Header 4

16 december - tio saker som är typiskt mig

Skrivet av Caroline Högnäs 16.12.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Bakom denna inläggsidé står ingen mindre än min vän Daniela.

 

1. Jag är en "allt eller inget"-person

Jag är väldigt ofta 0 eller 100 och ett bra exempel på detta är mitt utseende/klädsel. Till vardags går jag ofta och gärna i bekväma kläder, uppsatt hår och osminkad. Men är det fest så är det fest och då är jag inte den som fixar mig på 30 minuter och nöjer mig med en halvfestlig outfit - nej för då går jag all in med festklänning, klackar, festsminkning och fixat hår.

2. Jag oroar mig lätt över saker

Jag såg en meme på Instagram igår: "I've got 99 problems, and 87 of them are completely made up scenarios that I am stressing about for absolutely no logical reason." Jag behöver inte förklara mer än så. Det är jag (fast det kunde vara "and 98 of them are..."). 

3. Jag skrattar åt mina egna skämt

Ett vanligt scenario är att jag berättar ett skämt och att jag även är den som skrattar högst åt skämtet. Ibland kommer jag inte ens så långt att jag får berättat mitt skämt, för jag skrattar så mycket redan innan så jag inte får sagt något.... Sådant antiklimax sen när jag äntligen har berättat skämtet men ingen tycker det är roligt...

4. Jag är väldigt envis 

Ibland kan min envishet vara en positiv egenskap - jag har ett väldigt starkt pannben och när jag bestämmer mig för något så ser jag även till att göra det. Men det kan också vara en riktigt ocharmig egenskap. Jag har t.ex. väldigt svårt att ge med mig och att släppa det och gå vidare är i många fall inget alternativ för mig om jag verkligen vill något eller vet (ibland tror) att jag har rätt om något.

5. Jag tycker om hälsosam mat

Jag äter gärna mat som typiskt klassas som "hälsosamt". Finns väldigt lite grönsaker/frukter/bär som jag inte skulle gilla och älskar t.ex. sallader, smoothies, wok, ugnsrostade grönsaker etc. Uppskattar även genuint havregrynsgröt, fullkornsprodukter och äter mycket hellre mörk än vit choklad. Ps. Såklart kan jag tycka det är gott med godis, chips eller skräpmat ibland - men som tur utesluter ju det ena inte det andra. 

6. Jag är ingen djurvän

Jag är starkt emot djurplågeri och dylikt, så på det sättet är jag en djurvän - men jag är kanske inte den som gosar mest med mina kompisars hundar/katter om man säger som så, hehe.

7. Jag är ingen risktagare eller äventyrare

Jag tar hellre det säkra före det osäkra. Jag är försäkringsbolagens drömkund och sätter t.ex. gärna pengar på bra försäkringar som täcker det mesta om något skulle hända. Skulle t.ex. aldrig åka på en resa utan reseförsäkring. Jag är också väldigt bekväm av mig och om du vill ha sällskap när du skall åka ut i skogen och tälta en vecka utan el och vatten är det inte mig du skall fråga.

8. Jag är en planeringsmänniska 

Varje år har jag en kalender dit jag skriver upp allt jag behöver komma ihåg: allt från saker som händer på jobbet till kompisträffar, planerade träningspass, räkningar som skall betalas - ja till och med vad jag skall äta till middag ibland. På telefonen kan jag göra minnes/packningslistor etc, men för att planera mina dagar behöver jag en gammal och hederlig fysisk kalender.

9. Jag är tankspridd / klumpig

Den här punkten tror jag delvis hänger ihop med den förra. Jag är alltså väldigt planerande och strukturerad av mig, men sedan när jag har för mycket att planera och för mycket tankar i huvudet kan jag även vara den mest klumpiga i världen och det har ju hänt att jag har satt mitt finger i en stavmixer, tagit en gryta ur ugnen utan grytlapp, hällt vin över publiken på en NHL-match i Florida och så vidare...

10. Jag är konflikträdd

Jag tar verkligen inte några onödiga strider, jag tycker inte om att vara osams med någon och jag vill även ofta vara alla till lags. Det är ju förstås en bra sak att inte ställa till med onödigt gräl, men det händer ju också att jag tar den enkla utvägen för att slippa en konflikt eller att känna mig "jobbig" - även fast jag vet att det kanske inte är rätt eller det jag innerst inne skulle vilja. Och det är ju inte så bra.

BONUS! Vad säger mina vänner och min familj att är "typiskt mig?

Jag frågade min familj och några vänner vad de tycker är typiskt mig. Många av de saker de nämnde var samma som de som jag själv kommit på och som är listade ovan, men fick även några andra förslag på vad som är typiskt mig:

- Att gömma saker för att sedan få all beröm när alla letar efter saken du gömt och det är du som hittar den (sysslade tydligen med detta som liten :D)
- Du överanalyserar ofta saker 
- Du säger att du skall gå och sova men ligger ändå en timme i sängen och skrollar på din telefon (:DD)
- Sangria och cider - du gillar inte öl 
- Du är väldigt bestämd och ger inte lätt upp 
Du gillar lyx och skulle till exempel inte åka och backpacka
- Du är den som ofta har snygga sminkningar
- Att berätta dåliga skämt
- Att dra undan mjölkglaset 
när man ännu håller på hälla mjölk för att du tycker det räcker (tydligen också något jag sysslade med som liten - drömbarn :D)Foto 2020 08 29 18 58 38

That's me! 

Kommentarer

  • Sarah 16/12/2020 10:42pm (2 år sen)

    Haha, mjölkglaset! Jag gjorde tydligen också samma som liten (och min bror påminner mej alltid) :D Kanske du bara var tankspridd som barn och glömde säga stopp.

    • Caroline Högnäs 16/12/2020 10:49pm (2 år sen)

      Haha great minds think alike ;) och det var troligtvis just så!

Skriv en kommentar