bloggheader6

Mer tankar om det här med barn, och så en video på min badande höna.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.02.2019

Kategorier:

När jag fick mejlet om att kvinnan bakom texten ”ofrivilligt barnlös” ville gästblogga, var jag så glad att någon annan kunde ta ordet för en stund. Att sätta ord på det jag tidigare skrivit om, och velat nämna igen. Men med rädslan för att kanske trampa någon på tårna, ge förhoppningar eller låta andra (utan att veta vem) komma allt för nära, så har jag låtit bli.

 
Första gången jag nämnde på min blogg att någon frågat när och om jag och Fredrik kommer att skaffa barn, var jag tjugofyra år. Så ung, och redan pressad av allmänheten att "skaffa barn".

Så här skrev jag då i min blogg:

 

”.. //.. om det vore så att jag och kärleken faktiskt försökte att göra mig gravid, och jag hade fem missfall i bagaget och år av prövningar så skulle jag vara ganska slut och trött att ständigt få höra NÄR vi ska skaffa barn.

 

Men det är ju inte sånt man pratar om. Missfall och hur svårt det kan vara att bli gravid, när det är det enda man vill.”

 


Det verkar som att människor inte lär sig. Eller glömmer så lätt. Glömmer att den mening man har i livet, inte behöver vara någon annans mening. Att de vägar vi går inte ens kommer att korsa andras. Att vi alla hanterar livet på olika sätt. Att vi alla har egna mål, drömmar och förutsättningar,

och att vissa saker är bättre att lämna ofrågad.

 
Det betyder inte att vi ska sluta lyssna och lära av varandra.

 

 

 

För att lätta lite på stämningen här på bloggen, så vill jag visa vad jag gjorde igår kväll. Min fina dvärgkochin Helmi, som jag kläckt fram själv, har smutsat ner sig igen. Inte alltid lätt när man har mer fjädrar än en samba-dansare att hålla koll på.


Helmi fick komma in i huset (förstår ännu inte hur Fredrik inte ens rörde en min första gången hon fick komma in) och så hade vi än en gång SPA, med bubbelbad och hårfönen att torka upp fjädrarna. Hon njöt för fulla muggar, och jag njöt av att få vara i nuet och verkligen ta hand om min höna.

Vill du se när sånt här händer med detsamma så kan du följa mig på instagram, carloine heter jag där.  

 

Nu önskar jag dig en helt underbar dag. 

 


Tiden går snabbt när man har roligt.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.09.2018

Kategorier:

Det sägs att tiden går snabbt när man har roligt. Tiden verkar även rusa iväg när man har mycket på gång. Vart tog den här helgen vägen egentligen? 

 

Jo:

- Jag har arbetat i dagarna två. Morgonskift båda dagarna, vilket gör att dagarna känns längre då man är igång från halv sex på morgonen. 

- Byggde en hönslucka till hönshuset. Fredrik fick agera hönsvakt och gick en liten promenad med hönsen medan jag byggde luckan i dörren till hönshuset. Det är ju lätt att vara efterklok, men nog hade det varit enklare att bygga den där luckan med detsamma när jag byggde hönshuset. Hönsen accepterade snabbt den nya öppningen till deras hem, och sist och slutligen hade de inget annat val. Jag är i alla fall glad att de nu går in och ut genom luckan, och jag behöver inte vädra hejvilt om dagarna. Om nätterna har luckan flera lås på sig.

- Har hjälpt Fredrik med att laga ved. Han gjorde grovjobbet medan jag hjälpte honom att lyfta stammar och kasta ved i traktorkärran. Förra vintern köpte vi ved från en person i byn, men denna vinter kommer vi att få elda med vår alldeles egna ved från tomten. Och jag tycker att det ska bli så härligt, som den lilla pyroman jag är. 

- Fixat till min nya bullet journal. I morgon bitti får du se den och mina senaste alster jag ritat. Är riktigt stolt över det jag skapat, om jag får säga det själv.

- Jag har upptäckt vad hönsen går loco på: pasta. De vägrar ju äta maskar, knasiga höns som de är, men pasta är tydligen en hit. De hoppar efter pastan, jagar varandra och försöker ta den av varandra och är allmänt roliga. 

 

Ja, du får se själv.

 

 

Mina höns är nu 2,5 månad gammal (Dvärgkochin Helmi), 3 månader gamla (tuppen Isla, Fleur och Gullefjun) och snart 4 månader gamla (Luna som ropar av glädje i videon) och Blondie). 

 

Vill du se dagliga videos av mina underbara höns så rekommenderar jag dig att följa mig på instagram. CARLOINE heter jag där, och dagligen delar jag med mig av småfilmer från mitt liv.

 

Hoppas att du har haft en underbar helg.


Inreder kontoret, snyggt och i budget. (TÄVLING)

Skrivet av Caroline Eriksson 27.09.2018 | 75 kommentar(er)

Kategorier:

Äntligen kan jag skriva denna mening igen: idag blir det tävling, gott folk! I samarbete med HalpaHalli har jag fått inreda mitt kontor, och så tävlar jag ut ett presentkort värde 50€. Tävlingsregler hittar du längre ner i blogginlägget. 

Vad säger du, ska vi ta och piffa upp kontoret nu?

 

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med HalpaHalli
*** 


HalpaHalli är ett namn som många känner igen, och det är inte konstigt, för de ha varit med ett tag. I Karleby, år 1969, öppnades den allra första butiken som idag har blivit till en kedja i många städer.

När jag var liten var det min favoritbutik att besöka med mormor, eftersom det fanns så mycket olika saker att titta på. Ofta fick jag någon leksak, eftersom det var förmånligt att handla i butiken, och som den centrumbo jag var i Jakobstad var HalpaHalli det ställe vi handlade vår mat vid.

Men mycket har hänt på tjugo år, och idag är HalpaHalli något helt annat än det var då. Men något är sig detsamma. Det förmånliga priset.

 
Idag finns det allt och mycket mer man kan tänkas behöva. Allt från mat, elektronik, inredning och smink. Jag minns fortfarande än idag hur stort det var och hur glad jag blev när det sistnämnda kom till butikerna.

 


I torsdags fick jag besöka staden där allt startade, och i samarbete med HalpaHalli har jag nu fått hem massa vacker inredning. Med drömmen om att göra om mitt kontor till en plats jag vill spendera tid i, och höja mysfaktorn även i det rummet.

För nu känns det tyvärr som att kontoret har lämnat lite på hälft.

 

halpa halli 1
HalpaHalli är ett varuhus med stort utbud och bra ordning i hyllorna. 

 

HalpaHalli har förnyat sig både när det kommer till logo och deras nätsida.

Logon har blivit mer stilren i färgerna svart och gult, och deras varuhus i Karleby var enormt och vackert på utsidan. Deras nätsida är en fröjd att spendera tid vid, och man hittar snabbt och lätt det man söker efter. Och mycket till.


Nu behöver inte alla göra som jag, och åka till Karleby för att hämta upp sina saker man tittat ut på nätet, utan du kan göra det bekvämt för dig och beställa hem inredning, kläder och mycket mer.

 

halpa halli 2 Snabbt hittade jag massor av vacker inredning till kontoret.

 

Tack vare stora och rymliga gångar, med bra skyltar på både svenska och finska, fann jag snabbt de saker jag tittat ut i deras nätbutik. Och lite till, för du vet, när man får inredningsflow och hittar så mycket vackra och förmånliga saker så går det liksom inte att hejda sig.

 
Trots att jag stigit upp tidigt och rest sammanlagt 320 km på några timmar, var jag så ivrig på att få börja inreda kontoret.

 

halpa halli 3

Kontoret före. Ganska kalt, tråkigt och opersonligt.


Det här är alltså mitt kontor före förvandlingen. Rätt så kalt på väggar och golv. En saltlampa som fått verka som substitut till en ordentlig skrivbordslampa, samt en pafflåda jag borde eldat upp för länge sen.

 
Det är ju här jag ska vara kreativ. Skapa och få ha egentid. Dock har jag inte velat spendera så mycket tid här i rummet, eftersom det sett ganska tråkigt ut. Nu skulle det bli ändring på det!

 

  


Så här såg det ut medan jag förvandlade rummet till mitt drömkontor.

 

halpa halli 4

Kontoret efter förvandlingen. Mycket mysigare och mer personligt.


TADAAA! Med hjälp av några inredningsdetaljer blev det mycket mer värme och mysigare i rummet. Utan att kosta skjortan! Efter att vi byggde hus så har fått dille av att söka upp material och inredning jag tycker är snygg till ett budgetpris, och så gott som alla de saker jag valde kostade under 25€ styck (och mindre) och det är något man ändå känner att man vill och vågar unna sig själv.

 
När vi valde golv till huset så var vår första tanke att inte gömma det med en massa mattor, men nu när jag ser vilken skillnad en snygg matta gör för ett rum så vill jag ha mattor överallt.

 

Den supersköna och snygga mattan är 120x160 cm och kostar endast 24,95€!

 

halpa halli 5

En röd tråd i min inredning blev en grön nyans, med jordnära och behagliga färger och material.

 

Vid mitt kontorsbord, som annars har en tendens att samla en massa papper och skräp vid sig, har jag mer ordning och reda med två glada mappar, snygga anteckningsblock och prydnader från Iittala och fågel från HalpaHalli.

Sittkudde Onni
Filt Onni

 halpa halli 9

Pigga upp pappersarbete med mappar som gör dig glad.

 

Jag försöker hålla koll på viktiga papper och räkningar i mappar, men har alltid använt mig av svarta och tråkiga mappar. Man kan ju trots allt försöka pigga upp vuxenlivet med att ha glada katter och hundar som håller koll på räkningarna.

 

Mapp med djurmotiv
Mapp med ugglemotiv

 halpa halli 7

Ett stilrent tidningsställ med din favorittidning.


Tidigare var jag lite av en tidningsholic. Började redan i tidig tonår då jag köpte OKEJ och Frida-tidningen, för att sedan fortsätta till SOLO och Cosmopolitan. Sen började folk, och även jag, blogga och ungefär då slutade jag handla tidningar.

I detta snygga tidningsställe har jag istället den senaste tidning man kunde finna mig själv i.

 

Tidningsställ HalpaHalli, 16,95€

 

halpa halli 12
Jag vill bara mysa ner mig i denna hörna och läsa en bra bok.

 

På den här bilden ser du kanske de vackraste sakerna i kontoret. Den supersköna och billiga mattan, två sittpuffar i jordnära färger och material, min gitarr, palmen jag och Fredrik adopterade och den gröna och sköna vasen med konstgjorda monsterablad.

 

Vas, Form Living
Monsterablad
Sittpuff i naturmaterial
Sittpuff i tyg

 halpa halli 8

Med konstgjorda växter får man in grönt i inredning, samtidigt som det håller för evigt.


Du kanske minns då jag köpte en enorm monstera förra året? Min absoluta favoritväxt som jag gjorde allt för att den skulle må bra, men ändå lyckades den inte överleva. Sen dess har jag velat testa på monstera igen, men inte vågat. Så när jag vid HalpaHalli såg att de hade konstgjorda blad av monstera (som på riktigt såg verkliga ut!) villhövde jag dem i mitt kontor.

Utan att behöva vara rädd för att bladen skulle vissna.

  halpa halli 10

Jordnära färger och material ger en behaglig känsla i rummet.

 

Jag försökte inreda med jordnära färger, för att behålla den röda tråd vi har genom husets inredning, och det syns i den ljusbruna och gröna färg jag valt i inredningsdetaljerna. En smaragdgrön Aalto vas från Iittala med en underbara fågel från HalpaHalli gör ett vackert stilleben.

 

Anteckningsblocken i kork och grön marmorimitation fick mig att vilja börja föra dagbok och skriva ner mina drömmar och mål med detsamma.

 

Aalto, Iittala
Fågel
Anteckningshäfte i marmor
Anteckningsbok i kork

 

halpa halli 11
Ordning och reda på skrivbordet gör att man arbetar bättre.


På skrivbordet blev det mycket mer ordning och reda.

Skrivbordslampan var inte den jag först hade sett ut i nätbutiken, men när ögonen föll på denna i butiken så var det ingen tvekan om saken. Jag ville testa hur den skulle se ut i kontoret!

  halpa halli 14

Våga testa på belysning som sticker ut och är en snygg inredningsdetalj.


Jag tycker inte man ska vara rädd att testa på belysning som sticker lite ut ur inredning, utan väljer hellre belysning som vågar sticka ut lite grann. Den här är passligt mjuk i formerna samtidigt som den är tuff som bara den.

 
När det kom till belysning överlag så har HalpaHalli ett stort utbud av allt från mysiga led-slingor till vacker belysning att inreda hemmet med. Till julen får jag nog handla mer mysbelysning att piffa upp både hus- och hönshus med.

 

Skrivbordslampa, Eglo, Don Diego. 24,95€

 

halpa halli 15

Våga använd dig av textiler i inredningen. 

 

Min stol från Ikea gör sitt jobb, men att sitta på plast är inte skönt i längden. Så för att göra skrivbordsstolen så bekväm som möjligt hängde jag över en mysig filt och la en sittkudde i samma gröna färg som blev den röda tråden i mitt kontor.

Mycket behagligare!

 

halpa halli 13

Massor av småprylar ger en mer hemtrevlig känsla.

 

Om det är något jag har fått lära mig om inredning, så är det att man ska ha massor av fina prydnader att fylla ut hemmet med. Som den minimalist jag är så gick det nästan kalla kårar genom kroppen när jag fick höra det första gången, men har insett att det visst gör stor skillnad i ett rum.

Dessa prydnader på min bokhylla ger både kontrast och fyller ut rummet, utan att ta stor plast.

 
Den taggiga skålen är min absoluta favorit, och vill ha fler av dem i flera olika storlekar.

 

Taggig skål
Skål, äpple
Ljushållare

 

halpa halli 16

Jag blev så inspirerad av mitt eget kontor. 

 

Det var så roligt att få testa på att inreda kontoret, och jag är så tacksam att HalpaHalli gav mig möjligheten att göra det. Jag har nu fått mer klarhet i vad som är min stil, och att få pyssla på i hemmet är lite som terapi.

 


Känner du att du vill förnya hemmet lite inför hösten, till budgetpris, rekommenderar jag dig verkligen att gå in på HalpaHallis nätsida för att se över deras utbud eller besöka närmsta butik ifall du är en ”klämma och känna” person.

Jag blev i alla fall otroligt inspirerad av att få göra detta samarbete.

 

  

Vill du vinna ett presentkort

värde 50€ till HalpaHalli?

 

För att delta i tävlingen behöver du gå in på HalpaHallis webbsida och välja ut din favorit av alla deras snygga inredningsprodukter. Länka produkten i mitt kommentarsfält, och du är med!
Tävlingen är i kraft till torsdagen 04.10.2018 klockan 23:59.

 

Kom ihåg att skriva in mejladress (den kommer inte att synas för andra) så jag kan ta kontakt med vinnaren sen.

 

Stort lycka till! 


För djurens bästa (+ TÄVLING)

Skrivet av Caroline Eriksson 10.09.2018 | 106 kommentar(er)

Idag har jag en stor och fin tävling åt dig, samtidigt som jag delar med mig av massor av fina bilder och en vlogg. 

 

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Vasa Djurcentrum
***

 

När jag som sextonåring bodde ensam i Vasa, var det en särskild plats som fick mig att känna mig som hemma. Dit jag alltid for för att se på söta djur, köpa hem tillbehör och mat till mina gerbiler, för att sedan köpa fina saker åt Fantomen när han blev en del av mitt liv. Vasa djurcentrum.


Nu, tolv år senare, besökte jag platsen en gång till. Fick en personlig rundvandring i hela affären, som är tillsammans 530 m2. Trots att jag ser mig som en som redan kan mycket om djur, och är bekant med det utbud som finns för djurägare, så fick jag lära mig så otroligt mycket nytt.

Samtidigt fick jag komma över en liten fobi, och rörde en orm.

 

 

Nu ska du få följa med in till Vasa Djurcentrum. Det här blir roligt.

 
Dessutom!

Jag är glad att meddela att jag i slutet av inlägget har en superfin tävling, där jag lottar ut tre presentkort värde 50€! Underbart!

 

VasaDjurcentrum 17
Tom vid Vasa Djurcentrum visar vilka preparat man kan ge sina djur.

 
Vasa Djurcentum har varit verksam sedan 1985. De är sakkunniga inom sällskapsdjurprodukter, och har ett brett urval av allt från foder, till leksaker, hygienprodukter och burar. Bland annat, för här finns det alltid något för alla djurägare, med saker man faktiskt har användning och nytta av.

 

Tom, som visade mig runt i affären, är en helt underbar människa som kunde förklara saker på ett sätt så man förstod, utan att göra det för invecklat.

 

VasaDjurcentrum 18

VasaDjurcentrum 19
 Säkra leksaker för hunden.

 
Även om det är allt vanligare att man beställer saker från internet i dagens läge, så uppskattar jag personligen den personliga kontakten och servicen man får i en fysisk butik. Där man får känna på saker innan man väljer att köpa dem, och där en person kan förklara och visa mer hur något fungerar. Det är något som affärer som enbart satsar på internet aldrig kommer att kunna uppnå.

 

En personlig kundservice där man verkligen känner sig som hemma.

 

VasaDjurcentrum 20

Fredagsöl till hunden.

 
Det var vissa produkter som verkligen stack ut ur hyllorna. Som jag inte ens i min vildaste fantasi hade kunnat tro existerade: som öl för hunden. Men om det var häpnadsväckande, så finns det mer! Tydligen finns det i större städer barer som tillåter sina kunder att ta med sina hundar. Då är det till exempel detta hundöl något som serveras hundarna.

 

VasaDjurcentrum 5
Hjälpmedel att eliminera fästingar.

 
Trots att det, tack och lov, varit en fästingfri sommar, så är det alltid bra att ha hemma en eller flera hjälpmedel att ta bort fästingar med. Visst räcker det med en, men av någon underlig anledning så verkar den alltid vara spårlöst försvunnen när man har panik över en fästing.


Det jag uppskattar med Vasa Djurcentrum är att de har ett brett urval av olika produkter, utan att göra det för råddigt på något vis i hyllorna. Man ser lätt de olika produkterna.

Behöver du hjälp med att få bort fästingar? Då finner du lätt ett par olika alternativ att välja mellan. Behöver din hund eller katt ett bad? Här hittade jag snabbt olika schampoo och balsam för olika pälstyper. Har ditt djur ett sår? Då finns det olika alternativ att välja mellan, med naturliga ingredienser.


Det finns alltid något man kan behöva, och jag hittade snabbt personliga favoriter.

 

VasaDjurcentrum 6

 Dessa bajspåsar kunde jag ha användning av i hönshuset när jag städar.

 
Nu har jag ju gett upp drömmen om en hund, eftersom jag fick mitt behov att ha flera djur tillfredsställt när jag blev hönsägare. Men hade jag en hund så skulle dessa Earth Rated bajspåsar varit något jag alltid hade med mig. Mest för att jag irriterat mig massor på hundägare som inte plockar upp hundens bajs, och vill inte själv vara en av dem.

 
Men även för att vi människor använder oss av för mycket plast, utan att reflektera över det, och det måste bli någon ändring.

Dessa bajspåsar är tillverkade av återvunnet material, och förmultnar på två år, att jämföra med andra plastpåsar som det kan ta upp till flera hundra år, om de alls försvinner.

 

VasaDjurcentrum 7
Det här är en del av en tjurs penis. Gott godis för hunden.

 
Det jag märkte att Tom och Vasa Djurcentrum satsade på när det kom till varor i butiken, är att de ska vara säkra för djuren, både när det kommer till leksaker och godis. Att de satsar på inhemskt och naturliga råvaror.

 
Nere i frysdisken på andra våningen, som jag kommer att skriva mer om, så fann man hund- och kattmat av kött från Snellmans slakteri. Uppe på övre våningen hittade jag grisögon och tjurpenisar.

Säkert gott för en hund att tugga i sig.

 
Ett viktigt kom ihåg när det kommer till godis till dina djur:

Djurens kost ska inte enbart bestå av godis, eftersom djuret då kan bli sjuk. Det är samma som med oss människor; det kan vara gott med snabbmat och chips nu som då, men äter vi det varje dag så blir vi till sist sjuka.

 

VasaDjurcentrum 8
Vackra fiskar i alla akvarium.

 

VasaDjurcentrum 9

Ormen jag fick röra!

 

Under rundvandringen hamnade vi på den avdelning som jag alltid besökte när jag var yngre och bodde i Vasa. Där djuren finns. Fiskar, fåglar, marsvin, kaniner, ödlor och ormar var bara fåtal av alla djur som du kan finna i butiken.

Det märks att de som arbetar vid en djuraffär verkligen är djurvänner som hanterar alla djur, oberoende art och farlighetsgrad, med kärlek och ömhet.

 
Det var mäktigt att för första gången i mitt liv få röra vid en orm, även om det bara handlade om en sekund. Typiskt nog så hann jag ångra mig när jag kom hem, att jag nekat till förfrågan att hålla i ormen. Får ta och göra det nästa gång jag besöker Vasa Djurcentrum.

 

VasaDjurcentrum 10

Små geckoödlor som fortfarande är små bebisar.

 

Något djur jag verkligen föll för under min vistelse var dessa geckoödlor. Så otroligt vackra varelser, som såg ut att de smålog hela tiden. Kanske jag kan önska mig ett par till födelsedagen? Vet som inte vad som tagit åt mig som nuförtiden tycker att ödlor och höns är söta, haha.

 

VasaDjurcentrum 11

Grekisk sköldpadda.

 

Vill ni lära er något nytt om mig? När jag var liten så hade jag ett par sköldpaddor hos min pappa på Åland. Hade även en haj i miniatyrstorlek. Sköldpaddorna var förvisso större än dessa vid Vasa Djurcentrum, men jag har alltid tyckt att sköldpaddor är fascinerande djur.

 

Så vackra och lugna, trots att de kan vara väldigt snabba när de väl vill det.

 

VasaDjurcentrum 12

VasaDjurcentrum 13
Den här kattsanden ska ta bort illaluktande doft. 

 

När det kommer till katter så går det inte att bara ha ett alternativ att välja på, vare sig det handlar om mat eller kattsand. Det har även Vasa Djurcentrum tänkt på, som erbjuder stort urval av produkter för katterna.

 
Jag tackar gudarna att vi ens hittat mat som alla våra tre katter accepterar och äter med god aptit, och att de nuförtiden hellre går ut än använder låda för sina behov. Det sistnämnda endast för att det är bekvämare för oss människor.

 

Men för många herrans år, medan jag och katterna fortfarande var stadsbor, så tänkte jag göra ett smart drag och byta kattsand. Det slutade med att Mr Fantomen fick förstoppning, för han totalvägrade gå på lådan, och sen dess har jag bara fått ta och acceptera att det gäller att använda det katterna tycker om.

 

VasaDjurcentrum 14

Du vet väl att du får gå ner en trappa, för där finns det massor av produkter!

 
Det är kanske inte alla som vet av det, och för mig var det även något av en överraskning att det fanns en nedervåning som var till för kunderna. Jag har ju som alltid trott att det var ett lager eller förbjuden plats att vistas på, men istället öppnades en ny värld för mig.

 

VasaDjurcentrum 15

Mush är märket från min hemstad, Jakobstad.


Här fanns det mat i mängd och massor. Frysdiskar med god mat för både katt och hund, samt djurbäddar, burar och en vagn att lägga sitt djur i om den blir trött i benen.

Jag hittade djurmat för både hund och katt från Jakobstadsmärket Mush, som tillverkar ett naturligare alternativ för djuret att äta. Ett extra plus att det endast är 100 kilometer ifrån också.

 

VasaDjurcentrum 16
Kände mig så välkommen och väl omhändertagen vid Vasa Djurcentrum.


Är så otroligt tacksam för att jag fick denna personliga rundvandring vid Vasa Djurcentrum. Fick träffa och skapa nya bekantskaper, samtidigt som jag fick lära mig så mycket nytt. Rekommenderar verkligen den här affären om du prioriterar bra varor för ditt husdjur, samt värdesätter personlig och hjärtligt service.

 


Och nu kommer jag till det du väntat på; tävlingen!

 
I samarbete med Vasa Djurcentrum lottar jag ut presentkort värde 50€ som tre lyckliga människor kan vinna. Det enda du behöver göra för att dela i tävlingen är att skriva en kommentar vad ditt djur heter. Var noga med att fylla i din e-post adress (den kommer inte att synas i kommentaren).

 


Tävlingen är i kraft till midnatt 16.09.2018 (söndag), och de lyckliga vinnarna presenteras nästa vecka på bloggen. Tveka inte, utan var med i denna underbara tävling!

 

 

Obs!
Jag har fått det meddelat till mig att det är några som inte kunnat kommentera via telefon på det här blogginlägget.
Det kan bero på hög belastning eller dylikt. Har i alla fall meddelat problemet vidare till högre makter.
 
Testa kommentera via dator, eftersom det fungerar bättre.
Kan du inte kommentera ändå så hör av dig till mig via privatmeddelande på instagram, mejl erikssoncaroline@hotmail.com eller facebook
 
Beklagar att detta problem uppstod, men hej! Jag är glad att ni är så många som vill delta i tävlingen, och tillsammans lyckades vi "break the internet" som en sann Kardashian.

 

Obs igen, 12.09.2018, klockan 09:35
Nu fungerar det att kommentera från vilken manick som helst! Meddela mig ändå om du upptäcker något problem. LYCKA TILL I TÄVLINGEN. <3

 

En video jag klippt ihop från mitt besök vid Vasa Djurcentrum.

 

 

Vasa Djurcentrum hittar du på Storalånggatan 28-30, 65100 Vasa,

och har öppet vardagar 10-18, och lördag 10-14.

 


Förlossningsberättelsen.

Skrivet av Caroline Eriksson 23.07.2018

Kategorier:

Under de tre veckor jag haft äggen i äggkläckningsmaskinen så har jag sett ofantligt många videor på youtube av då kycklingar kläcks. Då har det alltid tagit länge, och man har sett hur den trötta kycklingen legat länge i sitt ägg, med huvudet utanför, innan den sparkat sig loss.

 

Nu har jag själv fått uppleva en födsel av fem kycklingar, och det var inte alls som på film.

 

aggklacks 20.7.2018 1
När kycklingen väl börjat att picka sig genom ägget, så gick det väldigt snabbt.

 

På torsdagen chockerade det ägg som varit mest tyst och legat helt stilla mig; det hade ett hål! Från det första hålet i ägget så tog det tolv timmar innan något mer hände. Jag hann nästan bli rädd (man är rädd över mycket under en sån här fas) att kycklingen dött, och hade nästan accepterat det innan det började hända grejer. Och när det började händra grejer, då gick det snabbt.

 

Så på fredagen sjöng jag och spelade lite gitarr åt kycklingen, och på mindre än en timme hade den pickat sig ut. Utan någon paus, så det var en ivrig typ som jag väntat på i tjugoen dagar.

 

aggklacks 20.7.2018 2

aggklacks 20.7.2018 3

Så liten och oskyldig. Välkommen, hjärtat! <3

 

Dock vilade den inte länge i ägget, utan hade bråttom ut för att testa sina ben. Det är så mäktigt att få se hur små djur som föds verkar ha det mesta på klart, trots att de nyligen kommit till denna värld. Visst var balansen lika bra som någon som varit lite väl förfriskad från krogen, men den lilla kycklingen gav inte upp. Upp igen och vidare till sina äggvänner.

 

aggklacks 20.7.2018 4

Lagom road nyfödd kyckling.

 

Det sägs att kycklingar ska trigga resten av äggen att kläckas, och inte kort efter att kyckligen kläckts så började ett av äggen pipa till kycklingen. Liten stund senare så var det ett hål även i det ägget. Så man kan ju undra varför internet tipsar en att låta äggen vara helt ifred tre dagar innan "hatch day", då de verkar fungera bättre att rusa över äggen och pipa.

 

aggklacks 20.7.2018 5

Värmer sig hos sina ägg-syskon.

 

Dock så kan man inte förvänta sig att precis alla ska kläckas på en och samma dag, så första natten fick den första kycklingen sova ensam under värmetak, i en kaninbur, inne i hönshuset. Mest för att jag inte litade på att Luna hade låtit de nya kycklingen vara ifred, på grund av en liten incident när kycklingen kom till hönshuset.

 

På tal om nyfödda kycklingar och sova; under det första dygnet somnar de princip hela tiden. Stående, gående och  sittandes. Otroligt hur snabbt de somnar. Dock så är de redan mycket piggare dagen efter och springer runt utan problem.

 

aggklacks 20.7.2018 7

Så här ser det ut inne i ett ägg som en kyckling utvecklats i.

 

På lördagsmorgonen vaknade jag insåg att det hade varit en mycket händelserik natt. Resten av de fyra äggen som var kvar i äggkläckningsmaskinen hade fått hål på sig, och under dagens lopp skulle de alla kläckas.

Det sista ägget fick lite hjälp av sitt syskon, som jag lämnat kvar i äggkläckningsmaskinen (video längre ner).

 

aggklacks 21.7.2018 1
Det här är kycklingen som på lördagen hjälpte ut den femte och sista kycklingen.

 

Nu bor de alla fem i kaninburen (tills de blivit större och kan ge ifrån sig om de andra kycklingarna är dumma med dem) och är fem pigga och glada kycklingar. De ser ut som små fluffbollar, med fjun över hela kroppen. Även fötterna.

De tyr sig även snabbare till mig än vad mina andra kycklingar gjorde, kanske för att jag var det första ansikte de fick se, och för att de hört min röst inne i ägget. Hur som helst så har jag nu massor av kycklingar att ta hand om och ge kärlek till. Sammanlagt är det 10 stycken nu.

 

giphy
Så här ser det ut när en kyckling hjälper en annan att födas.

 

Att kläcka fram kycklingar med hjälp av befruktade ägg och en äggkläckningsmaskin, och få se dem födas, var en upplevelse jag sent kommer att glömma. 

 

I nästa kycklingrelaterade blogginlägg ska du få träffa alla, samtidigt som jag berättar om hur jag har gjort för att få fram kycklingar från ägg, och hur jag tar hand om dem (och svarar på andra frågor ni kan ha). <3

3 saker jag lärt mig av att vara hönsägare.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.07.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Kommer aldrig mer att behöva googla "hur slappnar man av?" eller "hur vara mindful?", för jag har funnit hemligheten och har den hemliga ingrediensen till att leva så i mycket som möjligt i nuet, och vara så avkopplad man bara kan bli.

Jag har höns. 

 

Och ni får som ba lov att leva med att det kommer att bli uppdateringar om mina fjäderfän, för det här är mitt liv just nu. Jag spenderar så mycket tid som möjligt i hönshuset, låter timmarna flyga förbi samtidigt och njuter för fulla muggar. Det här, gott folk, är livet. 

 

Börjar med att visa er en film, där ni får se alla supersöta kycklingar. Svårt att fånga de minsta på bild, men på film var det lättare. Så njut av filmen! Även den kan klassas som mindful.

 

Visst var de söta? 

 

Av de minsta kycklingarna så är det endast en som har ett namn. Det är den som är mest gul, och hen heter Gullefjun. De två andra är fortfarande namnlösa, så har du tips: skriv en kommentar. 

 

8.7.2018 1

Luna och Blondie.

 

Här är mina tre veckor gamla kycklingar, Luna som sitter på min hand och Blondie som är på min axel. 

Lägg märke till deras fötter! Deras fötter kommer att ha massor av fjädrar på sig, och när de är fullväxta kommer de att se ut som gulliga bollar av fjädrar i alla möjliga vackra färger.

 

Och nu när jag är inne på min tredje dag som hönsägare så tänkte jag dela med mig av 3 saker jag lärt mig hittills.

 

8.7.2018 2

Här är Luna på mina axel (hennes favoritplats) och Blondie på mitt huvud. Jag lyckades klara mig utan fågelbajs på huvudet idag.

 

1. Du får ha tålamod.

Jag hade inte alls planerat att ta kycklingar som redan hunnit bli tre veckor gamla. Nu kanske många tänker att tre veckor är ju ingen tid alls, men dessa små liv växer så otroligt snabbt, och det är mest mitt ego som inte vill missa något. Dessutom var jag rädd att inte få samma band till de äldre, som de mindre kycklingarna som endast är ett par dagar gamla, men så fel jag hade. 

Nu, efter tålamod och tid, så är vi goda vänner jag och de äldre kycklingarna.

 

När de flyttade in i hönshuset så var det lite oro i huset. Medan de mindre kycklingarna gladeligen for under sitt värmetak eller åt lite kycklingfoder, så flög de äldre runt i huset och hade panik. Medan Blondie flög upp på sittpinnen för att lugna ner sig, så tog jag Luna i famnen och satte mig ner. 

Kändes som om jag endast suttit där i fem minuter, men flera timmar hade gått. 

 

Plötsligt så var det inte så panikartat längre. De vågade äta, dricka och vara nära mig (de hade inte varit vana att sitta i famnen förr), och när dagen var slut hade de båda sovit i min famn och ätit ur min hand. 

Man får ha tålamod och ge av sin tid om man vill tämja fåglar. Idag så är de inte alls rädda för mig och myser gärna med mig.

 

8.7.2018 4

Blondie som är nyfiken på kameran.

 

2. Höns är beroendeframkallande.

Hur har jag spenderat min tid tidigare i livet? Jag har ingen aning, för att få vara nära dessa djur är så mycket roligare än tv, dator eller att sitta och spela candy crush. De är beroendeframkallande och jag blir så glad av att vara nära dem. Inte för att dom gör några konster eller så, men för att de är så unika och speciella.

 

Hur knasigt är det inte att jag var halvt rädd för höns tidigare, men nu längtar jag bara tills jag får krama om dem nästa gång?

 

8.7.2018 5
Namnlös kyckling med supersöta små vingar.

 

3. Du är rädd, men samtidigt tacksam, för att få se naturen sköta sitt.

Efter första natten gick jag halvt med darriga ben (kan också ha berott på att jag inte är van att gå ut som det första jag gör på morgonen) till hönshuset för att se hur natten hade gått. Hade de minsta kycklingarna klarat sig? Hade de äldre sovit gott på sin sittpinne? Är det svinkallt i huset? 

 

Att ha djur gör att man är lika rädd som man är lycklig för att ha dem i sina liv, men om det är något jag tänker höns ska lära mig så är det att koppla av. Att jag inte kan ha kontroll över precis allt här i livet, och att man ska passa på att vara tacksam och njuta av det man har. Just nu.

 

Och sist och slutligen hade jag ingenting att vara rädd för. De minsta kycklingarna hade sovit gott under sitt värmetak, medan de äldre gosat bredvid varandra hela natten. Temperaturen var prima i hönshuset och jag får ba ta och slappna av.

 

Höns är livet.

 


När katten mötte kycklingarna för första gången (film).

Skrivet av Caroline Eriksson 08.07.2018

Kategorier:

Om någon timme har jag varit hönsägare i ett dygn, och det blev lite ändringar i planerna. 

Istället för att komma hem med fem små kycklingar, som endast var ett par dagar gamla, så kom jag hem med 

tre kycklingar som var två dagar gamla, och två kycklingar som var tre veckor gamla.

 

Mest för att behålla husfriden hemma i hönshuset i Malax, men även för att jag föll pladask för två hönor som sprang runt på golvet med sina syskon. Det syntes tydligt vilka av de tre veckors kycklingarna som skulle bli tuppar, och bland alla så valde jag två vackra hönor som fick följa med oss hem.

Jag kommer att blogga mer om hur det första dygnet var, visa bilder och filmer på hur alla ser ut och allt sånt, men nu ska jag blogga om hur det gick när Mr Fantomen kom in i hönshuset.

 

 

Hade fått många fina råd om hur och när jag skulle introducera kycklingarna för katterna. Följde sist och slutligen mitt hjärta, och gjorde det redan igår kväll.

Fantomen var två gånger in i hönshuset. Första gången doftade han ba på kycklingarna och la sig sedan ner. Han var ärligt talat mer intresserad av pafflådan, eftersom han älskar pafflådor, men där fick han inte vara då det bor tre små kycklingar där. Då tröttnade han och ville gå ut.

 

Andra gången han kom in så doftade han igen på kycklingarna, men kunde sen inte bry sig mindre om dem, eftersom han hade mer fullt upp med att göra sig hemmastadd. När han började krafsa runt i halmen kom de äldre kycklingarna allt närmre honom, och sen la han sig ba ner för att mysa.

 

 

Och så stod kycklingarna och glodde på honom, medan han ba låg myste och njöt av livet.

Vem kunde tro att det var Fantomen som skulle lära kycklingarna var det är mysigt och varmt att vara? 

 

Jag tänker också att alla val vi gör här i livet, vare sig det handlar om att välja yrke, partner eller när man ska introducera katten för kycklingarna; så ska man följa sitt hjärta. 

 

20180707 232731

Mina ögon strålar av ren lycka. Igår var en av de bästa dagarna på länge.

 

Nu ska jag ut till hönshuset igen. Hoppas du får en alldeles underbar söndag.

 


Vill du se embryon som dansar?

Skrivet av Caroline Eriksson 06.07.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag är det dagen då andra trimestern startar, och embryon har nu överlevt en vecka i sina ägg. Två veckor kvar innan de kläcks. Klarade mig (otroligt nog) utan att lysa äggen i förrgår, men passade på att lysa dem samtidigt som jag vände dem för sista gången under dagen igår, och jag blev inte besviken.

 

Fortfarande liv i alla ägg, och det där sjätte ägget jag varit orolig över har nu hunnit ikapp sina kamrater. Dessutom dansar de nu, allihopa!

 

egg incubator day7 1
Nu ser embryot mer ut som en alien / liten räka, än en spindel.

 

För varje dag som går så händer det något nytt i äggen. Är glad att jag har hunnit dokumentera så pass mycket som jag gjort, för i slutet av denna vecka så kommer man inte att kunna se så mycket mer av dessa små embryon. I takt med att de växer blir det till sist bara en stor skugga man ser, om man lyser äggen. 

 

Men idag bjuder jag inte bara på en bild, utan även en film!

 

Jag filmade när kycklingarna dansade runt i sina ägg.

 

Och om du har 22 sekunder över, så kan du se denna film jag filmade igår kväll. De små kycklingembryon dansade runt i sina ägg, medan jag sjöng för dem. 

 

Det här, om något, är magiskt. 

 

 

Vill du ha fler videor / vloggar från när jag hämtar hem kycklingarna, som nu har kläckts?
Skriv en kommentar eller tryck på hjärtat här under, så vet jag att filma åt er. 

Exuviance lyxbehandling, för kropp och själ.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.04.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Salon Adelaide

 

Jag hade varit den som kanske inte riktigt trott på ansiktsbehandligar. Är de ens nödvändiga? Vad ska de göra för skillnad? Dessutom har jag varit rädd att göra något åt min känsliga hy, på grund av risken att få en allergisk reaktion. Men man ska aldrig säga aldrig, och nu kommer jag att ta tillbaka alla mina fördomar jag haft om hudvård, för förra veckan fick jag träffa en person som fick mig på andra tankar, och introducerade mig till en helt ny värld.

 

En värld där det är helt okej med hudvård och att unna sig lite gott för kropp och själ.

 

Jag har alltså varit på ansiktsbehandling till Salon Adelaide i Vasa. Den behandling jag fick var en Exuviance lyxbehandling. Eftersom jag inte blivit introducerad tidigare till hudvårdens värld, så hade jag inte heller hört talas om märket Exuviance. Det är vetenskapligt utvecklad hudvård, av de läkare som upptäckte och tog patent på AHA-syror. På grund av det är även läkare som kommit fram med dessa produkter jag nu fått testa på, så är det väldigt skonsamma produkter som passar de flesta hudtyper.

Även min hy, som annars är väldigt känslig av sig och inte tål mycket, klarade av denna behandling galant – och nu längtar jag bara till nästa gång jag får pyssla om mig själv och min hy.

 

Nu pirrar det bara i fingrarna att få berätta om behandlingen jag fick uppleva, eftersom det var en så fin upplevelse. Vi börjar med en video!

 

 

Visst såg det härligt ut?

 

Adelaide 2

 

Möttes av Linda, kvinnan som skulle göra ansiktsbehandlingen på mig, och hon var lika trevlig som jag upplevt henne via vår tidigare mejlkontakt. Hon visade mig till behandlingsrummet som var riktigt mysigt inrett med ljus, en vacker bukett och avslappnande musik i bakgrunden.

 

Behandlingen började med en djup rengöring av ansiktet, vilket betyder att det inte gör något om man kommer dit osminkad eller med full party-makeup. Redan här var jag fem före att somna, på grund av att det var så avkopplande.

Därefter fick jag en hudanalys, där det visade samma som jag redan misstänkte: torr hy med något blandhy, på grund av den enorma finne jag hade på hakan.

 

Adelaide 1

 

Efter hudanalysen var det dags att börja använda sig av produkter på ansiktet!

Det du ser är en effektiv booster, som endera är mandelsyra eller antioxidant syra. Eftersom jag fortfarande ännu inte behöver mig av anti-age behandlingar, så blev det mandelsyra den här gången. När man hör ordet syra kanske man ryggar tillbaka lite, men det låter värre än det är. Denna mandelsyra hjälper till att minska uppkomsten av rynkor, och har antibakteriella egenskaper.

 

Min hy reagerade inget alls, och det kändes bara avkopplande för ansiktet att få mandelsyran påpenslad.

 

Adelaide 3

 

Därefter fick jag en AHA-peeling, som inte hade hårda korn i sig som annars brukar irritera min hy, utan denna var len och bara vilade på hyn. Det väl väl ungefär här jag riktigt började slappna av, för jag kände att produkterna passade min hy.

 

På bild ser du Linda som sprayar en neutralizing spray efter peelingen, eftersom det inte bara går att tvätta bort peelingen med vanligt vatten. Så med hjälp av sprayen neutraliserar man allt, för att kunna fortsätta till nästa steg.

 

Adelaide 4

Adelaide 5

 

Det var mycket nytt jag fick uppleva denna tisdag under ansiktsbehandlingen, och ett av det var att få mina pormaskar tömda. Jag har levt i 27 år och aldrig klämt en pormask!

För att öppna upp porerna fick jag ligga en stund under en ångmaskin, som gav ifrån sig varm ånga. Skulle gärna ha en sån maskin här hemma, eftersom det var så behagligt. Typ som att vara i en ångbastu, om jag ska beskriva upplevelsen.

 

Mindre behagligt var det att klämma pormasker. Inte för att det tog ont, men för att mina ögon började rinna okontrollerat. De blev väl lite chockade.

Viktigt när det kommer till att klämma pormaskarna är att bara ta de som vill komma ut, och inte tvinga ut någon. Då kan det lämna gropar, ärr och bli inflammerat. Eller så låter man bara ett proffs, som Linda, klämma dem.

 

Adelaide 6

 

Linda var så trevlig och tog väl hand om mig. Det märks snabbt på människor om de verkligen njuter av sitt arbete. Linda talade om sitt arbete med en sån passion, och hade känsla i allt hon gjorde, att jag förstod att denna kvinna är på rätt plats och gör det hon verkligen vill.

Dessutom förklarade hon allt hon gjorde på ett sätt som fick mig att förstå vad som pågick, utan att göra det för invecklat.

 

Adelaide 8

 

Jag fick även lite kontroll över mina ögonbryn. Har inte noppat mina ögonbryn på evigheter, mest för att det tar så ont. Men när Linda noppade mina ögonbryn kändes det knappt, och jag fick behålla min form och buskighet, fast med lite mer städade ögonbryn som resultat. Precis som jag önskade mig.

Nu får jag bara se till att försöka hålla dem i skick tills nästa gång jag besöker salongen.

 

Adelaide 9

 

Efter att ögonbrynen blivit trimmade så fick jag en helt underbar massage av ansikte, hals och dekolletage. Som ni såg på videon så var det helt underbart, speciellt efter att ha arbetat under påskhelgen och kanske spänt sig lite extra.

Istället förvandlades jag till en mjuk och salig kvinna.

 

På bilden får jag en ögonkräm, som är bra att ha, eftersom huden är så tunn och känslig runt ögonen.

 

Adelaide 10

 

Och nu är det dags för guldmasken, som egentligen inte innehåller något guld.

 

Den innehöll laktobionisk syra, som utvinns ur mjölksocker, och hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor. Dessutom ska den jämna till ojämn pigmentering i hyn och minska på förstorade porer och ojämnheter i hyn.

Den innehöll även gurka, eukalyptus och pepparmint och doftade därefter; himmelskt gott!

 

Adelaide 11

Adelaide 12

 

I cirka femton minuter låg jag med guldmasken på mitt ansikte, och jag som tidigare har känt att ansiktsmasker har irriterat min hy, kände inte av någon irritation nu. Istället för att känna något ilsket pirr i huden, var det istället som att man nästan kände hur huden drog till sig all fukt och blev riktigt återfuktad och mjuk.

 

Efter ansiktsmasken så fick jag en återfuktade dagkräm på mig med SPF 35, eftersom klockan var mitt i dagen. Hade jag fått min behandling på kvällen, hade Linda lagt en återfuktande nattkräm på mig.

 

Här ville jag nästan inte inse att behandlingen var över, för jag sa upprepade gånger att ”Här kunde jag ligga hela dagen och bli ompysslad”. Inte heller förstod jag att tiden gått så snabbt, och jag nu varit där i en och en halvtimme. Så skönt och härligt var det!

 

Adelaide 13

Adelaide 14

 

Efteråt fick jag en portmonnä med produkter från Exuviance, vars innehåll jag visar dig riktigt snart.

 

Den här portmonnän kan du också få, om du beställer en egen tid för till Adelaide samma behandling jag nu visat dig.

Just nu har Linda ett specialerbjudande på denna Exuviance lyxbehandling för 89€ (normalpris 95€). På köpet får man även detta resekit med produkter från Exuviance (värde mellan 45-49€ beroende på hudtyp).

 

Erbjudandet gäller behandlingar bokade till Linda, och är i kraft tills slutet av maj-månad. Det är även lätt att boka tid eftersom man kan både ringa (06-3126211) och boka via internet. Det är enkelt att boka via nätet, och det kan du göra HÄR. Denna behandling hittar du lätt, genom att den heter "Vasabladet erbjudande Exuviance lyxbehandling".

 

Adelaide 15

 

I resekitet jag fick fanns dessa produkter. Allt från AHA-peeling till dag- och nattkräm. Mina absoluta favoritprodukter härifrån är den rengörande gelen, samt dag- och nattkrämen jag önskar ska hålla för evigt. 

 

Jag har nu varje dag sen förra tisdagen använt mig av dessa produkter, och den enorma och inflammerade finne jag hade när jag var dit förra tisdagen, är nu ett minne blott. Istället har jag nu en hy som det bara strålar om. Jag har äntligen fått en naturligt glow man annars bara kan fuska sig till genom smink. Borde ha tagit en före och efter bild, om jag visste min hy hade reagerat så här bra.

 

Jag rekommenderar dig verkligen att boka en tid till Linda för att pyssla om din hy och själ, och hoppas du får en riktigt fin start på veckan.

Kram, Caroline.

 

 

KOM IHÅG!

Boka tid till Linda vid Salon Adelaide och testa denna behandling. Du kommer inte att ångra dig. 

Enklast bokar du via internet, om du klickar HÄR 

eller på telefonnummer 06-3126211.

 

Adress: Handelsesplanaden 19-21, Vasa. Snyggaste salongen jag sett på längre.


House Tour och det hemliga rummet!

Skrivet av Caroline Eriksson 29.01.2018 | 8 kommentar(er)

Även om det var enormt många människor som i lördags fick ta del av och se vårt hus, så förstår jag att det är ännu fler som ännu längtar efter att få se huset. Speciellt det hemliga rummet jag vägrat visa någon. Mest bara för att jag velat ha det för mig själv så länge som möjligt.

 

Men nu när husvisningen är över, är det dags för mig att visa er det hemliga rummet - min toalett, där jag valde att göra något lite annorlunda. Men först, en vlogg, där jag tar med er i husets alla rum. Har skrivit upp det mesta varifrån vi köpt vår inredning, så ni inte behöver undra. Är det något jag glömt att skriva eller som du vill veta varifrån det är? Skriv en kommentar så svarar jag varifrån alla våra saker är.

 

 

Hoppas ni gillar videon. Jag la mycket tid på den. :-)

 

Wc 2

 

Det hemliga rummet är alltså ett av våra badrum, som jag bestämt är mitt wc. Förresten, hur underbart är det inte att ha två badrum i huset? Aldrig mer behöver man trippa på tå och knipa för kung och fosterland när toaletten är upptagen, för det finns ju flera!

Och i det här badrummet behöver man inte ens ha med sig telefonen, för det finns så mycket att se på.

 

Wc 3

 

Inredningen till wc'n är som resten av huset, från Puustelli. Även om vi annars valt en ljus inredning till resten av huset så har detta rum en mörk träskiva som är behaglig att känna på. Det är ett riktigt "kläm och känn" hus, då vi har struktur och härliga material i huset.

 

Wc 4

 

Eftersom jag valt att ge allt till detta rum, så kunde jag ju inte nöja mig med vilka handdukskrokar som helst. Jag sökte land och rike efter de perfekta tillbehören till wc'n och fann dem på tyska Amazon. De var värda att vänta på.

Materialet är i järn och de känns stadiga och av bra kvalitét.

 

Wc 5

 

Och matchande handdukskrokarna fann jag även från samma tillverkare en toalettrullehållare. Även den är i järn, och skulle man bli utan att titta på i badrummet så kan man spegla sig i denna.

 

Wc 6

 

Men det här är det jag hållit för mig själv, och som får det att pirra i min mage av lycka varje gång jag går in på toaletten. Taket, som är det vackraste jag skådat.

Så värt det, trots att det var jobbigt att spackla, slipa, måla och tapetsera taket.

 

Wc 7

 

När jag funderade hur jag ville ha mitt wc att se ut så visualiserade jag hur taket skulle vara ett konstverk som ger en känslan av att vara i en mäktig katedral. Och det lyckades vi få till. 

 

Wc 8

 

Tapeten är från Boråstapeter och heter Melodi. Taklisten är egentligen en tavelram vi fann i Vasas Färg lager, och det var så på millimetern att det skulle räcka till wc'n, för det fanns inte fler av den. 

 

Wc 9

 

Även golvet är magiskt vackert, och det är äkta marmorgolv, som ger en känslan av ordentlig lyx samtidigt som den är lika vild som jag är innerst inne i själen. Ingen bit är den andra lik, så när man sett på takets alla mönster och former så kan man ba fortsätta att se på golvet.

 

Detta rum speglar mig som person och jag är så nöjd över slutresultatet. Vill man även vara lite poetisk så kan man ju säga att jag fått in allt från jorden till himmelriket i denna toalett. På väggarna har jag även prints av Frida Kahlo, och funderar på att göra en tavelvägg där av mina favoritverk av henne.