Header 4

En snuskigt bra julkalender

Skrivet av Caroline Högnäs 21.11.2018 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Idag tänkte jag gå in lite på allas vårat favoritämne: sex. Så alla som är under 16 eller känner att detta ämne inte alls intresserar kan sluta att läsa här, men gärna komma tillbaka fast i morgon.

Nästa vecka är det första advent (!) och riktigt officiellt juletid. Och något som hör till juletiden är ju julkalendrar. Under min barndomstid så betydde en julkalender en bild av kartong med ett juligt motiv och 24 pappersluckor - möjligtvis innehöll luckorna små, fyrkantiga chokladbitar. Men det gör det inte längre och nu för tiden finns det ju julkalendrar av alla de slag. Förutom att alla godis- och chokladsorter har sin egen kalender, så kan man hitta julkalendrar där luckorna är fyllda med smink, tesorter, smycken, leksaker - till och med öl.

Förra året fick jag den idén att det också skulle vara trevligt med en julkalender för vuxna, en sådan som man kan dela med sin partner - utan att behöva gräla om vem som skall få äta chokladbiten, om ni förstår vad jag menar. Jag googlade runt, men hittade absolut ingenting som var i stil med vad jag var ute efter. Så jag gjorde en egen. Och nu tänkte jag alltså dela med mig av den här briljanta idén åt er mina kära bloggläsare, fast jag egentligen borde kontakta något företag, ta patent på idén och bli rik på det. Nå nej, skämt åsido. 

Vad jag då alltså gjorde var att jag köpte en färdig julkalendermall från Tiger. Sen pyntade jag den fint i ett juligt tema och sen kom jag till idén med hela julkalendern: att fylla luckorna med saker/utmaningar som man tillsammans med sin partner skall utföra. Detta kan vara allt från att laga middag tillsammans eller ge den andra en massage till mera busiga saker, som att sexta en hel dag eller testa någonting nytt på sovrumssidan. Haha, nej gud vad det där lät töntigt, men ja, ni förstår vad jag menar. Det bästa med denna kalender är ju att man kan laga den helt enligt egen situation och sitt eget förhållande. Det kräver en del planering och kreativitet - men enligt erfarenhet så är det väldigt uppskattat och roligt.

Idén med denna, som rubriken säger snuskigt bra julkalendern är alltså att göra december lite extra mysigt. För det händer ju att man mitt i all vardagsstress lite glömmer bort sin partner och den för relationen ack så viktiga närheten och gemensamma tiden. Speciellt så här i juletider, då stressen tenderar att vara extra påtaglig. Denna julkalender är helt enkelt perfekt att ge som lillajulsgåva åt sin kära (eller varför inte göra en singelvariant?). 

Det bästa med den här gåvan är ju att det är något som man ger bort, men samtidigt också har nytta av själv, he he. Förutom det så är ju den här julkalendern riktigt miljövänlig också. Win win win - bara win situations alltså. 

julkalender2

 

Är det någon som kommer att nappa på denna idé eller tycker ni den är helt kass? TELL ME! 

----

Jag insåg också just att jag i början av inlägget skrev att det här inlägget skall handla om sex, men att det nog inte alls handlade så mycket om sex. Så sorry om jag gjorde någon besviken. Heh.

 

 

Kommentarer

 • Laura 22/11/2018 9:39am (4 år sen)

  Borde absolut nappa på idén! Måste bara komma på 24 saker att fylla kalendern med..

  • Caroline Högnäs 22/11/2018 7:19pm (4 år sen)

   Kul! Ja, det är ju en liten utmaning! Själv tog jag google till hjälp när jag försökte komma på saker att fylla kalendern med. Och du kan alltid höra av dig om du behöver mera konkreta tips, jag hjälper gärna till! :)

 • Karolinas kaos 22/11/2018 12:31pm (4 år sen)

  Oj det här var ju superkreativt!! Ska fundera på om jag skulle nappa på den här iden :D

  • Caroline Högnäs 22/11/2018 7:20pm (4 år sen)

   Tack! Ja, det skall du göra :D

 • Sandra Neuman 23/11/2018 12:53am (4 år sen)

  Wow! Lockande! Men ja, så var det det där att hitta på 24 saker ????????‍♀️

  • Caroline Högnäs 23/11/2018 10:09am (4 år sen)

   :D Ja, det är inte det lättaste, men genom att googla kan man få lite nya idéer i alla fall! Eller så kanske jag kan skriva ett nytt inlägg om saker som man kan ha med, haha!

Skriv en kommentar