Header 4

Grönkålschips till fredagsmyset

Skrivet av Caroline Högnäs 02.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hej, 

Igår åkte jag hem till Pedersöre för att hälsa på familjen, när jag ännu är ledig några dagar innan jag börjar jobba på måndag. Det var helt brutalt snöoväder igår och jag var helt säker på att mitt tåg inte skulle kunna åka iväg. Ni vet, i Finland kommer ju snön som en överraskning varje år. Men som tur hade jag fel och jag slapp fram. Mina systrar passade också på att komma hem-hem ikväll, så nu är hela familjen samlad för traditionellt fredagsmys ♥

På tal om fredagsmys. Det är ju ett uttyck som ofta förknippas med soffhäng inklusive chips, godis, glass och annat onyttigt. Såklart skall man kunna festa till det med exakt det man är sugen på ibland, men jag tänkte tipsa om ett lite hälsosammare alternativ som är en personlig favorit till fredagsmyset.

Nämligen grönkålschips. Grönkål är värsta hälsobomben och innehåller massor med vitaminer och järn. För att göra chips av dem gör du som följer:

-Riv lämpliga kvistar av grönkålen och sätt dem i en skål
-Ringla på olivolja + salt och vitlök (obs man kan krydda hur man vill)
-Rör om allt och fördela på en plåt

Och här kommer det kritiska. Att få dem krispiga utan att de bränns. Jag har lyckats med båda (att bränna dem och att få dem krispiga). Av egen erfarenhet och med vår ugn fungerar det bäst att ha dem på ca 200 grader och bara en kort stund (ca 5-7 min). Vid halva tiden brukar jag öppna ugnsluckan en stund för att släppa ut fukt. De bränns väldigt snabbt så lönar sig att vakta dem. 

Sen brukar vi äta dem med egenkryddad gräddfilsdipp (färdiga blandningarna innehåller onödigt mycket socker!) NAMM!

Gronkalschips

Trevlig helg på er alla!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar