måndag 23 juli 2018 - 05:00

Förlossningsberättelsen.

Under de tre veckor jag haft äggen i äggkläckningsmaskinen så har jag sett ofantligt många videor på youtube av då kycklingar kläcks. Då har det alltid tagit länge, och man har sett hur den trötta kycklingen legat länge i sitt ägg, med huvudet utanför, innan den sparkat sig loss.

 

Nu har jag själv fått uppleva en födsel av fem kycklingar, och det var inte alls som på film.

 

aggklacks 20.7.2018 1
När kycklingen väl börjat att picka sig genom ägget, så gick det väldigt snabbt.

 

På torsdagen chockerade det ägg som varit mest tyst och legat helt stilla mig; det hade ett hål! Från det första hålet i ägget så tog det tolv timmar innan något mer hände. Jag hann nästan bli rädd (man är rädd över mycket under en sån här fas) att kycklingen dött, och hade nästan accepterat det innan det började hända grejer. Och när det började händra grejer, då gick det snabbt.

 

Så på fredagen sjöng jag och spelade lite gitarr åt kycklingen, och på mindre än en timme hade den pickat sig ut. Utan någon paus, så det var en ivrig typ som jag väntat på i tjugoen dagar.

 

aggklacks 20.7.2018 2

aggklacks 20.7.2018 3

Så liten och oskyldig. Välkommen, hjärtat! <3

 

Dock vilade den inte länge i ägget, utan hade bråttom ut för att testa sina ben. Det är så mäktigt att få se hur små djur som föds verkar ha det mesta på klart, trots att de nyligen kommit till denna värld. Visst var balansen lika bra som någon som varit lite väl förfriskad från krogen, men den lilla kycklingen gav inte upp. Upp igen och vidare till sina äggvänner.

 

aggklacks 20.7.2018 4

Lagom road nyfödd kyckling.

 

Det sägs att kycklingar ska trigga resten av äggen att kläckas, och inte kort efter att kyckligen kläckts så började ett av äggen pipa till kycklingen. Liten stund senare så var det ett hål även i det ägget. Så man kan ju undra varför internet tipsar en att låta äggen vara helt ifred tre dagar innan "hatch day", då de verkar fungera bättre att rusa över äggen och pipa.

 

aggklacks 20.7.2018 5

Värmer sig hos sina ägg-syskon.

 

Dock så kan man inte förvänta sig att precis alla ska kläckas på en och samma dag, så första natten fick den första kycklingen sova ensam under värmetak, i en kaninbur, inne i hönshuset. Mest för att jag inte litade på att Luna hade låtit de nya kycklingen vara ifred, på grund av en liten incident när kycklingen kom till hönshuset.

 

På tal om nyfödda kycklingar och sova; under det första dygnet somnar de princip hela tiden. Stående, gående och  sittandes. Otroligt hur snabbt de somnar. Dock så är de redan mycket piggare dagen efter och springer runt utan problem.

 

aggklacks 20.7.2018 7

Så här ser det ut inne i ett ägg som en kyckling utvecklats i.

 

På lördagsmorgonen vaknade jag insåg att det hade varit en mycket händelserik natt. Resten av de fyra äggen som var kvar i äggkläckningsmaskinen hade fått hål på sig, och under dagens lopp skulle de alla kläckas.

Det sista ägget fick lite hjälp av sitt syskon, som jag lämnat kvar i äggkläckningsmaskinen (video längre ner).

 

aggklacks 21.7.2018 1
Det här är kycklingen som på lördagen hjälpte ut den femte och sista kycklingen.

 

Nu bor de alla fem i kaninburen (tills de blivit större och kan ge ifrån sig om de andra kycklingarna är dumma med dem) och är fem pigga och glada kycklingar. De ser ut som små fluffbollar, med fjun över hela kroppen. Även fötterna.

De tyr sig även snabbare till mig än vad mina andra kycklingar gjorde, kanske för att jag var det första ansikte de fick se, och för att de hört min röst inne i ägget. Hur som helst så har jag nu massor av kycklingar att ta hand om och ge kärlek till. Sammanlagt är det 10 stycken nu.

 

giphy
Så här ser det ut när en kyckling hjälper en annan att födas.

 

Att kläcka fram kycklingar med hjälp av befruktade ägg och en äggkläckningsmaskin, och få se dem födas, var en upplevelse jag sent kommer att glömma. 

 

I nästa kycklingrelaterade blogginlägg ska du få träffa alla, samtidigt som jag berättar om hur jag har gjort för att få fram kycklingar från ägg, och hur jag tar hand om dem (och svarar på andra frågor ni kan ha). <3

måndag 9 juli 2018 - 05:00

3 saker jag lärt mig av att vara hönsägare.

Kommer aldrig mer att behöva googla "hur slappnar man av?" eller "hur vara mindful?", för jag har funnit hemligheten och har den hemliga ingrediensen till att leva så i mycket som möjligt i nuet, och vara så avkopplad man bara kan bli.

Jag har höns. 

 

Och ni får som ba lov att leva med att det kommer att bli uppdateringar om mina fjäderfän, för det här är mitt liv just nu. Jag spenderar så mycket tid som möjligt i hönshuset, låter timmarna flyga förbi samtidigt och njuter för fulla muggar. Det här, gott folk, är livet. 

 

Börjar med att visa er en film, där ni får se alla supersöta kycklingar. Svårt att fånga de minsta på bild, men på film var det lättare. Så njut av filmen! Även den kan klassas som mindful.

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/00GMBC_3vnA/hqdefault.jpg?r=36537]http://www.youtube.com/watch?v=00GMBC_3vnA&feature=youtu.be[/embed]

Visst var de söta? 

 

Av de minsta kycklingarna så är det endast en som har ett namn. Det är den som är mest gul, och hen heter Gullefjun. De två andra är fortfarande namnlösa, så har du tips: skriv en kommentar. 

 

8.7.2018 1

Luna och Blondie.

 

Här är mina tre veckor gamla kycklingar, Luna som sitter på min hand och Blondie som är på min axel. 

Lägg märke till deras fötter! Deras fötter kommer att ha massor av fjädrar på sig, och när de är fullväxta kommer de att se ut som gulliga bollar av fjädrar i alla möjliga vackra färger.

 

Och nu när jag är inne på min tredje dag som hönsägare så tänkte jag dela med mig av 3 saker jag lärt mig hittills.

 

8.7.2018 2

Här är Luna på mina axel (hennes favoritplats) och Blondie på mitt huvud. Jag lyckades klara mig utan fågelbajs på huvudet idag.

 

1. Du får ha tålamod.

Jag hade inte alls planerat att ta kycklingar som redan hunnit bli tre veckor gamla. Nu kanske många tänker att tre veckor är ju ingen tid alls, men dessa små liv växer så otroligt snabbt, och det är mest mitt ego som inte vill missa något. Dessutom var jag rädd att inte få samma band till de äldre, som de mindre kycklingarna som endast är ett par dagar gamla, men så fel jag hade. 

Nu, efter tålamod och tid, så är vi goda vänner jag och de äldre kycklingarna.

 

När de flyttade in i hönshuset så var det lite oro i huset. Medan de mindre kycklingarna gladeligen for under sitt värmetak eller åt lite kycklingfoder, så flög de äldre runt i huset och hade panik. Medan Blondie flög upp på sittpinnen för att lugna ner sig, så tog jag Luna i famnen och satte mig ner. 

Kändes som om jag endast suttit där i fem minuter, men flera timmar hade gått. 

 

Plötsligt så var det inte så panikartat längre. De vågade äta, dricka och vara nära mig (de hade inte varit vana att sitta i famnen förr), och när dagen var slut hade de båda sovit i min famn och ätit ur min hand. 

Man får ha tålamod och ge av sin tid om man vill tämja fåglar. Idag så är de inte alls rädda för mig och myser gärna med mig.

 

8.7.2018 4

Blondie som är nyfiken på kameran.

 

2. Höns är beroendeframkallande.

Hur har jag spenderat min tid tidigare i livet? Jag har ingen aning, för att få vara nära dessa djur är så mycket roligare än tv, dator eller att sitta och spela candy crush. De är beroendeframkallande och jag blir så glad av att vara nära dem. Inte för att dom gör några konster eller så, men för att de är så unika och speciella.

 

Hur knasigt är det inte att jag var halvt rädd för höns tidigare, men nu längtar jag bara tills jag får krama om dem nästa gång?

 

8.7.2018 5
Namnlös kyckling med supersöta små vingar.

 

3. Du är rädd, men samtidigt tacksam, för att få se naturen sköta sitt.

Efter första natten gick jag halvt med darriga ben (kan också ha berott på att jag inte är van att gå ut som det första jag gör på morgonen) till hönshuset för att se hur natten hade gått. Hade de minsta kycklingarna klarat sig? Hade de äldre sovit gott på sin sittpinne? Är det svinkallt i huset? 

 

Att ha djur gör att man är lika rädd som man är lycklig för att ha dem i sina liv, men om det är något jag tänker höns ska lära mig så är det att koppla av. Att jag inte kan ha kontroll över precis allt här i livet, och att man ska passa på att vara tacksam och njuta av det man har. Just nu.

 

Och sist och slutligen hade jag ingenting att vara rädd för. De minsta kycklingarna hade sovit gott under sitt värmetak, medan de äldre gosat bredvid varandra hela natten. Temperaturen var prima i hönshuset och jag får ba ta och slappna av.

 

Höns är livet.

 

söndag 8 juli 2018 - 11:23

När katten mötte kycklingarna för första gången (film).

Om någon timme har jag varit hönsägare i ett dygn, och det blev lite ändringar i planerna. 

Istället för att komma hem med fem små kycklingar, som endast var ett par dagar gamla, så kom jag hem med 

tre kycklingar som var två dagar gamla, och två kycklingar som var tre veckor gamla.

 

Mest för att behålla husfriden hemma i hönshuset i Malax, men även för att jag föll pladask för två hönor som sprang runt på golvet med sina syskon. Det syntes tydligt vilka av de tre veckors kycklingarna som skulle bli tuppar, och bland alla så valde jag två vackra hönor som fick följa med oss hem.

Jag kommer att blogga mer om hur det första dygnet var, visa bilder och filmer på hur alla ser ut och allt sånt, men nu ska jag blogga om hur det gick när Mr Fantomen kom in i hönshuset.

 

 

Hade fått många fina råd om hur och när jag skulle introducera kycklingarna för katterna. Följde sist och slutligen mitt hjärta, och gjorde det redan igår kväll.

Fantomen var två gånger in i hönshuset. Första gången doftade han ba på kycklingarna och la sig sedan ner. Han var ärligt talat mer intresserad av pafflådan, eftersom han älskar pafflådor, men där fick han inte vara då det bor tre små kycklingar där. Då tröttnade han och ville gå ut.

 

Andra gången han kom in så doftade han igen på kycklingarna, men kunde sen inte bry sig mindre om dem, eftersom han hade mer fullt upp med att göra sig hemmastadd. När han började krafsa runt i halmen kom de äldre kycklingarna allt närmre honom, och sen la han sig ba ner för att mysa.

 

[embed width=459 height=344 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/l0EymKGxHj8/hqdefault.jpg?r=59902]http://youtu.be/l0EymKGxHj8[/embed]

 

Och så stod kycklingarna och glodde på honom, medan han ba låg myste och njöt av livet.

Vem kunde tro att det var Fantomen som skulle lära kycklingarna var det är mysigt och varmt att vara? 

 

Jag tänker också att alla val vi gör här i livet, vare sig det handlar om att välja yrke, partner eller när man ska introducera katten för kycklingarna; så ska man följa sitt hjärta. 

 

20180707 232731

Mina ögon strålar av ren lycka. Igår var en av de bästa dagarna på länge.

 

Nu ska jag ut till hönshuset igen. Hoppas du får en alldeles underbar söndag.

 

fredag 6 juli 2018 - 05:00

Vill du se embryon som dansar?

Idag är det dagen då andra trimestern startar, och embryon har nu överlevt en vecka i sina ägg. Två veckor kvar innan de kläcks. Klarade mig (otroligt nog) utan att lysa äggen i förrgår, men passade på att lysa dem samtidigt som jag vände dem för sista gången under dagen igår, och jag blev inte besviken.

 

Fortfarande liv i alla ägg, och det där sjätte ägget jag varit orolig över har nu hunnit ikapp sina kamrater. Dessutom dansar de nu, allihopa!

 

egg incubator day7 1
Nu ser embryot mer ut som en alien / liten räka, än en spindel.

 

För varje dag som går så händer det något nytt i äggen. Är glad att jag har hunnit dokumentera så pass mycket som jag gjort, för i slutet av denna vecka så kommer man inte att kunna se så mycket mer av dessa små embryon. I takt med att de växer blir det till sist bara en stor skugga man ser, om man lyser äggen. 

 

Men idag bjuder jag inte bara på en bild, utan även en film!

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/K07oi8ijAi4/hqdefault.jpg?r=49529]http://www.youtube.com/watch?v=K07oi8ijAi4&feature=youtu.be[/embed]
Jag filmade när kycklingarna dansade runt i sina ägg.

 

Och om du har 22 sekunder över, så kan du se denna film jag filmade igår kväll. De små kycklingembryon dansade runt i sina ägg, medan jag sjöng för dem. 

 

Det här, om något, är magiskt. 

 

 

Vill du ha fler videor / vloggar från när jag hämtar hem kycklingarna, som nu har kläckts?
Skriv en kommentar eller tryck på hjärtat här under, så vet jag att filma åt er. 

måndag 9 april 2018 - 06:00

Exuviance lyxbehandling, för kropp och själ.

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Salon Adelaide

 

Jag hade varit den som kanske inte riktigt trott på ansiktsbehandligar. Är de ens nödvändiga? Vad ska de göra för skillnad? Dessutom har jag varit rädd att göra något åt min känsliga hy, på grund av risken att få en allergisk reaktion. Men man ska aldrig säga aldrig, och nu kommer jag att ta tillbaka alla mina fördomar jag haft om hudvård, för förra veckan fick jag träffa en person som fick mig på andra tankar, och introducerade mig till en helt ny värld.

 

En värld där det är helt okej med hudvård och att unna sig lite gott för kropp och själ.

 

Jag har alltså varit på ansiktsbehandling till Salon Adelaide i Vasa. Den behandling jag fick var en Exuviance lyxbehandling. Eftersom jag inte blivit introducerad tidigare till hudvårdens värld, så hade jag inte heller hört talas om märket Exuviance. Det är vetenskapligt utvecklad hudvård, av de läkare som upptäckte och tog patent på AHA-syror. På grund av det är även läkare som kommit fram med dessa produkter jag nu fått testa på, så är det väldigt skonsamma produkter som passar de flesta hudtyper.

Även min hy, som annars är väldigt känslig av sig och inte tål mycket, klarade av denna behandling galant – och nu längtar jag bara till nästa gång jag får pyssla om mig själv och min hy.

 

Nu pirrar det bara i fingrarna att få berätta om behandlingen jag fick uppleva, eftersom det var en så fin upplevelse. Vi börjar med en video!

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/wglBud5X2NI/hqdefault.jpg?r=31286]http://www.youtube.com/watch?v=wglBud5X2NI&feature=youtu.be[/embed]

 

Visst såg det härligt ut?

 

Adelaide 2

 

Möttes av Linda, kvinnan som skulle göra ansiktsbehandlingen på mig, och hon var lika trevlig som jag upplevt henne via vår tidigare mejlkontakt. Hon visade mig till behandlingsrummet som var riktigt mysigt inrett med ljus, en vacker bukett och avslappnande musik i bakgrunden.

 

Behandlingen började med en djup rengöring av ansiktet, vilket betyder att det inte gör något om man kommer dit osminkad eller med full party-makeup. Redan här var jag fem före att somna, på grund av att det var så avkopplande.

Därefter fick jag en hudanalys, där det visade samma som jag redan misstänkte: torr hy med något blandhy, på grund av den enorma finne jag hade på hakan.

 

Adelaide 1

 

Efter hudanalysen var det dags att börja använda sig av produkter på ansiktet!

Det du ser är en effektiv booster, som endera är mandelsyra eller antioxidant syra. Eftersom jag fortfarande ännu inte behöver mig av anti-age behandlingar, så blev det mandelsyra den här gången. När man hör ordet syra kanske man ryggar tillbaka lite, men det låter värre än det är. Denna mandelsyra hjälper till att minska uppkomsten av rynkor, och har antibakteriella egenskaper.

 

Min hy reagerade inget alls, och det kändes bara avkopplande för ansiktet att få mandelsyran påpenslad.

 

Adelaide 3

 

Därefter fick jag en AHA-peeling, som inte hade hårda korn i sig som annars brukar irritera min hy, utan denna var len och bara vilade på hyn. Det väl väl ungefär här jag riktigt började slappna av, för jag kände att produkterna passade min hy.

 

På bild ser du Linda som sprayar en neutralizing spray efter peelingen, eftersom det inte bara går att tvätta bort peelingen med vanligt vatten. Så med hjälp av sprayen neutraliserar man allt, för att kunna fortsätta till nästa steg.

 

Adelaide 4

Adelaide 5

 

Det var mycket nytt jag fick uppleva denna tisdag under ansiktsbehandlingen, och ett av det var att få mina pormaskar tömda. Jag har levt i 27 år och aldrig klämt en pormask!

För att öppna upp porerna fick jag ligga en stund under en ångmaskin, som gav ifrån sig varm ånga. Skulle gärna ha en sån maskin här hemma, eftersom det var så behagligt. Typ som att vara i en ångbastu, om jag ska beskriva upplevelsen.

 

Mindre behagligt var det att klämma pormasker. Inte för att det tog ont, men för att mina ögon började rinna okontrollerat. De blev väl lite chockade.

Viktigt när det kommer till att klämma pormaskarna är att bara ta de som vill komma ut, och inte tvinga ut någon. Då kan det lämna gropar, ärr och bli inflammerat. Eller så låter man bara ett proffs, som Linda, klämma dem.

 

Adelaide 6

 

Linda var så trevlig och tog väl hand om mig. Det märks snabbt på människor om de verkligen njuter av sitt arbete. Linda talade om sitt arbete med en sån passion, och hade känsla i allt hon gjorde, att jag förstod att denna kvinna är på rätt plats och gör det hon verkligen vill.

Dessutom förklarade hon allt hon gjorde på ett sätt som fick mig att förstå vad som pågick, utan att göra det för invecklat.

 

Adelaide 8

 

Jag fick även lite kontroll över mina ögonbryn. Har inte noppat mina ögonbryn på evigheter, mest för att det tar så ont. Men när Linda noppade mina ögonbryn kändes det knappt, och jag fick behålla min form och buskighet, fast med lite mer städade ögonbryn som resultat. Precis som jag önskade mig.

Nu får jag bara se till att försöka hålla dem i skick tills nästa gång jag besöker salongen.

 

Adelaide 9

 

Efter att ögonbrynen blivit trimmade så fick jag en helt underbar massage av ansikte, hals och dekolletage. Som ni såg på videon så var det helt underbart, speciellt efter att ha arbetat under påskhelgen och kanske spänt sig lite extra.

Istället förvandlades jag till en mjuk och salig kvinna.

 

På bilden får jag en ögonkräm, som är bra att ha, eftersom huden är så tunn och känslig runt ögonen.

 

Adelaide 10

 

Och nu är det dags för guldmasken, som egentligen inte innehåller något guld.

 

Den innehöll laktobionisk syra, som utvinns ur mjölksocker, och hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor. Dessutom ska den jämna till ojämn pigmentering i hyn och minska på förstorade porer och ojämnheter i hyn.

Den innehöll även gurka, eukalyptus och pepparmint och doftade därefter; himmelskt gott!

 

Adelaide 11

Adelaide 12

 

I cirka femton minuter låg jag med guldmasken på mitt ansikte, och jag som tidigare har känt att ansiktsmasker har irriterat min hy, kände inte av någon irritation nu. Istället för att känna något ilsket pirr i huden, var det istället som att man nästan kände hur huden drog till sig all fukt och blev riktigt återfuktad och mjuk.

 

Efter ansiktsmasken så fick jag en återfuktade dagkräm på mig med SPF 35, eftersom klockan var mitt i dagen. Hade jag fått min behandling på kvällen, hade Linda lagt en återfuktande nattkräm på mig.

 

Här ville jag nästan inte inse att behandlingen var över, för jag sa upprepade gånger att ”Här kunde jag ligga hela dagen och bli ompysslad”. Inte heller förstod jag att tiden gått så snabbt, och jag nu varit där i en och en halvtimme. Så skönt och härligt var det!

 

Adelaide 13

Adelaide 14

 

Efteråt fick jag en portmonnä med produkter från Exuviance, vars innehåll jag visar dig riktigt snart.

 

Den här portmonnän kan du också få, om du beställer en egen tid för till Adelaide samma behandling jag nu visat dig.

Just nu har Linda ett specialerbjudande på denna Exuviance lyxbehandling för 89€ (normalpris 95€). På köpet får man även detta resekit med produkter från Exuviance (värde mellan 45-49€ beroende på hudtyp).

 

Erbjudandet gäller behandlingar bokade till Linda, och är i kraft tills slutet av maj-månad. Det är även lätt att boka tid eftersom man kan både ringa (06-3126211) och boka via internet. Det är enkelt att boka via nätet, och det kan du göra HÄR. Denna behandling hittar du lätt, genom att den heter "Vasabladet erbjudande Exuviance lyxbehandling".

 

Adelaide 15

 

I resekitet jag fick fanns dessa produkter. Allt från AHA-peeling till dag- och nattkräm. Mina absoluta favoritprodukter härifrån är den rengörande gelen, samt dag- och nattkrämen jag önskar ska hålla för evigt. 

 

Jag har nu varje dag sen förra tisdagen använt mig av dessa produkter, och den enorma och inflammerade finne jag hade när jag var dit förra tisdagen, är nu ett minne blott. Istället har jag nu en hy som det bara strålar om. Jag har äntligen fått en naturligt glow man annars bara kan fuska sig till genom smink. Borde ha tagit en före och efter bild, om jag visste min hy hade reagerat så här bra.

 

Jag rekommenderar dig verkligen att boka en tid till Linda för att pyssla om din hy och själ, och hoppas du får en riktigt fin start på veckan.

Kram, Caroline.

 

 

KOM IHÅG!

Boka tid till Linda vid Salon Adelaide och testa denna behandling. Du kommer inte att ångra dig. 

Enklast bokar du via internet, om du klickar HÄR 

eller på telefonnummer 06-3126211.

 

Adress: Handelsesplanaden 19-21, Vasa. Snyggaste salongen jag sett på längre.

måndag 29 januari 2018 - 12:25

House Tour och det hemliga rummet!

Även om det var enormt många människor som i lördags fick ta del av och se vårt hus, så förstår jag att det är ännu fler som ännu längtar efter att få se huset. Speciellt det hemliga rummet jag vägrat visa någon. Mest bara för att jag velat ha det för mig själv så länge som möjligt.

 

Men nu när husvisningen är över, är det dags för mig att visa er det hemliga rummet - min toalett, där jag valde att göra något lite annorlunda. Men först, en vlogg, där jag tar med er i husets alla rum. Har skrivit upp det mesta varifrån vi köpt vår inredning, så ni inte behöver undra. Är det något jag glömt att skriva eller som du vill veta varifrån det är? Skriv en kommentar så svarar jag varifrån alla våra saker är.

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/D_kYNj81EA4/hqdefault.jpg?r=18115]http://youtu.be/D_kYNj81EA4[/embed]

 

Hoppas ni gillar videon. Jag la mycket tid på den. :-)

 

Wc 2

 

Det hemliga rummet är alltså ett av våra badrum, som jag bestämt är mitt wc. Förresten, hur underbart är det inte att ha två badrum i huset? Aldrig mer behöver man trippa på tå och knipa för kung och fosterland när toaletten är upptagen, för det finns ju flera!

Och i det här badrummet behöver man inte ens ha med sig telefonen, för det finns så mycket att se på.

 

Wc 3

 

Inredningen till wc'n är som resten av huset, från Puustelli. Även om vi annars valt en ljus inredning till resten av huset så har detta rum en mörk träskiva som är behaglig att känna på. Det är ett riktigt "kläm och känn" hus, då vi har struktur och härliga material i huset.

 

Wc 4

 

Eftersom jag valt att ge allt till detta rum, så kunde jag ju inte nöja mig med vilka handdukskrokar som helst. Jag sökte land och rike efter de perfekta tillbehören till wc'n och fann dem på tyska Amazon. De var värda att vänta på.

Materialet är i järn och de känns stadiga och av bra kvalitét.

 

Wc 5

 

Och matchande handdukskrokarna fann jag även från samma tillverkare en toalettrullehållare. Även den är i järn, och skulle man bli utan att titta på i badrummet så kan man spegla sig i denna.

 

Wc 6

 

Men det här är det jag hållit för mig själv, och som får det att pirra i min mage av lycka varje gång jag går in på toaletten. Taket, som är det vackraste jag skådat.

Så värt det, trots att det var jobbigt att spackla, slipa, måla och tapetsera taket.

 

Wc 7

 

När jag funderade hur jag ville ha mitt wc att se ut så visualiserade jag hur taket skulle vara ett konstverk som ger en känslan av att vara i en mäktig katedral. Och det lyckades vi få till. 

 

Wc 8

 

Tapeten är från Boråstapeter och heter Melodi. Taklisten är egentligen en tavelram vi fann i Vasas Färg lager, och det var så på millimetern att det skulle räcka till wc'n, för det fanns inte fler av den. 

 

Wc 9

 

Även golvet är magiskt vackert, och det är äkta marmorgolv, som ger en känslan av ordentlig lyx samtidigt som den är lika vild som jag är innerst inne i själen. Ingen bit är den andra lik, så när man sett på takets alla mönster och former så kan man ba fortsätta att se på golvet.

 

Detta rum speglar mig som person och jag är så nöjd över slutresultatet. Vill man även vara lite poetisk så kan man ju säga att jag fått in allt från jorden till himmelriket i denna toalett. På väggarna har jag även prints av Frida Kahlo, och funderar på att göra en tavelvägg där av mina favoritverk av henne.

 

måndag 15 januari 2018 - 06:00

Låt alla blommor blomma.

När jag tackade ja till att bli intervjuad om min Bullet Journal tänkte jag aldrig att det, som är så harmlöst, skulle kunna stressa upp andra. Men tydligen. Tydligen skapar det stress hos andra att jag skriver upp det man har på gång i livet. Tydligen har man för lite att göra, om man har tid att sitta och rita lite (moahaha, jag skulle önska det!), för vem har på allvar tid med sånt? 

Det är ändå ett lustigt fenomen det här med hur folk orkar lägga sin energi på att känna irritation för vad en annan människa väljer att göra, vare sig det handlar om bullet journal eller vilken mjölk man dricker. Om man alls dricker mjölk, och vad man då istället väljer att lägga sina pengar på.

 

Citerar en av de fina kommentarerna artikeln fick: "Låt alla blommor blomma".

 

Man behöver inte tycka om precis allt eller alla här i världen, men man har då den underbara möjligheten att kunna lägga sin energi på det och de man tycker om. Omge dig själv med kärlek och var kärlek. 

Sist och slutligen kunde jag ju ha hållit på med något mycket värre än en liten bullet journal, som bara hjälper mig att samla mina tankar. 

 

Idag är det i alla fall dags att åter igen visa er min bullet journal. Det ni ska få se är denna veckas design, som tog fram det lilla barnet inom mig. Det lilla barnet som jag tycker vi alla borde ta bättre hand om och omfamna mer.

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/3dKeNDbSB9k/hqdefault.jpg?r=67209]http://youtu.be/3dKeNDbSB9k[/embed]
Videon är till alla er som finner det lika avkopplande som mig att se videor som dessa.

 

Som liten satt jag och ritade städer med hus, vägar, djur, växter och människor. Det var så roligt då, att jag ville testa på det igen. Och det var lika roligt och avkopplande som jag mindes det.

 

BulletJournal vecka3 1

 

Det här är slutresultatet, och tillsammans blev det sju hus för varje dag, med hus, människor och djur omkring. Den här veckan är det full rulle med arbete, flytt och annat som är på gång att jag ville ha mycket plats att kunna skriva upp allt på, samtidigt som det smälte in i den glada designen.

 

BulletJournal vecka3 2

 

Har som märkt att när det blir lite mer stressigare veckor så är det mycket roligare att ha en trevlig design att se på.

 

BulletJournal vecka3 3

BulletJournal vecka3 4

 

Jag är mycket medveten om att det är vinter utanför fönstret, men tänkte att det skulle pigga upp med lite sommar och sol i mitt veckouppslag. Man måste få drömma sig bort lite mellan varven. När jag var liten så drömde jag själv om att bo i ett av alla husen jag tecknade på pappret, och idag fortsätter jag att flytta in i det hus jag byggt tillsammans med kärleken i mitt liv.

 

BulletJournal vecka3 5

 

Jag är så otroligt tacksam och glad för det jag har idag. En sprudlande glädje omger mig, och jag omfamnar den hårt.

He va ba he ja vila säg. 

 

Hoppas ni får en alldeles underbar start på veckan. Ta hand om er och var snäll mot er själva och andra.

 

tisdag 9 januari 2018 - 06:00

30 dagar av yoga.

Det har redan gått dåligt med mina nyårslöften.

Jag har ännu inte umgåtts mer med vänner, men talade förvisso en bra stund i telefon igår med en vän. Det är ju framsteg. Fotograferar ungefär lika mycket som jag gjorde 2017, och skräpar som man vanligtvis gör när man bor i ett radhus. Tror det är först när vi flyttat då den förändringen verkligen kickar in.

 

Men jag har inte yogat en enda gång sen jag skrev ner mitt nyårslöfte om att yoga minst två gånger per vecka. Ja, jag vet. Det har bara gått en vecka sen det blev ett nytt år, men jag hade förhoppningar om att jag ändå skulle börja på med detsamma. 

Så för att riktigt kicka igång det nya året och finna mitt yoga flow, så har jag nu gjort ett uppslag i min Bullet Journal där jag ska göra yoga i 30 dagar i sträck.

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/fOJhYY-HuQI/hqdefault.jpg?r=28055]http://youtu.be/fOJhYY-HuQI[/embed]

Obs! Lägg märke till Mr Fantomen i videon. :-) 

 

Eftersom ni verkade gilla min senaste video, där jag gjorde mitt uppslag för alla böcker jag ska läsa under året, så filmade jag även när jag gjorde detta uppslag. Hoppas ni gillar denna video också. :)

Vill ni vara riktigt snabba med att se de filmer jag gör och publicerar, "make sure to hit the subscribe button" för att citera andra youtubers. 

 

BulletJournal 30daysofyoga 1

Så här ser alltså mitt uppslag om "30 days of yoga" ut. På vänstra sidan är det några av mina favorit-yogaposer, och till höger har jag en kalender med alla trettio dagar, och namnet på videon jag ska följa.

 

Jag kommer att göra en gammal yoga utmaning som finns på youtube, och det är Adriene jag ska följa. De flesta av de videos och övningar jag ska göra är trettio minuter långa, och jag tycker det är en passlig tid. Jag har inte sett en enda video än, för jag vill bli överraskad, men tyckte att de flesta av videorna hade vackra namn, och därför valde jag hennes yoga challenge av alla som finns på youtube.

 

BulletJournal 30daysofyoga 4

 

Ofta när jag yogar så sker det lika mycket inom mig, som på utsidan. Det är som meditation i rörelse där jag ofta kommer till fina insikter. Mest om att jag, och du, duger som vi är. Och att vi kan mer än vi tror, så länge vi vågar prova på. Ska bli intressant att se vad jag kommer fram till under de trettio dagarna jag yogar.

 

Några av mina favoritrubriker från alla övningar jag ska göra är:

- Ease into it.

- Forget what you know (OBS! Inte nu att man ska börja ta och bli glömsk, men att det kan vara bra att komma ur gamla vanor och finna nya sätt och ögon att se världen på.)

- Joyful home practice.

- Freedom & forgivness (går hand i hand).

- Dancing warrior sequence (ser framför mig hur jag trippar runt i nya huset som en dansande krigare, oberoende vad yoga-övningen egentligen vill att jag ska göra.)

- Find what feels good. 

 

BulletJournal 30daysofyoga 3

 

Och det är den sista rubriken som får mig att göra det här. Jag, som aldrig har funnit någon lycka i att röra på mig, fann den i yogan. Man ska göra det man mår bra av, det som känns bra. 

 

tisdag 2 januari 2018 - 14:27

Blivande handmodell?

Jag lovar att det här inte ska bara bli en blogg om min Bullet Journal, men jag kände mig extra kreativ idag och filmade en film samtidigt som jag gjorde ett uppslag i min bujo. Det här uppslaget är till för att samla alla böcker jag läst år 2018, och jag slog på stort och gissade att femton böcker är ett passligt antal, även om jag kanske kommer att läsa mer eller mindre. 

 

Varför valde jag att filma när jag gjorde detta uppslag då? Jo, för jag finner det själv så otroligt avkopplande att se på när andra målar och göra uppslag i sina bujo's, så jag ville göra en själv. Mitt i allt så vill även någon anlita mig som handmodell, höhö.

 

Vill ni ha fler såna här videor?

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/91Tspd5zcUc/hqdefault.jpg?r=86553]http://youtu.be/91Tspd5zcUc[/embed]

 

2.1.2018 1

 

Jag är riktigt nöjd med slutresultatet. Även om jag för en tid sen bestämt mig att ha en minimalistisk bullet journal, med endast en färg, så får man lov att ändra sig. Jag tycker att färger piggar upp, och har här använt mig av hela färgpaletten.

 

2.1.2018 2

 

Hittade en passande citat av en av mina favoritförfattare, Stephen King, som jag tyckte passade. Som bäst håller jag på att läsa Jurtjyrkogården - och det börjar snart bli läskigt. 

 

Så, he va he ja hadd på hjärtat. Vad tycker ni? 

torsdag 9 november 2017 - 18:00

Piratkatten.

För exakt två år sen publicerade jag denna film, och tänkte pigga upp er torsdag med att visa den igen. Mr Fantomen som Piratkatt. 

 

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/ZtHvi6uivRM/hqdefault.jpg?r=6488]http://www.youtube.com/watch?v=ZtHvi6uivRM&feature=youtu.be[/embed]