Header 4

Därför har bloggen varit tom

Skrivet av Caroline Högnäs 29.10.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

De senaste veckorna har jag fått mig en rejäl påminnelse om varför bloggen stod tom så länge tidigare i år: jag har ju ganska mycket på gång i min vardag, om man säger som så. Jag hade det då och jag har det nu.

Men jag skall inte klaga, jag är mycket glad över mitt jobb, min utbildning och mina PT-kunder som jag har får planera och dra träningar åt. Jag är också tacksam att jag efter en längre tid av hälsoproblem (största delen av 2019 och ännu en del 2020) har fått vara relativt frisk detta år och därför också kunnat satsa mer på min egen träning. Det mår jag bra av. Men med många tidskrävande projekt på gång behöver jag inte vara rädd för att alla bra Netflix-serier skall ta slut för att jag har så mycket fritid - utan det känns snarare som att mitt liv de senaste veckorna varit ett enda långt schema med tider att passa och saker att få gjort. Därför har också bloggen varit tom.

De flesta som känner mig vet att jag har otroligt svårt att göra saker halvdant. Det skall vara exakt och inget ditåt. Jag kommer ihåg när jag sprang på jobbintervjuer för ett par år sedan. När jag fick frågan vad som är mina styrkor/bästa egenskaper svarade jag ofta att jag är noggrann och organiserad. Och ja, det stämmer att jag är noggrann och organiserad. Men ibland känner jag att det inte alls är min styrka och bästa egenskap, utan tvärtom min svaghet och sämsta egenskap. Varför? Jo för att det hänger mycket ihop med prestation och automatiskt höjer kraven jag har på allt jag gör; instruktioner måste följas till punkt och pricka, minsta lilla detalj skall beaktas och vara genomtänkt och jag vill känna att jag har full koll på allt jag har på gång både nu och i framtiden. 

Detta leder förstås till att jag sätter ner mycket tid och omsorg på alla saker jag tar mig an. Och i stället för att bara stressa över att jag har massor av saker jag borde hinna göra, så stressar jag dessutom över att jag måste hinna göra alla dessa saker korrekt och bra (med mina egna mått mätt). Ibland kan jag tycka att det skulle vara skönt att genuint kunna nöja sig med mindre och inte fokusera så mycket på att allt skall göras på ett visst sätt och att resultatet ska bli perfekt. Men då finns ju risken att jag gör någon annan besviken, inte får önskad respons på det jag gör eller helt enkelt misslyckas - och det är ju det värsta som kan hända (nä det är inte, men ni fattar). Som typ att ropa ut att jag skall börja blogga igen för att sedan inte uppdatera på flera veckor. Fail. Haha.

Nåja, det här som skulle bli en liten hälsning med en förklaring om varför bloggen stått tom några veckor och att jag har mycket annat på gång just nu blev plötsligt värsta personlighetsanalysen. Det jag egentligen vill säga är att jag kommer försöka att uppdatera här lite nu och då, men ni skall inte förvänta er många uppdateringar i veckan. Och ja, jag vet att ingen förutom prestationsprinsessan i mig ens hade förväntat sig det... därför säger jag det högt så hon också hör. Foto 2021 10 10 12 32 32

Någon annan som känner igen sig i det jag skrev? Eller är du helt tvärtom?  


Jag har varit på bröllop!

Skrivet av Caroline Högnäs 05.10.2021

Kategorier:

Det har varit tyst här under en veckas tid, men let me tell you att det har sina orsaker. Början av förra veckan var i princip ett enda långt minutschema med deadlines på jobbet, möten, planering av träningsprogram, träning med kunder osv. Sen hade jag två heldagar med utbildning torsdag och fredag och där emellan skulle jag packa och fixa allt klart till helgen (ja, blir typ stressad av att skriva det här). På lördag var det nämligen dags för höstens höjdpunkt: Daniela & Nikos bröllop!

Vi hoppade i bilen så tidigt vi bara orkade på lördag morgon och styrde kosan mot Vasa. Som tur fick vi checka in på hotellet redan när vi kom fram en 1-tiden och kunde ställa oss i ordning där. Stressen från veckan var som bortblåst och vi mötte upp Jennifer & Niklas och åkte iväg mot Korsholms kyrka. Fin kyrka, fin vigsel, fint par, fin musik, fin stämning, fin klänning, fint väder - ja allt var så otroligt vackert och stämningsfullt! 

Foto 2021 10 02 15 15 02Foto 2021 10 03 21 22 23

Sen for vi iväg mot Åminne där festen skulle hållas. Det kändes helt overkligt och så otroligt roligt att kunna gå på ett bröllop igen efter nästan två år av pandemi. Det var också ett väldigt, väldigt fint, kärleksfullt och välordnat bröllop! Så bra stämning, god mat, fin lokal, roliga programpunkter och vackra tal. Grät ju inte bara en gång, om man säger som så. Nej men huhhu, jag är nog så glad att Daniela kom in i mitt liv och att jag fick vara en del av deras stora dag! Foto 2021 10 02 18 06 31Foto 2021 10 02 18 59 50Foto 2021 10 02 19 28 53 1

Vi dansade ännu in på småtimmarna innan det var dags att åka tillbaka till hotellet. En helt klart väldigt lyckad dag/kväll/natt som man kommer att minnas länge (och kan ju erkänna att jag också blev lite inspirerad att börja planera vårt bröllop, även om det inte är helt aktuellt ännu hehehe). Vi hörs!


Recept: supergoda fullkornsscones

Skrivet av Caroline Högnäs 26.09.2021

Glad söndag på er alla! Idag har hösten i Finland visat sig från sin absolut bästa sida: sol, blå himmel, behaglig temperatur och massa gul-orange-röda trädkronor. Själv har jag spenderat dagen med några kompisar, tillika min må bra-träningsgrupp, i Noux nationalpark. Jag hade planerat ett träningspass där vi gick en runda i skogen medan vi med jämna mellanrum stannade och utförde olika utmaningar där vi använde naturen (stenar, träd, stockar) som redskap. Hur trevligt som helst!

Men det var inte det dagens inlägg skulle handla om. Utan jag hade tänkt dela med mig av ett tips för höstdagar som inte är lika fina som den idag. Ni vet, såna dagar då det är regnigt och ruskigt ute och man bara vill linda in sig i en filt och njuta av en kopp te med ugnsfärska..... scones. Ja precis. Idag skall ni få ett recept på riktigt goda, enkla och fiberrika scones, som varken kräver mycket förberedelser eller lång tid i ugnen. De är med andra ord perfekta när man snabbt kommer på att man vill ha något gott till kvällstet.

Recept: fullkornsscones, 4-5 st.

3 dl havremjöl 
3 dl graham/fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt (10%)
1,5 dl vatten

- Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt yoghurt och vatten och rör ihop till en deg. 
- Dela in degen i 4-5 lika stora scones och sätt på en plåt. Platta ut bröden lite med händerna. 
- Nagga bröden med en gaffel och grädda i 250 grader 10-15 minuter.
- Njut ugnsfärska med smör, ost och gurka (eller annat valbart pålägg)

Fullkornsscones


10 saker jag borde och vill göra hösten 2021!

Skrivet av Caroline Högnäs 21.09.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Denna vecka uppdaterar jag Sevendays Instagram. Jag lade ut en story där jag efterlyste ämnen, frågor och teman som ni skulle vilja att jag pratar/skriver om där eller här på bloggen. Ett tips jag fick in var att jag skulle skriva om mina mål/to do's för hösten.

Även om jag inte direkt gjort upp några konkreta mål för hösten (jag är lite dålig på sånt), så tänkte jag att jag skall förverkliga denna inläggsidé. Jag menar, visst har jag ju vid närmare eftertanke ändå en del planer och saker jag vill göra/lyckas med denna höst. Sen råkade det sig också så att jag under min lunchpromenad idag lyssnade på ett avsnitt av Träningspodden där dom diskuterade vilka borde, vill och måsten de har med sin träning just nu. Tyckte det var väldigt intressant att lyssna på så jag stjäl upplägget (men lämnar bort måste) och skriver mitt höstinlägg med samma struktur och inom samma tema: träning & hälsa.

(PS. Borde-listan är ju också ganska långt saker jag nog vill göra, men kanske mer att jag vet att de kräver lite mer av mig och inte känns lika självklara att förverkliga som punkterna i vill-listan.)

5 saker jag borde göra denna höst:

• Ta mera pauser. Detta hintade jag redan om på Instagram, men en sak jag borde göra ännu mera är att ta pauser (som inkluderar fysisk aktivitet) i mitt stillasittande jobb. 5-10-15 minuter är helt tillräckligt för att samla lite energi och få igång kroppen igen.

• Prioritera rörlighetsträning & yoga. Jag var så bra igång med mitt yogande där i ett skede under våren, men den rutinen är som bortblåst. Även om jag har vissa perioder då jag yogar mycket och tycker det är roligt, så är jag helt enkelt en svett-människa, dvs. jag tycker om riktigt svettiga och flåsiga träningspass. Och jaaaa, man kan nog svettas lite av yoga också, men det är inte samma sak. Dock vet jag ju hur viktigt det är med rörlighetsträning och att kroppen inte mår bäst av bara svettiga pass (fast jag tycker de är roligast)!Foto 2021 08 06 12 06 27

• Gå på käkmassage (finska: purentalihasten avaus) regelbundet. Jag har flera år bitit ihop mina tänder på natten och prövat massa olika saker för att få bukt på det. Nu har jag äntligen hittat en massör och metod som får mina spända muskler att slappna av - så det skall jag fortsätta gå på regelbundet. PS. Jag vet att jag borde försöka hitta en mer långsiktig lösning (typ sluta stressa :)))), men det här hjälper iaf för stunden, så det känns värt det.

• Gå tidigare och sova. Det känns som att jag har lämnat kvar i sommar/semestermode vad gäller min sömn. Jag har liksom inte fått tillbaka en bra sovrutin, jag går sent och sova, skrollar på telefonen och är ofta trött på morgonen. Ajabaja! 

• Njuta mer av stunden. Nej, jag kom inte på något klyschigare, haha. Men alltså det känns verkligen som att jag har så mycket att se fram emot som händer typ om några månader eller nästa år, att jag glömmer bort att faktiskt ta vara på det som händer nu - även om det är mer vardagliga och "tråkiga" saker och jag inte är ett stort fan av hösten. 

 

5 saker jag vill göra denna höst:

• Läsa minst 2 träningsböcker. Jag har nyligen beställt hem flera nya tränings-/hälsoböcker och tanken är ju inte bara att de skall ligga i bokhyllan och damma (som de flesta av mina "vanliga" böcker), utan också att jag faktiskt skall läsa dem. De verkar alla så intressanta så jag tror faktiskt inte det här blir ett problem.

• Testa mitt alldeles egna träningsprogram. Ja då, jag håller på skissar ihop ett 12 veckors tränings- och kostprogram - lite som övning för mig själv inför eventuellt framtida PT-projekt, men också lite för att jag tycker det är roligt. Så nu skall jag vara min egen testperson och ta mig an det programmet om ett par veckor. Spännande att se hur det går!

• Fortsätta löpträna och börja träna på gym igen. Jag har sprungit mer eller mindre hela våren & sommaren och vill så gärna fortsätta med det nu under hösten. Kom aldrig upp i 15 km under sommaren utan det allt mellan 5-12 km rundor, men det får bli höstens nygamla mål i stället. Kan också avslöja att jag äntligen, efter 1,5 år, har skaffat ett gymkort igen soooo, see you at the gym!

• Träna med mina kunder. Till min utbildning hör även två praktiska kundarbeten: individuell coaching med en kund i nio månader samt gruppträning med en liten grupp på tre personer i tre månader. Båda kundprojekten har kommit i gång väldigt bra och jag ser mycket fram emot att fortsätta med dem under hösten!

• Promenera i naturen. Det blev ju en del nationalparksbesök och skogsvandringar under första halvan av 2021 och det är något jag definitivt tänker fortsätta med nu också i höst innan det blir allt för kallt. Det är en motionsform som verkligen är bra både psykiskt och fysiskt. På riktigt alltså, visste ni att det speciellt för oss som bor i städer är jättebra att vara ute i skogen, eftersom där bland annat finns mikrober som har hälsofrämjande effekter både mentalt och funktionellt (t.ex. immunförsvar) som vi annars inte kommer i kontakt med? Mer trädkramande alltså!

Foto 2021 05 08 18 28 39 

Sen glömde jag ju i förra inlägget att fråga att om ni har frågor, tips, önskemål eller förslag på vad ni vill läsa om här så får ni väldigt gärna dela med er! Typ åsikter, tips, personliga erfarenheter, kost, recept, träningspass, konditionsträning, styrketräning? Berätta!


Jag är tillbaka!

Skrivet av Caroline Högnäs 19.09.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Det är nu över ett halvt år sen jag skrev ett inlägg här senast. Hur börjar man ens ett blogginlägg efter en så lång paus? Haha.

För som ni säkert förstår har det hunnit hända en hel del på dessa 7 månader, men jag tänker att vi liksom inte blickar bakåt allt för mycket utan nu gör jag lite av en klyschig nystart hösten till ära. Jag har länge funderat hur jag skall göra med bloggen: börja på nytt eller lägga ner den helt. För att få lite hjälp i mitt grubblande så gjorde jag därför en gallup på min Instagram där jag frågade var ni helst följer mig: på Instagram, bloggen eller möjligtvis Youtube. Fick förstås väldigt varierande svar, men ni var väldigt många som skrev att ni gillar (eller ja, gillade?) min blogg och gärna skulle läsa om jag skulle börja skriva igen. Så nu, efter ytterligare lite funderande, har jag bestämt mig för att göra det - börja blogga igen! 

Bloggen kommer dock vara lite mer tränings & hälsoinriktad än tidigare har jag tänkt, förstås också med en del uppdateringar från min vardag. Men vill ni se typ vad jag äter till frukost eller höra vad jag haft för mig under dagen så skall ni följa mig på Instagram. Där kommer jag också fortsätta uppdatera aktivt. Jag kommer börja sakta men säkert med ett par inlägg i veckan - vill ju inte ta mig vatten över huvudet heller då jag vet att jag har mycket annat på gång just nu. Men det känns ändå väldigt kul att väcka liv i bloggen igen! 

Men ännu på tal om de senaste 7 månaderna och att det hunnit hända en del, en sak måste jag ändå droppa i fall någon missat: jag är numera förlovad!! Det hände en fin sommarkväll när vi var på en liten minisemester i Insjöfinland. Det känns underbart!

Mer än så tänkte jag inte skriva idag. Jag och min fästman befinner oss nämligen på en liten minisemester igen. Denna gång riktigt mini: en natt och en timme hemifrån, men ack så skönt ändå. 

The Baro


Staycation i Helsingfors

Skrivet av Caroline Högnäs 17.02.2021 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

I fredags frågade Henkka om jag vill ha en överraskning nu eller imorgon

Blev förstås löjligt nyfiken och sannolikheten att jag skulle ha svarat "äh men det kan vänta till imorgon" var ungefär lika stor som att jag skulle boka en resa till Dubai nästa vecka, det vill säga 0. Så han berättade att han tyckte vi var värda lite miljöombyte (ja vi har båda jobbat hemifrån i snart ett år zzzzz) och att han därför hade bokat en hotellnatt till oss lördag-söndag.

Jag blev förstås otroligt glad över den överraskningen! Det händer ju annars inte så mycket spännande i livet just nu, så en resa till ett hotell 3500 meter från var vi bor kändes ju som värsta äventyret, haha.

Så på lördag eftermiddag checkade vi in på Klaus K i centrum av Helsingfors. Det var första gången jag besökte det hotellet, men absolut inte sista. Rummet vi bodde i hade säkert 5 meter högt till tak och kändes annars också lyxigt och fräscht. Måste också ge tummen upp åt hur hotellet hade ordnat att man kunde känna sig trygg under hotellvistelsen också så här i coronatider: det gick smidigt att beställa mat från restaurangen till rummet på kvällen och hotellfrukosten var ordnad i turer (vi bokade första turen på en söndag morgon så där var kanske 4 andra bord upptagna när vi åt).

Foto 2021 02 13 18 24 03Foto 2021 02 13 18 54 55Foto 2021 02 13 18 55 19Foto 2021 02 13 19 14 52

På kvällen åt vi alltså italiensk mat från hotellets restaurang Toscanini, kollade fotboll (Henkka fick välja), sen Mello (jag fick välja) och bara hade det mysigt. Nej men överlag en riktigt lyckad staycation och otroligt skönt med lite miljöombyte!

 


Nytt träningsprogram!

Skrivet av Caroline Högnäs 07.02.2021 | 1 kommentar(er)

Under veckan har jag funderat en del på träning och hur jag skulle vilja sätta upp min träning nu under våren. Jag har ju under flera månader nu tränat väldigt ostrukturerat och lite mer hur och vad jag känner för, vilket har varit ett medvetet val och det enda rätta. Men jag har ändå saknat den lite mer målmedvetna träningen. Så nu har jag tänkt (försöka) börja träna lite mer strukturerat igen och därför har jag gjort upp ett helt nytt träningsschema till mig själv för de kommande veckorna/månaderna. 

Målet med det nya träningsschemat är att fokusera på grundstyrkan och bygga upp den. Det passar ju väldigt bra också i och med att jag ännu inte (pga rådande situation) har skaffat mig ett gymkort, utan bara tränar hemma med de redskap vi har här. Under några månaders tid kommer jag alltså att satsa mycket på att stärka muskeluthålligheten genom att nöta diverse grundövningar (med främst kropps-/lätta vikter) och statiska övningar. Tanken är att börja lugnt och öka intensiteten successivt och på det sättet bygga upp en grund för att sedan närmare sommaren satsa mera på tyngre gymträning. Förutom det kommer jag att promenera mera igen och kanske också blanda promenaderna med lite lätt jogging som komplement till styrketräningen. 

Jag har också funderat en del på kosten och gjort upp ett kostschema åt mig själv. I och med att jag har haft mycket hälsoproblem de senaste åren så känns det jätteviktigt att jag får i mig bra och näringsrik mat som stärker kroppen och immunförsvaret. Jag äter ju överlag nog rätt så hälsosamt, men jag är fullt medveten om att det finns saker jag kunde bli bättre på på den fronten också. Vila och muskelvård kommer även att prioriteras högre än vad de gör nu (nu är det slut på slöskrollandet i sängen innan jag börjar sova!!).

Är superivrig på att få sätta igång med detta nästa vecka och det skall bli spännande att se om det ger några positiva hälsoeffekter (det måste det ju!!). Kan försöka komma ihåg att om några veckor uppdatera er också hur jag har kommit igång. Ja precis, jag antar att ni är intresserade av att höra, hehe.
373F88D8 E754 424D A43E 9C44877D2245

 


7 ointressanta/störande saker på Instagram

Skrivet av Caroline Högnäs 04.02.2021 | 5 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Idag tänkte jag vi skulle diskutera Instagram och närmare bestämt saker som stör mig eller som jag finner ointressant på just den plattformen.  

Jag behöver säkert också nämna att man skall ta detta inlägg med en nypa salt. Jag gör säkert själv också massa störande saker på Instagram och alla har olika åsikter om vad som är intressant och inte. Och dessa punkter är förstås allmänna och inget personligt mot någon. Så. 

7 ointressanta/störande saker på Instagram:

Allt för långa stories

Ja alltså när jag ser att någons story är så lång att sträcken där uppe är som små punkter, då tappar jag intresset direkt. Gillar dock till exempel stories där kontoinnehavaren pratar, men de får helst inte vara längre än typ 10 klick...

• Dålig influencermarketing

Alltså när någon som uttryckligen sagt att den hatar träning plötsligt gör reklam för träningskläder/träningsredskap? Eller när någon som inte dricker kaffe gör reklam för en ny kaffesort (och då säljer in det med något i stil med "blanda 2 dl vaniljdryck med 0,5 tesked av kaffet och häll på lite salt caramel-sås så får ni en magiskt god kaffedryck - mums!") Tycker det är dålig mf av både företaget och influencern.

• Bilder på pulsklockor efter träning

Jag skulle faktiskt inte kunna bry mig mindre vad någon annan har haft för maxpuls på sitt träningspass eller hur många kalorier hen bränt... definitivt inte efter varje träningspass...

• Folk som uttalar sig om saker dom inte vet något om

Det här har knappast någonsin varit så aktuellt som det har varit det senaste året. Folk skall uttrycka sig om det mesta, utan att ha kunskap inom området. Det är förstås helt okej att dela med sig av en personlig åsikt i någon fråga - men fakta är ingen åsiktsfråga, så vet man inte vad det är man pratar om så tycker jag man inte skall uttala sig heller. Speciellt om man har ett stort konto och når ut till massor av människor som kanske inte är så källkritiska.

• Färglösa flöden 

För ett par år sedan hade alla influencers vita/beigea och överlag färglösa flöden. Nu skall dom i stället vara typ svarta/gråa eller jättemörka? Jag tycker alla skall få redigera sina bilder precis som de vill - men jag tycker färglösa och allt för monotona flöden är tråkiga och väcker absolut inte mitt intresse att vilja börja följa ett konto (bara av den orsaken att flödet är enfärgat, liksom).

• För mycket barn eller djur

Jaa, jag vet att det här är lätt för mig att säga eftersom jag har varken barn eller djur, hehe (så jag kommer troligtvis att få äta upp det här den dagen jag har barn eller djur). Jag följer både många mammor och djurägare på Instagram och har absolut ingenting emot att se varken barn eller djur i en måttlig mängd. Men enough is enough, om man säger som så. 

• För mycket onödiga debatter

Man skall få ha sina åsikter och man skall få uttrycka dem på sina egna kanaler (till viss mån). Men ibland känns det som att folk aktivt söker saker att klaga på/debattera om. Såklart skall man säga ifrån om någon gör något som obviously är fel eller t.ex. kränkande mot någon annan - men att starta världens uppror kring typ ifall insta-vs-reality-bilder som någon postat är rätt eller fel känns ju lite ovärt. Eller överlag att klanka ner på andra. Man kan ju säkert hitta något negativt eller något att hänga upp sig på i det mesta folk gör om man riktigt vill - men vill man? Foto 2021 01 09 14 09 25 1Random bild.

Men nu vill jag gärna höra: vad tycker ni är störande/ointressant på Instagram? Något ni håller med om av det jag skrev, eller tycker ni jag är helt ute och cyklar? 


Första utbildningshelgen avklarad!

Skrivet av Caroline Högnäs 01.02.2021

Kategorier:

Här var det tyst hela förra veckan, vilket beror på att jag i slutet av veckan inledde mina deltidsstudier och det mesta av min vakna tid från torsdag till söndag gick åt studierna. Jag har ju nämt det tidigare men nämner det igen i fall det är någon som inte alls hänger med: jag har alltså börjat studera (deltid) vid Solvalla idrottsinstitut med målet att om ca. 1,5 år ha en yrkesexamen inom idrott & träning och vara auktoriserad personlig tränare. 

Nu kanske någon undrar varför jag valde en så lång utbildning då det finns utbildningar där man kan bli PT på två veckor. Jaa-a, ganska exakt just därför. För att mitt mål inte är att få en specifik titel med minst möjliga ansträngning, utan snarare att lära mig så mycket som möjligt om allt som har med hälsa och träning att göra. Vi fick under helgen höra att denna utbildning är en av de mest omfattande av sitt slag i hela Norden och jag kände verkligen att jag är på rätt ställe.

Nu under första delen av närstudierna har vi gått igenom bland annat basic anatomi; leder, benbyggnad, muskeluppbyggnad samt  muskelkonditionsträningens grunder etc etc. Vi fick även veta vilka olika typer av examensarbeten vi kommer att behöva göra och jag kan ju nu redan nämna att jag kommer att behöva er hjälp till några av dessa, hehe. Vi skall bland annat coacha en grupp på 3 personer under 3 månader (minst 10 träffar), och till detta behöver jag då 3 frivilliga som vill komma igång med träningen eller kanske få mera variation på sin träning. Förutom det behöver jag också en "PT-kund", som jag fungerar som tränare åt i 9 månader (20 träffar). Till detta hör omfattande individuell coaching vad gäller livsstil, kost och träning. Men mera info om detta kommer när det är aktuellt.

Jag känner i alla fall att jag redan lärt mig massa nya saker och även fått en djupare förståelse för de saker jag vetat om träning och kost sedan tidigare. Jag är så glad att jag tog beslutet att göra detta och att det gick så smidigt att kombinera med mitt jobb. Väntar med spänning på att fortsätta lära mig mer!Foto 2021 01 29 14 29 21

Det får räcka för idag. Nu tänkte jag sätta på en podcast och gå ut på en promenad i det fina vädret. Vi hörs!


Virtuell babyshower och världens bästa mascara!

Skrivet av Caroline Högnäs 25.01.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag: ett av mina mål för 2021 är att blogga mer regelbundet och bli bättre på att planera mina blogginlägg på förhand.
Också jag: har skrivit tre inlägg hittills i år och inte planerat ett enda.

Men vi kör på ändå.

Jag fick äntligen min kalender förra veckan och nu känns det som att jag har lite koll på mitt liv igen. Förutom det så var förra veckans höjdpunkt när vi överraskade min syster med en virtuell babyshower. Såklart skulle det ha varit roligare att kunna träffas och ha babyshowern på plats, men på grund av ni-vet-vad så fick vi helt enkelt ta det digitalt i stället. Men det fungerade väldigt bra att hålla lite program och lekar också på distans - och sina gåvor fick hon levererat till trappan. Jag längtar sååååå mycket efter att få träffa min systerdotter!

Två andra höjdpunkter från förra veckan var att få träffa både Iia och Hanna. Iia och jag var ute på promenad inte bara en, utan två gånger och Hanna träffade jag igår när jag körde iväg till Ingå på ett hemligt uppdrag, hehe. Foto 2021 01 24 16 20 33

När jag nu en gång har er uppmärksamhet vill jag också passa på att tipsa om den bästa mascaran jag någonsin haft. Jag fick den av min syster till julklapp och nu vill jag aldrig ha någon annan mascara igen. Den är från Estée Lauder och heter Sumptuous Extreme. Den är just en sådan mascara som jag gillar: ger volym, men utan klumpar och håller länge. Här kan jag ju samtidigt också ge en shoutout till Xlash-serumet som har gjort mina annars väldigt korta fransar längre. Tycker att det är lite läskigt att det funkar - men det funkar.Foto 2021 01 24 13 13 03Foto 2021 01 24 13 24 05

Och vet ni vad? Tiden har kommit då det är dags för mig att inleda mina (deltids)studier inom motion & idrott. Så denna vecka har jag mina första studiedagar, vilket känns både lite skrämmande men också otroligt roligt!

Vi hörs.