Header 4

Fredagshälsning: träningsbilder på sociala medier

Skrivet av Caroline Högnäs 22.05.2020 | 1 Kommentarer

Alltså vilken vecka! Först var det fredag i onsdags och nu är det fredag igen (den riktiga då), haha. 

Idag tänkte jag bara slänga in en liten fredagshälsning, eller påminnelse, till er alla som någon gång spenderar tid på sociala medier - vilket jag antar att de flesta av er som läser min blogg gör. Denna påminnelse riktar sig kanske extra mycket mot er som tycker om att följa träningskonton. 

Jag följer själv många träningskonton på t.ex. Instagram. Både för att de kan ge mig träningsmotivation, kostinspiration och tips på övningar - eller så är det någon helt annan orsak till att jag följer kontot, t.ex. att personen bakom kontot är rolig och råkar tycka om att träna. Så länge kontot inte har orealistiska, retuscherade bilder eller personen bakom kontot har osunda tankar kring kost och träning, så tycker jag till absolut största del att träningskonton/bilder är något positivt.

Men träningskonton och bilder kan ju tyvärr också orsaka en del hets och press. Det kan handla om att man känner sig dålig för att man själv inte har tid eller ork att träna, när det känns som andra inte gör annat än tränar. Eller så kan det vara att man börjar förminska hur man ser ut eller ändra synen på sin egen kropp, för att någon annan är mer vältränad eller ser ut på ett visst sätt. Eller så kan det handla om att man börjar förminska sina egna mål och prestationer, för att någon annan lyfter mer, tränar oftare eller springer snabbare.

Vad det än är, här kommer påminnelsen: sociala medier är inte alltid lika med verkligheten. 

Jag försöker inte påstå att allt på sociala medier är oäkta och fejk, verkligen inte, utan mer att det är så lätt att vinkla saker på ett önskat sätt. Jag vet också att detta nog är något ni alla redan vet om, men det är tyvärr också lätt att glömma bort det när man är mitt uppe i skrollandet.

Det är så enkelt att välja vad man publicerar och vad man låter bli att publicera. Det är så enkelt att posera, det är så enkelt att sätta filter, det är så enkelt att ta 100 bilder och sedan välja ut den man tycker man ser bäst ut på. Och nu menar jag heller inte att det är något fel på att använda filter, posera på bilder eller välja de bilder man själv tycker man ser bäst ut på - det är ju helt naturligt att man tar den bilden man själv tycker är bäst, oavsett om det handlar om en naturbild, en stilleben, en selfie eller en träningsbild.

Men jag vill bara påminna er om att inte förminska er själva för något ni ser på sociala medier. Och detta gäller ju faktiskt inte bara träningsbilder utan det mesta man ser på sociala medier: förhållanden, vänskap, livsstil, sociala tillställningar - ja till och med personligheter kan vinklas väldigt mycket på sociala medier.

He va ba he ja vila säg.

Avslutar mitt inlägg med ett exempel på vad jag menar. Detta är två bilder jag tog snabbt igår, som visar hur man kan få en bild att se helt annorlunda ut bara genom att posera lite (excuse mitt överdrivna svankande och överdrivet dåliga hållning), men ville göra det tydligt, haha.

Och ja, vi skall städa. Imorgon.Foto 21 05 2020 16 14 40

Ha en fin fredag! ♥

 

Kommentarer

  • Eva 23/05/2020 8:32am (3 år sen)

    Tack för ett bra inlägg! Jag har haft svårt att helt acceptera min kropp säkert sedan högstadiet och ryser av tanken på om jag dessutom haft tiktok och insta med allt vad det kan innebära speciellt när man är yngre.. Är glad att jag växte upp med mindre sociala medier men visst är sånadär quotes och bilder också kända från tex tumbler. Jag har först nyligen skaffat instagram och varit väldigt noga med vem jag följer. Till min glädje kan jag säga att min syn på min kropp ändrats relativt snabbt - till det bättre! Jag hittade snabbt konton som är äkta och härliga och jag är så otroligt glad att jag kunnat få den hjälpen och pushen därifrån! Danaemercer och mikzazon är två favoriter! Har du tips på kanske två träningskonton som du kan rekommendera? :)

    • Caroline Högnäs 23/05/2020 8:42am (3 år sen)

      Hejsan! Tack för din kommentar! Vad roligt att höra att din syn på din kropp har förändrats till det bättre! :) åh, det finns så många, men jag tycker t.ex. om hannaoeberg och fitnessfeministen!

Skriv en kommentar