Header 4

Hej och välkommen!

Skrivet av Caroline Högnäs 10.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Så roligt att äntligen få sätta igång med bloggskrivandet! Jag har väldigt länge funderat på att börja blogga, men har helt enkelt bara inte kommit mig för. Tills nu då. Jag är superglad att jag fick chansen att börja blogga på just Sevendays, eftersom jag själv har följt med många av bloggarna här sedan sidan startades och gillar konceptet. Jag är alltså riktigt taggad på att sätta igång och tror det här skall bli riktigt bra. 

Jag tänkte att mitt första inlägg skulle få bli ett riktigt klassiskt fakta-om-mig-inlägg, eftersom de flesta av er säkert inte har någon aning om vem jag är eller vad jag sysslar med. Men i stället för det här klassiska med namn, ålder och skostorlek så tänkte jag direkt lista några fun facts och guilty pleasures, typiska för mig. Förhoppningsvis skrämmer detta inte iväg er för gott, hehe. Nå väl, here we go:

1. Jag har världens sämsta ansikts- och namnminne. Det här kan vara jobbigt, eftersom det kan orsaka väldigt pinsamma situationer. Det har hänt att det kommer fram någon, som jag vet att jag borde känna, och börjar prata. Konversationen går för mig till en början ut på att fundera vem den här människan är och när jag har träffat honom/henne. Jag skulle vara världens sämsta lärare, eftersom jag troligtvis skulle vara den som pekar och säger "hmm, du där" ännu efter höstlovet. 

2. På de flestas guilty-pleasure listor, så finns det något som har med mat eller matvanor att göra. Så också på min. Jag sätter nämligen ketchup i min tortilla/taco. Det är inte alls en så konstig kombination kan jag tycka (det är ju tomat), men ändå får jag alltid konstiga blickat när jag frågar om det finns ketchup när tacomyset skall börja. Sen gillar jag också kall gröt. Och nu menar jag ingen fancy overnight-oats-chia-gröt (fast det också är gott), utan helt vanlig havre/risgryns/whatever gröt som har kallnat. Helst sådär seg, klumpig med en hinna på. I know, it's sick. Men så gott. 

3. Jag har bott i Madrid. Det var hösten 2015, då jag utförde den obligatoriska utbytesterminen under mina kandidatstudier på Hanken. Det är bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv och jag älskar Madrid! Om ni inte varit där, rekommenderar jag verkligen att besöka staden. Jag rekommenderar också alla som har möjlighet att åka på utbyte att göra det. 
resizedimage600800 Madrid 3Gran Via, Madrid

4. Jag är riktigt, riktigt dålig på att se på TV-serier och filmer. Jag har sett två serier från början till slut under mitt liv, det är Gossip Girl och Freaks and Geeks. Den senare nämnda var enkel, bara en säsong, 18 avsnitt och superrolig. Jag har alltså inte sett Friends, OC, Sex and the City, Game of Thrones, Stranger Things osv... Inte ens en halv säsong, liksom. Men, jag jobbar på det. 

5. Som en fortsättning på föregående punkt, så kan jag ju berätta vad jag då däremot tittar på då, om jag tittar på TV. Jag har en tendens att fastna för riktigt dåliga dokusåpor. Paradise Hotel, Sveriges Mästerkock, Temtation Island Suomi, Akin ja Ritan rakkausdieetit är exempel på program jag kan titta på. Sen är ju Haluatko miljonääriksi också en riktigt höjdare. När det kommer till filmer, har jag nog sett en del, en bara ungefär 50-80 minuter, sen somnar jag och min pojkvän får berätta hur det slutade. 

6. Jag är en planerings- och listmänniska, näst intill ett control-freak. Förutom shoppinglistor skriver jag också alltid packningslistor om jag är påväg någonstans. Och då handlar det inte bara om längre resor jag skall på, det kan lika bra vara en lista på vad jag behöver ha med mig om jag skall till jobbet direkt efter gymmet på morgonen. Jag skriver också ofta tidtabeller/klockslagsscheman om jag vet att jag har mycket (läs: ens lite mer än vanligt) att göra/komma ihåg en dag. Detta gör också min papperskalender till en av mina viktigaste egendomar.

7. Jag har fyra tatueringar. Men tre av dem är väldigt små och på diskreta ställen, så många som känner mig vet inte ens om att jag har dem. Två av mina tatueringar har jag gjort väldigt spontant. En med mina vänner och en med mina systrar. Gillar dem alla väldigt mycket, men tvärtemot många andra som har tatueringar så är jag för tillfället riktigt nöjd som det är och är egentligen inte sugen på en ny.

8. Min absoluta favoritmat är Sushi. Om det är något jag saknar från Vasa så är det en viss sushirestaurang. Jag har fortfarande inte hittat en sushi-restaurang med så kreativa och GODA sushin, så billigt. Om någon vet om en sådan i Helsingfors, HIT ME!

Tror det får räcka.

Som sagt, välkomna till min blogg! Ni får jättegärna fråga om det är något ni undrar eller annars bara har något att säga. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar