Header 4

4 december - dadelbollar med smak av pepparkaka

Skrivet av Caroline Högnäs 04.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Idag tänkte jag dela med mig av en gammal klassiker. Ett genialiskt recept som jag skapade till min julkalender jag hade på bloggen för två år sedan: dadelbollar med smak av pepparkaka. En lite hälsosammare variant av julgodis, som är perfekt till glöggmyset. Dadelbollarna är helt utan tillsatt socker, glutenfria och mjölkfria - och framför allt väldigt goda. Vill ni veta vad dom smakar? Pepparkaksdeg. Ja, det är sant.

P1010490

Recept, pepparkaksbollar (10-12 st):

200 g dadlar 
2 msk kokosolja
1 dl havregryn (glutenfria för 100% glutenfria bollar)
1 dl mandelmjöl 
1 msk pepparkakskrydda
1 tl kanel
0,5 tl vaniljpulver (kan säkert uteslutas)
+ mandlar/kokos/nötter att rulla i

- Mixa dadlar till en slät massa. Tillsätt kokosolja och mixa lite till.
- Mixa havregrynen till mjöl. Blanda havremjölet med mandelmjöl, pepparkakskrydda, kanel och vaniljpulver.
- Blanda torra ingredienserna med dadelmassan och rör till en jämn smet.
- Gör bollar av smeten och rulla sedan i hackade mandlar/hasselnötter/kokos eller annat. 
- Förvara i frysen/kylen!

P1010486

Jag tycker verkligen ni skall testa dessa!! Och om (när) ni gör det, let me know. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar