bloggheader6

Vi ska bygga trappor!

Skrivet av Caroline Eriksson 23.08.2018 | 1 Kommentarer

Om det finns något man helst hade sluppit undan när det kom till husbygget, så är jag och Fredrik ense om vad det är vi tycker minst om: trappor. Det måste vara så noggrant uträknat, och det är vid det här momentet av husbygget som är den enda gång jag sett Fredrik vara ytterst lite irriterad på något. 

 

Han är ju inte som mig, som gärna svär lite extra för att få bort ilskan ur kroppen. På något sätt har jag fått för mig att allt går lite bättre om man är arg samtidigt som man gör något man inte riktigt tycker är så kul. Istället är han sådär lugn och harmonisk jag skulle vilja vara på riktigt. Ändå gav han inte upp, och vi har trappsteg som är näst intill perfektion både på fram och baksidan av huset på terrasserna. 

Mina trappsteg till hönshuset är inte perfekta på något sätt, men de fyller sin funktion och hönsen verkar ju glada.

 

När jag och Fredrik skulle börja bygga hus så var vi ense om att vi vill ha enplanshus, så vi inte behöver stå med rollatorn framför trappen och fundera hur tusan vi ska komma upp till sovrummet. Istället byggde vi huset på en liten kulle, och får möjligtvis stå och fundera med rollatorn hur vi ska komma upp till huset. Alternativt aldrig lämna vårt hem.

 

Hur som haver så kommer man att kunna ta sig upp till huset från två sidor av stenmuren upp till huset. En som är mer barnvagns och rollatorvänlig, samt en som är helt vanliga trappsteg.

Nu är det "bara" att bygga trappsteg upp till huset. 

 

22.8.2018 bygga trappa 1

 

Och det är trappsteg som den här snyggingen nu håller på att bygga. Den sida där det kommer helt vanliga trappsteg kommer att vara lättare att byggare, medan denna har krävt både fantasi, kreativitet och extra tankeverksamhet av oss. Den här delen är både brant och kurvig, och skulle säkert kunna fungera fint som pulkabacke under vintern. 

 

Men vi vill ha trappor.

 

22.8.2018 bygga trappa 2

 

Även om Fredrik gör det mesta här, så är jag med och ser till att vattenpasset blir rakt och fint, samt hjälper till att lyfta trappsteg när han vill flytta dem.

 

22.8.2018 bygga trappa 3

 

Och ungefär så här kommer trapporna att bli upp till huset, från ena sidan av stenmuren. De är inte superduperraka, men inte alls så lutande som de ser ut på bild. Detta objektiv jag använder mig av förvränger världen lite.

Dessutom är nog Fredrik gladare än han ser ut. 

 

Det är alltså en lösning man kan göra om man behöver bygga trappor, där det kan vara svårt att få till vanliga trappor. Efter att det skruvats fast bräder på trappstegen så kommer detta att bli breda och behagliga trappor att gå på. 

Kommentarer

  • Daniel 24/08/2018 8:06pm (4 år sen)

    Hedee vaar nåo snyggt he! :)

    • Caroline Eriksson 26/08/2018 9:05pm (4 år sen)

      He vaar no bra tå he vaar fäädi :) Tack för kommentaren!

Skriv en kommentar