En lördag i april och hemgjord granola

lördag 14 april 2018 - 19:25 | 0 Kommentarer

Hej, 

Först vill jag börja med att säga tack för all fin respons på förra inlägget! Men inte mer om det nu, utan jag tänkte gå över till något helt annat. Nedan följer nämligen ett riktigt a little bit of this and a little bit of that-inlägg.

Idag är det lördag (ni ba: no shit).

Igår när jag kom hem från jobbet konstaterade jag hur otroligt skönt det skall bli med en helg helt utan program, en helg när man bara får ta det lugnt. Tänkte jag alltså. Ändå sitter jag här nu halv 8 på kvällen och det är egentligen första stunden på hela dagen som jag verkligen sitter ner. Så tydligen hade jag väl lite program ändå. Det jag har sysslat med denna lördag är främst städning (hur kan det ta så länge när man bara har 60 kvadratmeter att städa?). Sen så har jag också varit ut på denna veckas långlänk. Blev samma rutt som förra veckan (varför ändra på ett vinnande koncept, liksom?). Sen har jag också träffat Sarah och Tuukka som är i Helsingfors över veckoslutet på en kaffe och lite stadshäng. Trevligt trevligt! 

Jag har också tillbringat lite tid i köket idag. Fixade en helt amazing granola som jag har gjort tidigare också (recept nere!) och gluten-jästfria semlor. Men alltför mycket tid kan man ju inte spendera i köket under en och samma dag, så nu väntar vi på att vår sushi skall levereras med wolt (världens bästa ♥). Här bjuder jag ännu på några bilder från idag.

Nystädat och nya blommor!

1404b

Det var så underbart väder idag! Vårigt, varmt och skönt. Kunde idag ha ännu mindre på mig än förra veckan när jag var ute och springa. Med den här farten har jag bara t-skjorta snart!

1404e

Dagens sköna outfit. Älskar min ljusgula huppare!

1404f

Granola och semlor.

1404h

Här är receptet på granolan, så där på ett ungefär:

5 dl havregryn
2 dl fröblandning (jag hade solrosfrön och pumpakärnor)
2 dl nötter
1 dl kokosflarn
1-2 tl kardemumma
2 tl kanel
0,5-1 tl vaniljpulver
3 msk kokosolja
2 msk jordnötssmör
0,5-1 dl honung (beroende på hur söt du vill ha den)
-blanda alla torra ingredienser
-smält kokosolja och jordnötssmör i en kastrull. Häll blandningen och honung med de torra ingredienserna.
-rosta i 150 grader ungefär 30 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Var försiktig, granolan bränns väldigt lätt! Min blev lite för mörk denna gång, hehe. Men ändå supergod!

 

Nu kom sushin! Ha en riktigt bra helg alla! 

Taggar:

Kategorier:

Life

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar