Header 4

15 december - att köra bil i Helsingfors centrum....

Skrivet av Caroline Högnäs 15.12.2020 | 5 Kommentarer

Kategorier:

Jag vet inte om jag nämnt det här på bloggen tidigare, men hur som helst så har vi skaffat en bil. Idag skulle jag köra bilen för andra gången i Helsingfors centrum. Det var rusningstrafik och otroligt mycket bilar i farten. Eller ja, i alla fall enligt en lantis som jag, som är uppväxt i en liten by och tog mitt körkort i Jakobstad. Hur som helst, jag kan med glädje meddela att det gick riktigt bra. I alla fall om man jämför med när jag första gången körde i Helsingfors centrum...

Nej, jag krockade inte då heller (fast det inte var långt ifrån). Men, när jag skulle köra ner i Kampens parkeringshall, råkade jag i stället köra ner... i BUSSTERMINALEN!!!!  Ni som har varit i Kampens köpcentrum har säkert sett att det längst ner finns en stor bussterminal för både när- och fjärrtrafik. Och förutom bussar står där förstås massa människor och väntar på bussen. Nej men där kör jag ner och får panik då jag inte vet hur jag skall ta mig ut och folk kollar vad det är för bender som kommer ner i bussterminalen med personbil.

Nåja, klarade mig ur den situationen också (Ps. Jag är på riktigt en ganska bra chaufför).

Jag tänkte faktiskt inte skriva mer än så idag. Utan i stället tänkte jag ge bollen till er. Jag blev nämligen så lycklig idag när jag loggade in hit och såg att jag hade fått en kommentar (!) - som visade sig vara spam. Så nu tänkte jag att vi kan bryta denna 15-dagars monolog och aktivera er lite.

Så snälla, vänligen kommentera det sjukaste, pinsammaste eller roligaste som hänt dig den senaste tiden. Det behöver verkligen inte vara något storslaget. Om du inte kommer på något kan du också berätta vad som fick dig att skratta senast. Eller något annat.

Kom igen nu - bomba mig med kommentarer!!!!! Vill ha minst 20 när jag loggar in nästa gång!!! Foto 2020 11 29 20 51 24 1

Kommentarer

 • Julia 16/12/2020 7:27am (2 år sen)

  Det senaste pinsamma jag gjort i trafiken var att köra motsatt håll på en enfilig väg :D Snälla säg att någon annan också gjort det haha

  • Caroline Högnäs 16/12/2020 8:48am (2 år sen)

   Haha oj nej! Enkelriktade vägar är bland det värsta som finns :D Men ni är redan två som kommenterat att det hänt - så du är inte enda, hehe!

 • Tintin 16/12/2020 8:44am (2 år sen)

  Det absolut mest pinsamma jag gjort ever i trafiken måste vara då jag i höstas körde fel på vägbygget vid Brändö i Vasa och hamnade i helt fel fil och mot trafiken. Skulle lägga sig ner och dö varit möjligt hade jag gjort det. Oh the horror! Som tur är var det sent på kvällen och bara ett par andra bilar ute. Och alla körde jättesakta. Men ändå.

  • Caroline Högnäs 16/12/2020 8:49am (2 år sen)

   Jaa alltså jag kan förstå paniken i den situationen! Men tur att det ändå gick bra och tack att du delade med dig! :D

 • emilia 16/12/2020 2:21pm (2 år sen)


  Tack så mycket för en fantastisk blogg och för allt vad du delar. Jag får intrycket att du är en balanserad person med ett gott hjärta. Tusen tack!

  • Caroline Högnäs 16/12/2020 3:45pm (2 år sen)

   Men Gud vilka fina ord!! Tusen tack och tack att du läser <3

 • Mille 16/12/2020 4:06pm (2 år sen)

  Jag kan bjuda på en pinsam/rolig(?)/händer-bara-på-film historia. Detta var dock några år sedan, innan jag och min sambo blev tillsammans och pre-covid :D

  Vi skulle på en spelning tillsammans, som vänner, för att fira min födelsedag. Biljetterna var köpta 3 månader tidigare och vi skulle ta tåget till spelningen, en resa på ca 1,5 timme.
  Samma vecka som vi skulle på spelningen hade jag fått höra att folk pratade om oss och spekulerade om vår relation. Detta kom från ingenstans för mig, eftersom vi varit vänner sen första dagen på uni. Detta skulle såklart snurra på i mitt huvud resten av veckan och jag skulle ju självklart överanalysera precis allt om vår relation!

  Anyway, vi tog tåget tidigare under kvällen, och väl framme åt vi ramen och tog några drinkar. Vi gick sedan vidare till några andra barer och tar några fler drinkar. Efter en tid börjar vi närma oss ’relations-topics’, typ ”vem i klassen man skulle kunna blabla”, sämsta dejten, etc.

  Jag får då reda på att han redan gått på dejt med en i klassen två terminer innan, utan att jag vetat nåt. Det här gjort mig lite chockad, så drinkarna gick ner lite fortare. Jag försökte också ge hintar om att folk pratar om oss, för att se hur hans reaktion till det var, och drinkarna gick ner ännu fortare. När han sen inser vad jag försöker antyda så stiger han bara upp för att gå till toaletten. Mitt huvud går på högvarv och tänker ”fuck, nu har jag ställt till det!”…och där åker ännu mera vin ner medan jag väntar :D

  När han kommer tillbaka är det dags att gå på spelningen. Vi står och köar för att få komma in, när jag inser att ”shit, jag är full haha :D”. Jag är inte den som brukar bli berusad, men kombinationen av ramen, nervositet och många glas snabba drinkar var kaaanske inte en hit just då (har inte varit full sen dess heller).

  Det är också jag som har biljetterna på mobilen, så vi kommer fram till att han får låsa upp min mobil och visa biljetterna medan min uppgift är att försöka verka normal och bara vara tyst, för under de 30min vi står och köar blir jag mer och mer berusad...vi vill ju gärna bli insläppta, eftersom det var ett litet internationellt band som inte brukar ha så många och stora spelningar. Dessutom hade vi (han) trots allt köpt biljetterna 3 månader innan... :)

  Väl inne i lokalen strular vi lite med biljetterna och narikkan (mitt fel hehe), men vi kommer oss fram till rummet där de ska spela, lyssnar lite på förmusiken och väntar.

  Och just när bandet snart ska komma fram och spela, så börjar jag må så illa att han får leda mig till toaletterna...Jag tillbringar sen 2,5 timmar inne på tjejernas toalett, medan han väntar på mig på en bänk utanför och smyger ibland in till toaletterna för att höra hur jag mår...tills han blir utfrågad av några tjejer vad han håller på med och får stanna utanför resten av kvällen… :)

  Inne på toaletterna kan man höra bandet spela och hur folk sjunger med. Bottnen var nådd tänkte jag medan jag låg på golvet i ett bås, tills jag hörde en tjejs röst och namn inne på toaletterna. Det var min ex-killes ex-flickvän som han hade varit otrogen mot, med mig (utan att jag visste det) och hennes röst kände jag väldigt bra igen…då dog jag lite mer inne i toalettbåset... :)

  Vi missade hela spelningen. Han lämnade inte bänken för att titta på bandet, vi fick aldrig se dem. Sen fick han leda mig till tågstationen och vi fick åka hem igen med sista tåget, i 1,5 timme…

  Just där och då var det pinsamt och jobbigt, men egentligen hade vi otroligt kul hela kvällen (fram tills att jag låg inne på toaletterna och försökte överleva).
  2 veckor senare blev vi tillsammans, och han hade redan vetet att folk pratade om oss i nästan 1 år, men han ville inte att jag skulle veta nåt eftersom jag redan sagt i förbifarten nångång ”varför ska killkompisar alltid försöka stöta på sina tjejkompisar” xD

  Det är väl en av mina mest pinsamma, low moments historier, men en historia som vi fortfarande minns väldigt bra och som jag kanske uppskattar ändå lite mer än min sambo, för han var sjukt orolig och hade panik hela den kvällen xD

  • Caroline Högnäs 16/12/2020 6:07pm (2 år sen)

   Haha oj nej!! Kan förstå att det kändes jobbigt och pinsamt efteråt, men bra att ni kan skratta åt det så här i efterhand (och roligt att ni är tillsammans nu!!) :D jag är också säker på att dom flesta har varit med om någon liknande "snefylla" någon gång... hehe. Tack att du delade med dig! <3

 • Victoria 17/12/2020 9:27am (2 år sen)

  Förra vintern så började det dyka upp spår på min bils motorhuv ofta när det hade snöat. Det var alltid samma tecken (några trianglar) och det hände med jämna mellanrum. Teorierna var många (och diskuterades flitigt med vänner och kollegor) och själv var jag övertygad om att det var någon i mitt trapphus som gick och ritade på motorhuven.

  Nåja, tiden går och kom aldrig fram till nån lösning förrän för några veckor sen. Jag fick snällt inse att det bara var en kombination av en varm motor och smält snö enligt motorhuvens utformning/förstärkningar. Kan ju säga att teorierna som diskuterades på kaffepauserna var mycket roligare.. :D

  • Caroline Högnäs 17/12/2020 9:47am (2 år sen)

   HAHAH :DD väntade mig också att det sku vara något riktigt spännande som låg bakom spåren ;)

Skriv en kommentar