bloggheader6

Yogaskola med Carro - Bakasana

Skrivet av Caroline Eriksson 23.04.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Idag lär jag er yoga på samma gång jag svarar på en fråga.

 

"Maja: Hej! Jag har ganska nyligen hittat hit till din blogg och måste säga att jag DIGGAR den så mycket! Du verkar som en klok och förståndig människa, en sån man behöver i sitt liv :)

Hur länge har du hållit på med yoga? Och hur gör man en crow pose, den du gör på bilden? Det är något jag skulle vilja lära mig."

 

TACK! Jag håller med om att alla skulle behöva en Carro i sitt liv. ;-) Skämt åsido, så gjorde denna kommentar mig riktigt glad. Har ni frågor är det bara att skriva en kommentar! Jag svarar på det mesta!

 

I början av förra året började jag med yoga. Jag var fast besluten att lära mig att stå på huvudet, och efter mycket träning så såg jag världen mitt i allt upp och ner. Och det är fortfarande ett härligt att sätt att se världen på. Yoga för mig är inte att göra en pose eller att klara av en speciell övning. Det är resan dit som är yoga för mig, och det faktum att jag blir så otroligt lugn av det. Perfekt meditation helt enkelt.

 

Jag hade tänkt göra en videoblogg, men vill fortfarande vara försiktig med ryggen. Hoppas ändå denna bild och text hjälper dig att klara av denna pose.

bakasanaEn bild från förra sommaren då jag testade mina nya yogakläder

 

Sitt på huk på yogamattan. Armarna axelbrätt isär. Spräta lite med fingarna. Lyft höfterna högt och låt benen glida upp mot armarna. Är du nybörjare kan det kännas bättre att ha armarna böjda, och på så sätt göra ett "bord" som benen kan vila på. 

Lägg upp ett ben, med foten mot sittbenet och känn hur du blir lättare, samtidigt som du gör dig så liten som möjligt med krpppen. Följ efter med andra benet.

Aktivera armarna, bålen och tryck golvet bort ifrån kroppen. Slappna av i nacken och kom ihåg att ANDAS! Se och luta dig framåt och följ hjärtat. 

 

Ju säkrare du blir så kan du göra denna övning med raka armar. Ha roligt!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar