Header 4

7 ointressanta/störande saker på Instagram

Skrivet av Caroline Högnäs 04.02.2021 | 5 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Idag tänkte jag vi skulle diskutera Instagram och närmare bestämt saker som stör mig eller som jag finner ointressant på just den plattformen.  

Jag behöver säkert också nämna att man skall ta detta inlägg med en nypa salt. Jag gör säkert själv också massa störande saker på Instagram och alla har olika åsikter om vad som är intressant och inte. Och dessa punkter är förstås allmänna och inget personligt mot någon. Så. 

7 ointressanta/störande saker på Instagram:

Allt för långa stories

Ja alltså när jag ser att någons story är så lång att sträcken där uppe är som små punkter, då tappar jag intresset direkt. Gillar dock till exempel stories där kontoinnehavaren pratar, men de får helst inte vara längre än typ 10 klick...

• Dålig influencermarketing

Alltså när någon som uttryckligen sagt att den hatar träning plötsligt gör reklam för träningskläder/träningsredskap? Eller när någon som inte dricker kaffe gör reklam för en ny kaffesort (och då säljer in det med något i stil med "blanda 2 dl vaniljdryck med 0,5 tesked av kaffet och häll på lite salt caramel-sås så får ni en magiskt god kaffedryck - mums!") Tycker det är dålig mf av både företaget och influencern.

• Bilder på pulsklockor efter träning

Jag skulle faktiskt inte kunna bry mig mindre vad någon annan har haft för maxpuls på sitt träningspass eller hur många kalorier hen bränt... definitivt inte efter varje träningspass...

• Folk som uttalar sig om saker dom inte vet något om

Det här har knappast någonsin varit så aktuellt som det har varit det senaste året. Folk skall uttrycka sig om det mesta, utan att ha kunskap inom området. Det är förstås helt okej att dela med sig av en personlig åsikt i någon fråga - men fakta är ingen åsiktsfråga, så vet man inte vad det är man pratar om så tycker jag man inte skall uttala sig heller. Speciellt om man har ett stort konto och når ut till massor av människor som kanske inte är så källkritiska.

• Färglösa flöden 

För ett par år sedan hade alla influencers vita/beigea och överlag färglösa flöden. Nu skall dom i stället vara typ svarta/gråa eller jättemörka? Jag tycker alla skall få redigera sina bilder precis som de vill - men jag tycker färglösa och allt för monotona flöden är tråkiga och väcker absolut inte mitt intresse att vilja börja följa ett konto (bara av den orsaken att flödet är enfärgat, liksom).

• För mycket barn eller djur

Jaa, jag vet att det här är lätt för mig att säga eftersom jag har varken barn eller djur, hehe (så jag kommer troligtvis att få äta upp det här den dagen jag har barn eller djur). Jag följer både många mammor och djurägare på Instagram och har absolut ingenting emot att se varken barn eller djur i en måttlig mängd. Men enough is enough, om man säger som så. 

• För mycket onödiga debatter

Man skall få ha sina åsikter och man skall få uttrycka dem på sina egna kanaler (till viss mån). Men ibland känns det som att folk aktivt söker saker att klaga på/debattera om. Såklart skall man säga ifrån om någon gör något som obviously är fel eller t.ex. kränkande mot någon annan - men att starta världens uppror kring typ ifall insta-vs-reality-bilder som någon postat är rätt eller fel känns ju lite ovärt. Eller överlag att klanka ner på andra. Man kan ju säkert hitta något negativt eller något att hänga upp sig på i det mesta folk gör om man riktigt vill - men vill man? Foto 2021 01 09 14 09 25 1Random bild.

Men nu vill jag gärna höra: vad tycker ni är störande/ointressant på Instagram? Något ni håller med om av det jag skrev, eller tycker ni jag är helt ute och cyklar? 

Kommentarer

 • Nina 05/02/2021 12:45am (2 år sen)

  Folk som lägger upp sina dansande tiktok videon, vill jag se tiktok skaffar jag appen.

  • Caroline Högnäs 05/02/2021 8:30am (2 år sen)

   Sant! Håller med dig där.

 • H 05/02/2021 1:32pm (2 år sen)

  Re-postade födelsedagshälsningar på stories. Kul att du har kompisar som bryr sej om din födelsedag men jeez. 😅

  • Caroline Högnäs 05/02/2021 3:14pm (2 år sen)

   Haha ja, håller med! Överlag är jag väl inget stort fan av re-posts, speciellt inte när det blir för många av den 😅

 • Emma 05/02/2021 2:59pm (2 år sen)

  Tycker helt tvärtemot dej angående färglösa flöden. Jag ogillar flöden där bilderna int passar in och där fotona har olika färgsättning varje gång. Följer nästan bara estetiskt fina flöden för de e de jag vill se på min instagram, bryr mej inte destomera i folks vardagsbilder utan gillar mer estetiska 😂

  • Caroline Högnäs 05/02/2021 3:35pm (2 år sen)

   Haha okej! 😂 Jag gillar förstås också att se fina bilder i mitt flöde och tycker det är stor skillnad på att redigera sina bilder i en viss stil och att de är färglösa (vita/svara). Sen tänker jag väl också att när jag en gång följer en person så går jag inte in till personens profil och kollar på bilderna där, utan de syns ju i mitt flöde där ändå flera olika personers bilder med olika stilar blandas så svårt att hålla det enhetligt där :D

 • Ann 05/02/2021 6:14pm (2 år sen)

  Håller med på första, då det är en roman i stories.. Eller sen under en vanlig postning, som ett blogginlägg. Gaah. Också väldans trött på såna som bara lägger ut selfies på sig själv. SUCK. Så 2009.
  😆

  • Caroline Högnäs 05/02/2021 6:29pm (2 år sen)

   Precis, jag kan också ha svårt för allt för långa texter på vanliga posts :D jag kan nog tycka om selfies, men förstås blir det ju också tråkigt om det är för mycket av dem!

 • Sara Storbäck 05/02/2021 10:55pm (2 år sen)

  Håller verkligen med dig, speciellt angående punkten med för långa storys. För att inte tala om punkten med pulsklockorna!

  • Caroline Högnäs 06/02/2021 8:35am (2 år sen)

   Hehe jaa 😅 tack för din kommentar!

Skriv en kommentar