Header 4

Visa alla inlägg skrivna november 2020

Måndagslistan!

Skrivet av Caroline Högnäs 16.11.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Jag var så glad över att ha fått tillbaka lite flyt med bloggandet (slog faktiskt mitt eget besöksrekord på bloggen under oktober månad - tack för det till er som läser!!), men så kom allt möjligt emellan och vips, så den har stått ouppdaterad nu ett par veckor. Men nu är jag här igen och tänkte bjuda på en lista så här måndagen till ära. Jag hittade den här på Fina Christinas blogg. 

Tre guilty pleasures? 

Jag har ju nämnt det förr, men en av mina guilty pleasures är absolut dokusåpor. Ju mer meningslöst, desto bättre. Paradise Hotel, Ex on the beach, Love Island, Temptation Island är exempel på serier som går hem. En annan guilty pleasure jag har är ketchup. Älskar ketchup och vill gärna ha det på typ allt. Också i tacos. Och en sista: jag tycker att Scooter är bra. 

När grät du senast och varför? 

Igår när jag såg klart serien Dash & Lily på Netflix. Tyckte inte ens serien var sådär megabra och fanns nog absolut ingen orsak att gråta - men det var min värsta pms-dag i månaden och då krävs det ungefär att en blomfluga dör för att jag skall börja gråta.

När kan du vara dig själv till 100%? 

Absolut när jag är med min familj, mina vänner och Henkka. Eller alltså egentligen är jag ju mig själv också när jag är med okända människor, men då är jag ju "sådan som jag är när jag är med okända människor". Om ni förstår vad jag menar? Jag beter ju mig olika i olika situationer och med olika människor, men jag är väl inte mindre mig själv ändå. Jag skulle ju inte vara mig själv om jag plötsligt skulle vara den som tar jättemycket plats när jag befinner mig i en grupp med helt okända människor. Typ.

Tre saker du avskyr? 

1) Covid-19, något jag verkligen avskyr just nu och har gjort det också en tid. 2) Folk som skriver skit på nätet/sociala medier (alltså typ hatkommentarer) 3) Att vänta. Är sämst på det. 

Foto 2020 11 14 19 47 50

Just nu väntar jag på julen (eller egentligen mer att "få" börja julpynta), haha.

 

Hur var du i skolan? 

Jag har alltid brytt mig om skolan och haft bra betyg. I högstadiet var jag dock en som väldigt ofta pratade och skrattade under (i alla fall en del av) lektionerna. Svinstörande typ alltså. 

Vad blir du stressad av? 

Jag kan bli jättestressad när jag känner att jag inte har kontroll, eller när det är något jag själv inte kan påverka. Helt onödigt alltså. Vi hade en föreläsning på jobbet för några veckor sedan när föreläsaren, som var psykolog, pratade inom temat stressfri vardag. Vad gäller att fundera/stressa upp sig över saker gav hon tipset att visualisera att man står vid en liten fors/bäck. Det kommer hela tiden flytande tankar i forsen, och vi kan välja att ta tag i tanken - eller låta den flyta förbi oss. En sak man bör fråga sig före man väljer om man skall ta tag i tanken eller låta den flyta förbi är huruvida man kan påverka/göra något åt saken just nu - om inte, så skall man direkt låta den flyta förbi. Det låter så logiskt, eller hur? Förstår faktiskt inte hur det kan vara så svårt att anamma det i vardagen. 

Hur tror du att andra uppfattar dig? 

Jag tror många uppfattar mig som social och pratsam, vilket stämmer till viss del. Jag brukar säga att jag är en introvert extrovert person. I bekanta miljöer och bland bekanta personer gillar jag att ta plats och trivs väldigt bra. I obekanta personers sällskap eller i stora grupper är jag däremot inte alltid jättebekväm. Jag har också flera gånger fått höra att jag är socialt begåvad och ofta ger ett bra första intryck  - skulle ju vara kul om det stämmer.

Hur uppfattar du dig själv? 

Hmm, jag uppfattar mig själv som en väldigt känslosam person som har lätt till både skratt och gråt. Jag ser mig också som en omtänksam person som har lätt att komma överens med andra och som har lätt att läsa av situationer.

En situation som du tycker är jobbig/pinsam? 

En känsla jag kan tycka att är riktigt jobbig är att känna att jag är till besvär. Därför kan jag tycka det kan vara jobbigt att be om hjälp, att fråga om råd eller att be någon om en tjänst. Jag är en sån som: "...alltså du behöver verkligen inte, jag tar absolut inte illa upp om du inte..." eller "...om du har tid att hjälpa mig med det här, men om du inte har så gör det absolut ingenting jag kan också fråga någon annan...". En annan jobbig situation är att vara osams med någon - som tur händer det inte så ofta.

Tre (otippade) saker om dig själv? 

Känns som att jag har skrivit alla mina otippade saker förr, eller att alla redan vet allt haha, men så är det kanske inte. 1) Jag har 4 hål i öronen men jag har nästan aldrig örhängen. 2) Jag tycker jättemycket om smink och att sminka mig (och andra), men gör det väldigt sällan. 3) Jag har glasögon (eller kontaktlinser då jag inte har glasögon på).

Foto 2020 11 14 18 05 14

I lördags sminkade jag mig. Vart skulle jag då så här i coronatider? tänker ni kanske då. Och det kan jag berätta till er: Till Prisma och handla mat. Med munskydd på. Så ingen såg mitt smink. Nej men jag var trött på att gå omkring osminkad med uppsatt hår, så jag satte på mig smink lördagen till ära helt enkelt.

 

När känner du dig som vackrast? 

Svår fråga. Inte första dagarna på menscykeln i alla fall, haha. Nej men alltså det här hänger jättemycket ihop med mitt mentala mående. När jag mår bra så känner jag mig oftast också finare. 

Något du funderar mycket över? 

Allt. Haha, nej men senaste tiden har jag funderat mycket över hur länge den här situationen som råden i världen just nu kommer att hålla på och i vilken utsträckning. Jag hoppas att vi i alla fall nästa sommar skall kunna återgå till det mer normala, men det får tiden utvisa. 

 


Tisdagsflum

Skrivet av Caroline Högnäs 03.11.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag har jag verkligen ingenting på agendan, utan jag tänkte bara jag skulle skriva lite diibadaaba åt er. Det är ju faktiskt väldigt länge sedan jag har gjort det. Och det finns ju en ganska given orsak till varför det är så: förr när mina veckor var fyllda med café- eller restaurangbesök, kompishäng, träningspass på gymmet, kanske till och med en weekend-resa någon gång - ja då var det ju lite lättare att hitta aktuella, vardagliga saker att skriva om. Skulle jag skriva om mina veckor nu skulle det bli väldigt enformigt (okej, nu får jag det att låta som att jag bara sitter hemma 24/7, riktigt så illa är det ju inte).

Men över till något helt annat. En sak jag har stört mig lite på den senaste tiden är ordet basic. Eller alltså när det används i syftet att förklara ett fenomen där en person (oftast kvinna) ser ut/gör/tycker som många andra också ser ut/gör/tycker - typ följer ett speciellt mode eller gillar en populär serie/artist etc etc. När det blir ett negativt laddat ord som associeras med att något är tråkigt, opersonligt eller till och med korkat. Ofta används det ju lite (själv)ironiskt med glimten i ögat, men tyvärr ser man också hur det används för att trycka ner andra.

Vi kvinnor går ju hela tiden omkring med en press på oss, där vi skall se ut och vara på ett visst sätt. Vi får inte vara för mycket, men absolut inte för lite heller. För då är man en basic b*tch. Jag kan säga att jag helt ärligt känner mig ganska basic i många situationer och jag är 100% fine med det. Jag känner liksom inte att jag kan börja ändra mig bara för att på något sätt vara mer aktuell, mer korrekt eller mer beundransvärd. Skulle aldrig orka anstränga mig för att försöka vara, tycka eller tänka på ett sätt som ingen annan redan gör, bara för att. 

Missförstå mig inte, annorlunda är förstås bra och det är något vi behöver i samhället. Men jag tycker att vi inte behöver sätta mera press på t.ex. unga kvinnor att sträva efter att hela tiden vara något mer, något annorlunda, något extra. Utan bara få vara. Att vara en strong independent woman handlar ju heller inte om att ständigt göra som ingen annan gör, utan att vara stolt i sig själv och inte känna att man behöver vara på ett visst sätt, oavsett om det handlar om att passa in eller sticka ut. Nej alltså, jag tänker fortsätta gå i mina vita, chunky sneakers, inreda mitt hem med pampagräs och äta smoothiebowls till frukost så länge jag tycker det är nice liksom :DFoto 20 09 2020 10 21 43

Nå men. Igen över till något helt annat. Ni undrar säkert hur det blev med min nya morgonrutin som jag skrev om i mitt förra inlägg? Om det är någon som mot förmodan inte kommer ihåg (:D) vad det var så kan jag berätta att jag hade som plan att börja en ny morgonrutin, där jag alltid går en kort promenad/yogar eller gör något aktivt innan jag börjar jobba (jobbar alltså hemifrån för den som har missat det). Det började riktigt bra faktiskt och förra veckan steg jag upp lite tidigare varenda vardagsmorgon och gick en promenad. Så med självförtroendet på topp tänkte jag förstås fortsätta denna nya, härliga rutin även denna vecka - för att i morse vakna av att alarmet ringer allt för tidigt och sedan snooza 45 minuter. Ja, det blev helt enkelt en promenad från sängen till köksbordet denna morgon. Nytt försök imorgon. 

Till sist vill jag berätta om ett riktigt bra köp jag gjorde förra veckan: en vind-/regntät jacka och tillhörande byxor. Köpte setet på Helly Hansens outlet, när vi var på en snabb visit där. Ett riktigt kap! Och till mina vänner Nina och Iia vill jag också offentligt berätta att jag även köpt högskaftade strumpor som jag kan ha på nu när jag är ute och går/springer när det är kallt. Hehe.  Foto 02 11 2020 18 26 22

He va he.

Ps. dela gärna med er om ni har tankar kring det jag skrev!