måndag 9 april 2018 - 06:00

Exuviance lyxbehandling, för kropp och själ.

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Salon Adelaide

 

Jag hade varit den som kanske inte riktigt trott på ansiktsbehandligar. Är de ens nödvändiga? Vad ska de göra för skillnad? Dessutom har jag varit rädd att göra något åt min känsliga hy, på grund av risken att få en allergisk reaktion. Men man ska aldrig säga aldrig, och nu kommer jag att ta tillbaka alla mina fördomar jag haft om hudvård, för förra veckan fick jag träffa en person som fick mig på andra tankar, och introducerade mig till en helt ny värld.

 

En värld där det är helt okej med hudvård och att unna sig lite gott för kropp och själ.

 

Jag har alltså varit på ansiktsbehandling till Salon Adelaide i Vasa. Den behandling jag fick var en Exuviance lyxbehandling. Eftersom jag inte blivit introducerad tidigare till hudvårdens värld, så hade jag inte heller hört talas om märket Exuviance. Det är vetenskapligt utvecklad hudvård, av de läkare som upptäckte och tog patent på AHA-syror. På grund av det är även läkare som kommit fram med dessa produkter jag nu fått testa på, så är det väldigt skonsamma produkter som passar de flesta hudtyper.

Även min hy, som annars är väldigt känslig av sig och inte tål mycket, klarade av denna behandling galant – och nu längtar jag bara till nästa gång jag får pyssla om mig själv och min hy.

 

Nu pirrar det bara i fingrarna att få berätta om behandlingen jag fick uppleva, eftersom det var en så fin upplevelse. Vi börjar med en video!

 

 

Visst såg det härligt ut?

 

Adelaide 2

 

Möttes av Linda, kvinnan som skulle göra ansiktsbehandlingen på mig, och hon var lika trevlig som jag upplevt henne via vår tidigare mejlkontakt. Hon visade mig till behandlingsrummet som var riktigt mysigt inrett med ljus, en vacker bukett och avslappnande musik i bakgrunden.

 

Behandlingen började med en djup rengöring av ansiktet, vilket betyder att det inte gör något om man kommer dit osminkad eller med full party-makeup. Redan här var jag fem före att somna, på grund av att det var så avkopplande.

Därefter fick jag en hudanalys, där det visade samma som jag redan misstänkte: torr hy med något blandhy, på grund av den enorma finne jag hade på hakan.

 

Adelaide 1

 

Efter hudanalysen var det dags att börja använda sig av produkter på ansiktet!

Det du ser är en effektiv booster, som endera är mandelsyra eller antioxidant syra. Eftersom jag fortfarande ännu inte behöver mig av anti-age behandlingar, så blev det mandelsyra den här gången. När man hör ordet syra kanske man ryggar tillbaka lite, men det låter värre än det är. Denna mandelsyra hjälper till att minska uppkomsten av rynkor, och har antibakteriella egenskaper.

 

Min hy reagerade inget alls, och det kändes bara avkopplande för ansiktet att få mandelsyran påpenslad.

 

Adelaide 3

 

Därefter fick jag en AHA-peeling, som inte hade hårda korn i sig som annars brukar irritera min hy, utan denna var len och bara vilade på hyn. Det väl väl ungefär här jag riktigt började slappna av, för jag kände att produkterna passade min hy.

 

På bild ser du Linda som sprayar en neutralizing spray efter peelingen, eftersom det inte bara går att tvätta bort peelingen med vanligt vatten. Så med hjälp av sprayen neutraliserar man allt, för att kunna fortsätta till nästa steg.

 

Adelaide 4

Adelaide 5

 

Det var mycket nytt jag fick uppleva denna tisdag under ansiktsbehandlingen, och ett av det var att få mina pormaskar tömda. Jag har levt i 27 år och aldrig klämt en pormask!

För att öppna upp porerna fick jag ligga en stund under en ångmaskin, som gav ifrån sig varm ånga. Skulle gärna ha en sån maskin här hemma, eftersom det var så behagligt. Typ som att vara i en ångbastu, om jag ska beskriva upplevelsen.

 

Mindre behagligt var det att klämma pormasker. Inte för att det tog ont, men för att mina ögon började rinna okontrollerat. De blev väl lite chockade.

Viktigt när det kommer till att klämma pormaskarna är att bara ta de som vill komma ut, och inte tvinga ut någon. Då kan det lämna gropar, ärr och bli inflammerat. Eller så låter man bara ett proffs, som Linda, klämma dem.

 

Adelaide 6

 

Linda var så trevlig och tog väl hand om mig. Det märks snabbt på människor om de verkligen njuter av sitt arbete. Linda talade om sitt arbete med en sån passion, och hade känsla i allt hon gjorde, att jag förstod att denna kvinna är på rätt plats och gör det hon verkligen vill.

Dessutom förklarade hon allt hon gjorde på ett sätt som fick mig att förstå vad som pågick, utan att göra det för invecklat.

 

Adelaide 8

 

Jag fick även lite kontroll över mina ögonbryn. Har inte noppat mina ögonbryn på evigheter, mest för att det tar så ont. Men när Linda noppade mina ögonbryn kändes det knappt, och jag fick behålla min form och buskighet, fast med lite mer städade ögonbryn som resultat. Precis som jag önskade mig.

Nu får jag bara se till att försöka hålla dem i skick tills nästa gång jag besöker salongen.

 

Adelaide 9

 

Efter att ögonbrynen blivit trimmade så fick jag en helt underbar massage av ansikte, hals och dekolletage. Som ni såg på videon så var det helt underbart, speciellt efter att ha arbetat under påskhelgen och kanske spänt sig lite extra.

Istället förvandlades jag till en mjuk och salig kvinna.

 

På bilden får jag en ögonkräm, som är bra att ha, eftersom huden är så tunn och känslig runt ögonen.

 

Adelaide 10

 

Och nu är det dags för guldmasken, som egentligen inte innehåller något guld.

 

Den innehöll laktobionisk syra, som utvinns ur mjölksocker, och hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor. Dessutom ska den jämna till ojämn pigmentering i hyn och minska på förstorade porer och ojämnheter i hyn.

Den innehöll även gurka, eukalyptus och pepparmint och doftade därefter; himmelskt gott!

 

Adelaide 11

Adelaide 12

 

I cirka femton minuter låg jag med guldmasken på mitt ansikte, och jag som tidigare har känt att ansiktsmasker har irriterat min hy, kände inte av någon irritation nu. Istället för att känna något ilsket pirr i huden, var det istället som att man nästan kände hur huden drog till sig all fukt och blev riktigt återfuktad och mjuk.

 

Efter ansiktsmasken så fick jag en återfuktade dagkräm på mig med SPF 35, eftersom klockan var mitt i dagen. Hade jag fått min behandling på kvällen, hade Linda lagt en återfuktande nattkräm på mig.

 

Här ville jag nästan inte inse att behandlingen var över, för jag sa upprepade gånger att ”Här kunde jag ligga hela dagen och bli ompysslad”. Inte heller förstod jag att tiden gått så snabbt, och jag nu varit där i en och en halvtimme. Så skönt och härligt var det!

 

Adelaide 13

Adelaide 14

 

Efteråt fick jag en portmonnä med produkter från Exuviance, vars innehåll jag visar dig riktigt snart.

 

Den här portmonnän kan du också få, om du beställer en egen tid för till Adelaide samma behandling jag nu visat dig.

Just nu har Linda ett specialerbjudande på denna Exuviance lyxbehandling för 89€ (normalpris 95€). På köpet får man även detta resekit med produkter från Exuviance (värde mellan 45-49€ beroende på hudtyp).

 

Erbjudandet gäller behandlingar bokade till Linda, och är i kraft tills slutet av maj-månad. Det är även lätt att boka tid eftersom man kan både ringa (06-3126211) och boka via internet. Det är enkelt att boka via nätet, och det kan du göra HÄR. Denna behandling hittar du lätt, genom att den heter "Vasabladet erbjudande Exuviance lyxbehandling".

 

Adelaide 15

 

I resekitet jag fick fanns dessa produkter. Allt från AHA-peeling till dag- och nattkräm. Mina absoluta favoritprodukter härifrån är den rengörande gelen, samt dag- och nattkrämen jag önskar ska hålla för evigt. 

 

Jag har nu varje dag sen förra tisdagen använt mig av dessa produkter, och den enorma och inflammerade finne jag hade när jag var dit förra tisdagen, är nu ett minne blott. Istället har jag nu en hy som det bara strålar om. Jag har äntligen fått en naturligt glow man annars bara kan fuska sig till genom smink. Borde ha tagit en före och efter bild, om jag visste min hy hade reagerat så här bra.

 

Jag rekommenderar dig verkligen att boka en tid till Linda för att pyssla om din hy och själ, och hoppas du får en riktigt fin start på veckan.

Kram, Caroline.

 

 

KOM IHÅG!

Boka tid till Linda vid Salon Adelaide och testa denna behandling. Du kommer inte att ångra dig. 

Enklast bokar du via internet, om du klickar HÄR 

eller på telefonnummer 06-3126211.

 

Adress: Handelsesplanaden 19-21, Vasa. Snyggaste salongen jag sett på längre.

måndag 29 januari 2018 - 12:25

House Tour och det hemliga rummet!

Även om det var enormt många människor som i lördags fick ta del av och se vårt hus, så förstår jag att det är ännu fler som ännu längtar efter att få se huset. Speciellt det hemliga rummet jag vägrat visa någon. Mest bara för att jag velat ha det för mig själv så länge som möjligt.

 

Men nu när husvisningen är över, är det dags för mig att visa er det hemliga rummet - min toalett, där jag valde att göra något lite annorlunda. Men först, en vlogg, där jag tar med er i husets alla rum. Har skrivit upp det mesta varifrån vi köpt vår inredning, så ni inte behöver undra. Är det något jag glömt att skriva eller som du vill veta varifrån det är? Skriv en kommentar så svarar jag varifrån alla våra saker är.

 

 

Hoppas ni gillar videon. Jag la mycket tid på den. :-)

 

Wc 2

 

Det hemliga rummet är alltså ett av våra badrum, som jag bestämt är mitt wc. Förresten, hur underbart är det inte att ha två badrum i huset? Aldrig mer behöver man trippa på tå och knipa för kung och fosterland när toaletten är upptagen, för det finns ju flera!

Och i det här badrummet behöver man inte ens ha med sig telefonen, för det finns så mycket att se på.

 

Wc 3

 

Inredningen till wc'n är som resten av huset, från Puustelli. Även om vi annars valt en ljus inredning till resten av huset så har detta rum en mörk träskiva som är behaglig att känna på. Det är ett riktigt "kläm och känn" hus, då vi har struktur och härliga material i huset.

 

Wc 4

 

Eftersom jag valt att ge allt till detta rum, så kunde jag ju inte nöja mig med vilka handdukskrokar som helst. Jag sökte land och rike efter de perfekta tillbehören till wc'n och fann dem på tyska Amazon. De var värda att vänta på.

Materialet är i järn och de känns stadiga och av bra kvalitét.

 

Wc 5

 

Och matchande handdukskrokarna fann jag även från samma tillverkare en toalettrullehållare. Även den är i järn, och skulle man bli utan att titta på i badrummet så kan man spegla sig i denna.

 

Wc 6

 

Men det här är det jag hållit för mig själv, och som får det att pirra i min mage av lycka varje gång jag går in på toaletten. Taket, som är det vackraste jag skådat.

Så värt det, trots att det var jobbigt att spackla, slipa, måla och tapetsera taket.

 

Wc 7

 

När jag funderade hur jag ville ha mitt wc att se ut så visualiserade jag hur taket skulle vara ett konstverk som ger en känslan av att vara i en mäktig katedral. Och det lyckades vi få till. 

 

Wc 8

 

Tapeten är från Boråstapeter och heter Melodi. Taklisten är egentligen en tavelram vi fann i Vasas Färg lager, och det var så på millimetern att det skulle räcka till wc'n, för det fanns inte fler av den. 

 

Wc 9

 

Även golvet är magiskt vackert, och det är äkta marmorgolv, som ger en känslan av ordentlig lyx samtidigt som den är lika vild som jag är innerst inne i själen. Ingen bit är den andra lik, så när man sett på takets alla mönster och former så kan man ba fortsätta att se på golvet.

 

Detta rum speglar mig som person och jag är så nöjd över slutresultatet. Vill man även vara lite poetisk så kan man ju säga att jag fått in allt från jorden till himmelriket i denna toalett. På väggarna har jag även prints av Frida Kahlo, och funderar på att göra en tavelvägg där av mina favoritverk av henne.

 

måndag 15 januari 2018 - 06:00

Låt alla blommor blomma.

När jag tackade ja till att bli intervjuad om min Bullet Journal tänkte jag aldrig att det, som är så harmlöst, skulle kunna stressa upp andra. Men tydligen. Tydligen skapar det stress hos andra att jag skriver upp det man har på gång i livet. Tydligen har man för lite att göra, om man har tid att sitta och rita lite (moahaha, jag skulle önska det!), för vem har på allvar tid med sånt? 

Det är ändå ett lustigt fenomen det här med hur folk orkar lägga sin energi på att känna irritation för vad en annan människa väljer att göra, vare sig det handlar om bullet journal eller vilken mjölk man dricker. Om man alls dricker mjölk, och vad man då istället väljer att lägga sina pengar på.

 

Citerar en av de fina kommentarerna artikeln fick: "Låt alla blommor blomma".

 

Man behöver inte tycka om precis allt eller alla här i världen, men man har då den underbara möjligheten att kunna lägga sin energi på det och de man tycker om. Omge dig själv med kärlek och var kärlek. 

Sist och slutligen kunde jag ju ha hållit på med något mycket värre än en liten bullet journal, som bara hjälper mig att samla mina tankar. 

 

Idag är det i alla fall dags att åter igen visa er min bullet journal. Det ni ska få se är denna veckas design, som tog fram det lilla barnet inom mig. Det lilla barnet som jag tycker vi alla borde ta bättre hand om och omfamna mer.

 

Videon är till alla er som finner det lika avkopplande som mig att se videor som dessa.

 

Som liten satt jag och ritade städer med hus, vägar, djur, växter och människor. Det var så roligt då, att jag ville testa på det igen. Och det var lika roligt och avkopplande som jag mindes det.

 

BulletJournal vecka3 1

 

Det här är slutresultatet, och tillsammans blev det sju hus för varje dag, med hus, människor och djur omkring. Den här veckan är det full rulle med arbete, flytt och annat som är på gång att jag ville ha mycket plats att kunna skriva upp allt på, samtidigt som det smälte in i den glada designen.

 

BulletJournal vecka3 2

 

Har som märkt att när det blir lite mer stressigare veckor så är det mycket roligare att ha en trevlig design att se på.

 

BulletJournal vecka3 3

BulletJournal vecka3 4

 

Jag är mycket medveten om att det är vinter utanför fönstret, men tänkte att det skulle pigga upp med lite sommar och sol i mitt veckouppslag. Man måste få drömma sig bort lite mellan varven. När jag var liten så drömde jag själv om att bo i ett av alla husen jag tecknade på pappret, och idag fortsätter jag att flytta in i det hus jag byggt tillsammans med kärleken i mitt liv.

 

BulletJournal vecka3 5

 

Jag är så otroligt tacksam och glad för det jag har idag. En sprudlande glädje omger mig, och jag omfamnar den hårt.

He va ba he ja vila säg. 

 

Hoppas ni får en alldeles underbar start på veckan. Ta hand om er och var snäll mot er själva och andra.

 

tisdag 9 januari 2018 - 06:00

30 dagar av yoga.

Det har redan gått dåligt med mina nyårslöften.

Jag har ännu inte umgåtts mer med vänner, men talade förvisso en bra stund i telefon igår med en vän. Det är ju framsteg. Fotograferar ungefär lika mycket som jag gjorde 2017, och skräpar som man vanligtvis gör när man bor i ett radhus. Tror det är först när vi flyttat då den förändringen verkligen kickar in.

 

Men jag har inte yogat en enda gång sen jag skrev ner mitt nyårslöfte om att yoga minst två gånger per vecka. Ja, jag vet. Det har bara gått en vecka sen det blev ett nytt år, men jag hade förhoppningar om att jag ändå skulle börja på med detsamma. 

Så för att riktigt kicka igång det nya året och finna mitt yoga flow, så har jag nu gjort ett uppslag i min Bullet Journal där jag ska göra yoga i 30 dagar i sträck.

 

Obs! Lägg märke till Mr Fantomen i videon. :-) 

 

Eftersom ni verkade gilla min senaste video, där jag gjorde mitt uppslag för alla böcker jag ska läsa under året, så filmade jag även när jag gjorde detta uppslag. Hoppas ni gillar denna video också. :)

Vill ni vara riktigt snabba med att se de filmer jag gör och publicerar, "make sure to hit the subscribe button" för att citera andra youtubers. 

 

BulletJournal 30daysofyoga 1

Så här ser alltså mitt uppslag om "30 days of yoga" ut. På vänstra sidan är det några av mina favorit-yogaposer, och till höger har jag en kalender med alla trettio dagar, och namnet på videon jag ska följa.

 

Jag kommer att göra en gammal yoga utmaning som finns på youtube, och det är Adriene jag ska följa. De flesta av de videos och övningar jag ska göra är trettio minuter långa, och jag tycker det är en passlig tid. Jag har inte sett en enda video än, för jag vill bli överraskad, men tyckte att de flesta av videorna hade vackra namn, och därför valde jag hennes yoga challenge av alla som finns på youtube.

 

BulletJournal 30daysofyoga 4

 

Ofta när jag yogar så sker det lika mycket inom mig, som på utsidan. Det är som meditation i rörelse där jag ofta kommer till fina insikter. Mest om att jag, och du, duger som vi är. Och att vi kan mer än vi tror, så länge vi vågar prova på. Ska bli intressant att se vad jag kommer fram till under de trettio dagarna jag yogar.

 

Några av mina favoritrubriker från alla övningar jag ska göra är:

- Ease into it.

- Forget what you know (OBS! Inte nu att man ska börja ta och bli glömsk, men att det kan vara bra att komma ur gamla vanor och finna nya sätt och ögon att se världen på.)

- Joyful home practice.

- Freedom & forgivness (går hand i hand).

- Dancing warrior sequence (ser framför mig hur jag trippar runt i nya huset som en dansande krigare, oberoende vad yoga-övningen egentligen vill att jag ska göra.)

- Find what feels good. 

 

BulletJournal 30daysofyoga 3

 

Och det är den sista rubriken som får mig att göra det här. Jag, som aldrig har funnit någon lycka i att röra på mig, fann den i yogan. Man ska göra det man mår bra av, det som känns bra. 

 

tisdag 2 januari 2018 - 14:27

Blivande handmodell?

Jag lovar att det här inte ska bara bli en blogg om min Bullet Journal, men jag kände mig extra kreativ idag och filmade en film samtidigt som jag gjorde ett uppslag i min bujo. Det här uppslaget är till för att samla alla böcker jag läst år 2018, och jag slog på stort och gissade att femton böcker är ett passligt antal, även om jag kanske kommer att läsa mer eller mindre. 

 

Varför valde jag att filma när jag gjorde detta uppslag då? Jo, för jag finner det själv så otroligt avkopplande att se på när andra målar och göra uppslag i sina bujo's, så jag ville göra en själv. Mitt i allt så vill även någon anlita mig som handmodell, höhö.

 

Vill ni ha fler såna här videor?

 

 

2.1.2018 1

 

Jag är riktigt nöjd med slutresultatet. Även om jag för en tid sen bestämt mig att ha en minimalistisk bullet journal, med endast en färg, så får man lov att ändra sig. Jag tycker att färger piggar upp, och har här använt mig av hela färgpaletten.

 

2.1.2018 2

 

Hittade en passande citat av en av mina favoritförfattare, Stephen King, som jag tyckte passade. Som bäst håller jag på att läsa Jurtjyrkogården - och det börjar snart bli läskigt. 

 

Så, he va he ja hadd på hjärtat. Vad tycker ni? 

torsdag 9 november 2017 - 18:00

Piratkatten.

För exakt två år sen publicerade jag denna film, och tänkte pigga upp er torsdag med att visa den igen. Mr Fantomen som Piratkatt. 

 

tisdag 12 september 2017 - 06:00

Äter rönnbär och vloggar.

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det en vlogg-dag! Jag visar er hur det kan se ut när jag äter supernyttiga rönnbär. Var det gott? Ni får följa med på ärenden, och även se hur det ser ut när jag tållar på vid huset. Ger er ännu en husesyn. Skillnaden nu är bara att jag går runt och ger er kommentarer om varje rum. Vilket rum är jag egentligen rädd att se spöken i? 

 

Hoppas ni gillar videon. 

Puss och kram, ha en fin dag. 

 

måndag 28 augusti 2017 - 06:00

HOUSE TOUR & VLOGG!

VLOGG HALLELUJA!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det dagen jag publicerar en vlogg. Eller, typ halvt vlogg eftersom det är även en ordentlig husesyn, för er allihopa. Jag går igenom alla rum med er, förutom kontoret, då Fredrik hade något projekt på gång och ingången var blockad med en stor hylla. Ser lite roligt ut då han syns på insidan av rummet, hehe.

 

Hoppas ni gillar videon, och skriv gärna en kommentar om ni vill ha fler! Vill ni ha mer såna här med musik, eller fler då jag bara pratar? Och ska jag prata dialekt eller försöka tala "finare"?

 

Hur som haver, det var riktigt roligt att göra denna video till er.

 

tisdag 15 augusti 2017 - 17:43

Intervjuad av en stor svensk tidning!

En stor tidning från Sverige hörde av sig till mig, och frågade om jag ville vara med i en artikel. Och när jag skriver stor tidning, så menar jag att den ger ut mer upplagor i veckan än t.ex Allas, Allers, Hänt Extra, Året Runt m.m.

"Upplagan på 192 800 ex/vecka gör tidningen Land till en av Sveriges största tidningar." enligt Google.

Jag svarade ja, och var riktigt nöjd med de svar jag gjorde och filmen jag skapade. Det var som först efteråt jag insåg att jag inte en enda gång under tiden hade prestationsångest eller känslan av att behöva göra eller säga något annat. 

Jag ba var mig själv. Som man ska vara. Som det är härligaste att vara.

 

Och resultatet? Idag publicerades allting, och det blev  den  vackraste  artikel  någon någonsin har skrivit om mig. Tack Land!

Jag är tacksam. <3

 

 

Skarmavbild 2017 08 15 kl. 17.38.42

 

 

Klicka på bilden för att läsa hela artikeln. 

Jag klippte också ihop en liten film till artikeln, och den kan du se här (och där också).

 

 

 

fredag 7 april 2017 - 10:30

Huset får tak! (filmad med drönare)

Igår skedde massor av mästerverk. Byggarna fixade ett vackert tak åt oss, Börje filmade med sin drönare och jag fick skapa konst av materialet. 

 

Visst får man vara nöjd med något man har gjort? För det är jag verkligen nu.

Jag njuter av att skapa vackra videos och leka med pulserna i musiken. Det gör som inget att tiden ba flyger iväg, medan man sitter och redigerar och fixar med alla filmklipp. Förlorar gärna mig själv i såna stunder, eftersom ja ba njuuter och får energi av att skapa.

 

Så här den video som jag är mest stolt över. Njut av den sköna musiken och de vackra vyerna i tre minuter. Och tryck sen på repeat. <3

(obs! se till att ha filmen på bästa kvalité)