Bloggheader Caroline3

Vilket kärleksspråk talar du?

Skrivet av Caroline Eriksson 11.04.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

En mamma som aldrig sagt att hon älskar sina barn. Skulle ha blivit chockad när jag läste blogginlägget, om jag inte redan visste att vi alla har våra egna kärleksspåk. Man kan älska, även om man inte uttalar orden.

 

Jag tror många är olyckliga och känner sig missförstådda när de finner en partner och så blir det inte riktigt som man tänkt sig. När man säger "Jag älskar dig" och får inget svar, istället en klump i magen. Du ger en presenter till din partner men får aldrig något tillbaka (om det inte är din födelsedag)

 

Förutom att vi själva ska bli medvetna om hur och på vilket sätt vi visar kärlek, så är det också viktigt att vi lär oss att ta emot kärlek. Även om det inte är på samma sätt som vi visar vår kärlek. För vi alla visar kärlek på olika sätt. Och inget sätt är bättre än det andra.

 

karlekssprak

Bilden, som jag ritat så fint åt er, visar fem kärleksspråk och hur vi ska känna igen dem.

 

Komplimanger: Komplimanger och bekräftande ord är ett sätt att visa kärlek på. Du som har denna kärlekstyp känner dig också älskad av att höra fina ord. 

Fysisk beröring: Kramas, pussas, hålla handen och sex hör till den fysiska beröringen. Att pussa sin partner innan man somnar är en självklarhet och du rör gärna vid din partner.

Tjänster: Att ladda kaffekokaren på morgonen till sin partner, laga mat eller ställa upp och göra vissa ärenden till sin partner. Att känna in vad hen behöver och göra så gott man kan för att hjälpa till att göra vardagen lättare. 

Gåvor: Du tycker om att ge din partner spontana presenter, för att visa dina kärlek. Det behöver inte vara dyra presenter, utan du ser något som får dig att tänka på din partner och vill ge det till hen. 

Tid: Sist men inte minst så är tiden ett kärleksspråk. Man vill spendera och ge sin tid åt partnern. Att umgås, diskutera och göra saker tillsammans är ett sätt att visa din kärlek, och du känner dig också älskad när någon ger dig sin tid. 

 

Om jag till exempel har kärleksspråket att ge komplimanger, så kan det hända att jag inte känner mig älskad om t.ex min partner inte har lika lätt för att yttra orden. Hen kan istället visa sin kärlek genom att ta sig tid för mig eller att underlätta vardagen med att ladda kaffekokaren på morgonen. Därför är det viktigt att du, jag och alla lär sig att vi visar kärlek på olika sätt. Att vi inte hakar upp oss på en mening som "jag älskar dig". Vi är älskade ändå. 

 

Ser jag till mig själv så har jag lätt att säga meningen "Jag älskar dig", om jag verkligen gör det. Dagligen får min sambo och alla katter höra meningen. Om det vore sista gången jag såg dem så vill jag att det ska vara mina sista ord. På delad första plats kommer fysisk beröring, eftersom jag gärna rör vid hen jag tycker om. 

 

 

Vilket är ditt kärleksspråk?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar