4 december - dadelbollar med smak av pepparkaka
Idag tänkte jag dela med mig av en gammal klassiker. Ett genialiskt recept som jag skapade till min julkalender jag hade på bloggen för två år sedan: dadelbollar med smak av pepparkaka. En lite hälsosammare variant av julgodis, som är perfekt till glöggmyset. Dadelbollarna är helt utan tillsatt socker, glutenfria och mjölkfria - och framför allt väldigt goda. Vill ni veta vad dom smakar? Pepparkaksdeg. Ja, det är sant.
Recept, pepparkaksbollar (10-12 st):
200 g dadlar
2 msk kokosolja
1 dl havregryn (glutenfria för 100% glutenfria bollar)
1 dl mandelmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tl kanel
0,5 tl vaniljpulver (kan säkert uteslutas)
+ mandlar/kokos/nötter att rulla i
- Mixa dadlar till en slät massa. Tillsätt kokosolja och mixa lite till.
- Mixa havregrynen till mjöl. Blanda havremjölet med mandelmjöl, pepparkakskrydda, kanel och vaniljpulver.
- Blanda torra ingredienserna med dadelmassan och rör till en jämn smet.
- Gör bollar av smeten och rulla sedan i hackade mandlar/hasselnötter/kokos eller annat.
- Förvara i frysen/kylen!
Jag tycker verkligen ni skall testa dessa!! Och om (när) ni gör det, let me know.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar