Header 4

Helsinki City Run 2018

Skrivet av Caroline Högnäs 20.05.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hejsan, 

Jag gjorde det! Eller ja, vi gjorde det.

Ännu på fredag förmiddag, dagen innan lopp, var jag inställd på att jag kommer att vara tvungen att springa loppet själv. Nina hade nämligen haft en envis flunssa flera veckor och hade i princip bestämt sig för att inte starta på lördag. Men så fick jag ett glädjebud senare på fredagen, då hon meddelade att hon känner sig så pass bra att hon är redo för lopp! Oj så glad jag blev, eftersom en av (den främsta) orsakerna till att jag anmälde mig till detta lopp var att vi skulle springa det tillsammans.

HCR10

Vi såg ju nästan lite ut som twins när vi sprang, hehe.

Jag hade ett mål med loppet - att det skall kännas bra efteråt. Att jag skall känna att loppet var roligt och att jag skall vilja fortsätta löpträna regelbundet också efter loppet. Och det lyckades! Första 15 kilometrarna gick faktiskt överraskande lätt. Det var en trevlig bana och tempot och feelisen var bra. Jag och Nina höll ganska jämt ett 05:50-tempo ända till 15 km, då det sedan kom någon sorts vägg emot. 16-19 km var riktigt jobbiga både psykiskt och fysiskt. Inte ens att tänka på den kalla skumpan vi skulle dricka senare på kvällen hjälpte riktigt mera. Jag var törstig och hade varmt, och om det är något jag kan klaga på angående arrangemanget, så var det att det bara fanns 3 vätskestationer och ingen alls efter 15 km. Speciellt med tanke på hurudant väder det var, tycker jag man borde ha satt in flera vätskestationer.

Nåjamen. Sista två kilometrarna gick på vilja och vi kom i mål med ett stort leende på läpparna. Jag hade så bra feelis, trots att min halvmara-tid försämrades ytterligare, hehe. Men jag är så nöjd med tanke på hur kort tid jag har satsat på min löpträning och hur varmt det var att springa. Så nöjd att jag kunde känna mig glad och stolt efteråt.

Det lämnade en sån bra smak att jag är ganska säker att jag kommer anmäla mig till ett nytt halvmaraton, som går av stapeln i september. Och ni ba neeej, vi orkar inte läsa mera om din löpning.

Men först skall jag styrketräna lite! Åh, så jag har längtat till gymmet!

HCR7

På kvällen var sedan jag, Nina och Emmi, som också hade sprungit loppet, ut och äta och firade förstås med några välförtjänta glas skumpa! Aj, så bra det smakade!

HCR3

Kommentarer

 • hopihopi 20/05/2018 11:27am (5 år sen)

  Alltid kul med lopp, här är i alla fall en som vill läsa om mer löpning :)
  Grattis till en bra prestation!

 • Hanna Stigzelius 20/05/2018 9:30pm (5 år sen)

  Strongt gjort! Jag är också pepp på springande igen efter en allt för lång och mörk vinter. Bara jag skulle få upp flåset lite mer ännu så kanske jag skulle kunna börja njuta lite mera av det ännu. Et lopp skulle kanske också vara bra att boka in... Vad blev er sluttid?

  • Caroline Högnäs 20/05/2018 10:02pm (5 år sen)

   Ja, det är så mycket roligare att springa på våren/sommaren! :) hejaheja! Och jo, ett lopp brukar vara en bra morot. Vi kom i mål på 02:07 :)

Skriv en kommentar