bloggheader6

Virka vacker napphållare

Skrivet av Caroline Eriksson 03.02.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

En månad innan Nova föddes så lärde jag mig att virka. Lite halvgalet att lära sig något nytt, när man vet av att man kan föda typ när som helst, och att det inte kommer finnas mycket tid (alls) över när man väl har en liten bebis. Men är man höggravid och knappt kan gå pga foglossning, då gör man allt för att få tiden att gå.
Med hjälp av youtube och gott tålamod från "Garnknuten" (som fick agera moraliskt stöd) lärde jag mig att virka. Och som jag virkade. Enhörningar och bläckfiskar. Bitringar och en filt som jag tappade tålamodet på halvvägs.

En månad senare föddes världens härligaste människa, och sen dess har virknålen fått vila bland annat handarbete.

 

Tills igår.

83682227 497358204489431 6385051188580057088 n2

Nova har sina favoritnappar, från Bibs, som är tydligen inte bara goda utan även väldigt snygga (andra nappmärken har hon dissat). Hon har bra smak helt enkelt.

Men trots att vi byggt upp ett litet lager av napparna här hemma så har jag insett att det kan vara bra att ha något som håller extra koll så att inte napparna försvinner. Speciellt om man ska iväg någonstans.

 

På natten så vet man ju att nappen är någonstans i sängen, och kastar hon nappen på dagen så vet man att den är någonstans på golvet,

men är man iväg så vill man inte att den ska falla på skitigt golv eller att favoritnappen försvinner för evigt. Sån katastrof det vore!

Så nu jag har virkat; napphållare.

virka napphallare caroline sevendays

 

Att virka napphållare är kanske ett av det snabbaste handarbeten man kan göra. 

Jag hann virka tre innan jag nöjde mig med denna. Märktes av till en början att jag inte virkat på snart tre månader, men sen gick det utav bara farten och var för det mesta bara så roligt. Den här napphållaren kommer att få ha en stadig plats på Novas overall, så hennes nappar är i säkert förvar om vi är ute på ärenden. 

Har restgarn från mina tidigare projekt, så kommer nog att virka fler i fler mönster och färger.


Napphållaren är virkad i 100% mjuk bomull.

 

Man kan virka sina napphållare precis hur man vill, men VIKTIGT VIKTIGT VIKTIGT är att den inte är längre än 22 cm, på grund av säkerheten pga stryprisk. Och som med allt handarbete till småbarn: var noga så allting sitter säkert och stadigt fast.

 

Mönstret till napphållaren hittade jag här, även om jag freestylade mycket.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar