Header 4

Det här gjorde jag för 2, 5, 7 & 10 år sedan

Skrivet av Caroline Högnäs 15.01.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Idag tänkte jag ta med er på en resa tillbaka i tiden. Ja, givetvis är det Instagram-fenomenet där man sätter ut en bild på sig själv för 10 år sedan och jämför med en nytagen bild som har inspirerat mig till detta inlägg.

Men i stället för att bara sätta ut en bild på hur jag såg ut för 10 år sedan, så har jag utvecklat konceptet lite och jag tänkte vara så bjussig att ni får se skymtar från 2, 5, 7 och 10 år tillbaka. Och förutom att dela med mig av en bild på hur jag såg ut på den tiden, tänkte jag också reflektera lite grann kring vem jag var, vad jag gjorde och hur jag tänkte vid den givna tidpunkten. Eller ja, kanske mer som jag nu kommer ihåg att jag tänkte. Det är ju inte riktigt samma sak.

 

2 år sedan: januari 2017

2017

Känns typ som att det här var förra veckan. Jag ser ju rätt så lika ut också...? Lite mindre finnar hade jag där, kanske. Men samma tröja hade jag på mig senast igår.

För två år sedan bodde jag i Vasa i en lägenhet på Handelsesplanaden. Jag och Henkka hade flyttat ihop vid årsskiftet och bodde för första gången tillsammans.

Under den här tiden skrev jag på min gradu och var stressad mest hela tiden och kände enorm prestationsångest. Förutom att jag stressade över skolan och gradun så var jag stressad över kommande vår/sommar; att bli klar, hitta ett jobb, flytta till en ny stad och så vidare. Jag grät väl ungefär varannan dag i alla fall. Stackars Henkka som fick börja sitt samboliv med mig när jag var så där. Dock är vi ju ännu tillsammans så så hemskt kan det ju inte ha varit, he he. Utöver det så njöt jag av min sista tid som studerande genom att delta i olika studie-evenemang. Och så tränade mycket gruppträning på Sports Club. 

 

5 år sedan: januari 2014

IMG 0420

IMG 0778

Den första bilden beskriver mig rätt så bra vid denna tidpunkt. 

För fem år sedan så studerade jag tredje året på Hanken. Jag hade just börjat mitt år som styrelsemedlem för Studentföreningen vid Svenska handelshögskolan i Vasa och styrelsearbetet och alla evenemang tog upp mycket tid i början av året. Men det var roligt. Jag bodde tillsammans med Anni i en fin trea på museigatan i Vasa. Jag och Henkka var i seriöst dejting-skede och även om vi ännu inte pratat om var vi står så umgicks vi väldigt mycket och det kändes bra. Jag var kär och lycklig.

Förutom det så löptränade jag jättemycket och väldigt flitigt, även på vintern. Jag tränade nämligen inför mitt första halvmaraton den där vintern. 

 

7 år sedan: januari 2012

2012 d

2012Webcam-bilder var tydligen en grej på den här tiden, för det var typ det enda jag hittade när jag sökte bilder från den här tiden. 

För sju (!) år sedan var jag abiturient i Jakobstads gymnasium. Jag var 18 år, jobbade på kassan vid ABC i Jakobstad, var blond, hade löshår, drack cider, hade just slutat spela fotboll, satt på café med vänner och pluggade till studentskrivningarna. Typ så. Hade också börjat må mycket bättre efter min ätstörning.

Ja, och så hade jag ingen aning vad jag ville göra i framtiden, men jag tänkte att jag nog ändå skulle satsa på min barndomsdröm och studera till lärare. Sen blev det ju inte riktigt så men det har ni hört om förr.

 

10 år sedan: januari 2009

2009 d

2009 e

Oj jestas, får man väl ändå lov att säga. Den nedre bilden var som jag gick klädd för det mesta: en palestinasjal, mjukisbyxor och en slalomjacka (med troligtvis en stor huvtröja under). Tänker inte kommentera ögonbrynen desto mer.

För tio år sedan hade jag just börjat min sista termin i grundskolan. Jag var alltså 15 år och spelade fotboll och det gick mycket tid åt träningar. Men jag älskade det och vi hade alltid så roligt med lagkamraterna. Förutom det så skickade jag lite för mycket sms och chattade lite för mycket på msn. Någonstans kring den här tidpunkten gjorde jag också beslutet att söka in till gymnasiet i Jakobstad och inte i Pedersöre, som skulle ha varit naturligare eftersom jag gick i högstadie där. Ett av mina bästa beslut någonsin. 

Jag tänkte avsluta detta inlägg med en text som jag skrivit i januari 2009, alltså för 10 år sedan, utan redigeringar, bara kopierat och inklistrat:

"idaa hadd vi nu först fyke, trodd jag sku somn :) sen typ samhälls me en vikarie "alltså, e samhällslära sama som historia?" -.- hahahaha jee xD men iaf, sen hadd vi nu finska blä ^^ Men sen så hadd vi först jumppa, spela korgboll, sen direkt efter hadd vi volleyboll uttagn. gick sådär, int riktit bra.. men få se nu ba :b å efter de blev de ti kör direkt ti tellus på träningar. usch mina ben e så sjuk"

-----

He he he.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar