Header 4

Första utbildningshelgen avklarad!

Skrivet av Caroline Högnäs 01.02.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Här var det tyst hela förra veckan, vilket beror på att jag i slutet av veckan inledde mina deltidsstudier och det mesta av min vakna tid från torsdag till söndag gick åt studierna. Jag har ju nämt det tidigare men nämner det igen i fall det är någon som inte alls hänger med: jag har alltså börjat studera (deltid) vid Solvalla idrottsinstitut med målet att om ca. 1,5 år ha en yrkesexamen inom idrott & träning och vara auktoriserad personlig tränare. 

Nu kanske någon undrar varför jag valde en så lång utbildning då det finns utbildningar där man kan bli PT på två veckor. Jaa-a, ganska exakt just därför. För att mitt mål inte är att få en specifik titel med minst möjliga ansträngning, utan snarare att lära mig så mycket som möjligt om allt som har med hälsa och träning att göra. Vi fick under helgen höra att denna utbildning är en av de mest omfattande av sitt slag i hela Norden och jag kände verkligen att jag är på rätt ställe.

Nu under första delen av närstudierna har vi gått igenom bland annat basic anatomi; leder, benbyggnad, muskeluppbyggnad samt  muskelkonditionsträningens grunder etc etc. Vi fick även veta vilka olika typer av examensarbeten vi kommer att behöva göra och jag kan ju nu redan nämna att jag kommer att behöva er hjälp till några av dessa, hehe. Vi skall bland annat coacha en grupp på 3 personer under 3 månader (minst 10 träffar), och till detta behöver jag då 3 frivilliga som vill komma igång med träningen eller kanske få mera variation på sin träning. Förutom det behöver jag också en "PT-kund", som jag fungerar som tränare åt i 9 månader (20 träffar). Till detta hör omfattande individuell coaching vad gäller livsstil, kost och träning. Men mera info om detta kommer när det är aktuellt.

Jag känner i alla fall att jag redan lärt mig massa nya saker och även fått en djupare förståelse för de saker jag vetat om träning och kost sedan tidigare. Jag är så glad att jag tog beslutet att göra detta och att det gick så smidigt att kombinera med mitt jobb. Väntar med spänning på att fortsätta lära mig mer!Foto 2021 01 29 14 29 21

Det får räcka för idag. Nu tänkte jag sätta på en podcast och gå ut på en promenad i det fina vädret. Vi hörs!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar