i betongen.

 

Och nu, var det här det sista ni fick se av styrox. Och det sista vi fick se, halleluja.

Nu blir det nya tider med stadig mark att stå på. <3

Kommentarer

  • johanna 17/05/2017 10:12am (6 år sen)

    Blir så mycket roligare med betong golv istället för styrox och grus

  • tidstjuven 17/05/2017 9:22pm (6 år sen)

    Tjohej! Vi verkar vara på samma punkt i bygg-/renoveringsprocessen just nu. Imorgon kommer betongbilen till vårt också! :D

Skriv en kommentar