Ett inlägg om god mat och god gröt
Hej,
Igår var vi och åt middag på Garden by Olo här i Helsingfors. Vi hade bokat bord dit redan för flera veckor sedan, eftersom Henkka skulle ha deadline för sin gradu tidigare denna vecka - och om det är något man behöver fira, så är det en färdig gradu.
Garden by Olo är en sidorestaurang till restaurang Olo, som är en av de några restauranger i Helsingfors som belönats med en Michelin-stjärna. På deras hemsida beskriver dom Garden by Olo som restaurang Olos "bakficka"; en bistro med lite ledigare atmosfär.
Alltså det är smakmässigt absolut en av de bästa restaurangerna jag någonsin besökt. Allt var bara så gott.
Hela restaurangupplevelsen var perfekt för en parmiddag. Snyggt ställe, bra stämning, superbra betjäning och verkligen god mat. Det här är dock inget ställe jag skulle besöka jätteofta, eftersom det inte är det billigaste. Men verkligen en restaurang värt ett besök!
Här är våra huvudrätter. Så gott!
Eftersom jag oftast syns i träningskläder och ganska ofixad här på bloggen, så kan jag ju också visa upp gårdagens face, som hade fått på sig lite extra smink igår. Alltså jag tycker ju jättemycket om att sminka mig (och andra också för den delen!), men det är något jag verkligen inte gör så ofta som jag skulle vilja. Men igår hade jag både eyeliner, ögonskugga och läppglans:
En lyckad kväll igår alltså.
Idag är det söndag. Det känns som den här dagen har hållit på så länge nu, fast klockan är bara halv 7. På grund av klockvridningen då. Jag vaknade redan vid 8 och steg upp och började dagen på bästa sätt med en skål med gröt, en stor kopp kaffe, dagens tidning och solsken ute.
Och alltså, får jag bara prata lite om gröt, innan jag avslutar detta inlägg? Eller ja, det är klart jag får, det är ju min blogg.
Gröt måste ju vara något av det bästa och mest praktiska som finns. Jag misstänker lite att många av dom som säger att dom inte tycker om gröt bara kokar och äter det på fel sätt. Gröt behöver kokas och lagas med kärlek. (he he he).
Så här är en snabbkurs i hur du kokar en portion god, fluffig gröt:
- Sätt 1 dl havregryn och 2 dl vätska i en kastrull. Koka upp gröten och rör om då och då. Sänk värmen på plattan och låt småkoka. När det mesta av vätskan har avdunstat, stäng av plattan och kläck i en äggvita under ständig omrörning. Låt gröten stå på den varma plattan och blanda i salt, kardemumma, kanel, kokosflingor, frön eller annan smaksättning. Sätt i en skål och toppa med nötter, bär, honung eller frukt. Nam!
Ja ja, detta inlägg började med Michelinrestauranger och slutade med gröt. Det är väl det här som kallas balans.
Kommentarer
Felicia 29/10/2018 11:07am (4 år sen)
Kardemumma är sååå gott att ha i gröten! Ger lite julkänslor! :)
Caroline Högnäs 29/10/2018 6:33pm (4 år sen)
Ja men visst är det! Hehe, ja exakt! :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar