Header 4

Hjälp en bloggar-rookie! Och så lite kärlek.

Skrivet av Caroline Högnäs 15.02.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Hejsan, 

Igår hade jag noll tid att blogga eftersom jag var så upptagen med att sprida kärlek. Höhö. Nej men, det blev en längre dag på jobbet följt av ett gympass och sen spenderades resten av kvällen med min kära pojkvän bland annat på bio. Så inget märkvärdigt, men mysigt. Om det är något som vi är rätt så bra på jag och Henrik så är det att hitta på saker trots att det inte egentligen finns någon orsak. Ännu efter 4 år. Vi går rätt så ofta ut och äter, på någon utflykt/aktivitet eller liten resa, på bio eller bara fixar till något hemma, fast det inte råkar vara alla hjärtans dag/årsdag eller annat speciellt. Sen är det ju väldigt ofta som en torsdagkväll med mjukiskläder och kvällsmat i soffan framför en bra film kan vara en sån stund som man njuter mest av. Nå väl, jag älskar alla stunder jag får vara kring honom. ♥ 

Och mina kompisar. Det är många av er som jag saknar att ha runt omkring mig i vardagen, men vet ändå att en stark vänskap inte faller på grund av ett geografiskt avstånd. Och ni som är närmare. Ni är alla så otroligt fina! Och min familj. Den bästa man kan ha. En stor bamsekram till er!

IMG 2En av de äldsta (och sliskigaste) bilderna på oss hehe. Sommaren 2014.

Nåmen, nu till dagens ämne. Ett viktigt sådant. Jag som relativt nybliven bloggare behöver er, lite erfarnare bloggares (eller andra insattas), hjälp. Jag skall nämligen köpa en kamera. Det trodde jag ju nog jag lätt skulle fixa själv, tills jag började googla och kolla på nätet. IT'S A JUNGLE OUT THERE.

Jag vet knappt skillnad på en system-, kompakt- och digitalkamera. Eller jo, nog utseendemässigt, men liksom det är för mycket information att ta in när jag försöker läsa på om olika finesser, funktioner och vad man skall titta på när man köper kamera.

Så har någon tips? Råd? Förslag? Vad använder ni? Eftersom det här är min första kamera och jag inte är helt säker på ännu hur mycket jag kommer att använda den etc så tänkte jag att prisklassen skulle få bli där kring 300-500€, det borde man väl kunna få en relativt bra kamera för? 

Help me, please. 

 

 

 

Kommentarer

 • Heidi 15/02/2018 11:35pm (5 år sen)

  För din budget ser jag tre alternativ. En high end kompakt kamera (t.ex. en ur Sony RX100 serien) eller en system kamera (Canon EOS 700D, Sony α6000). Har stoleken betydelse? om inte, gå direkt på en system kamera. Ger mycket mera möjligheter än en high end compact.
  Man kan säga det finns två huvudvarianter av system kameror, de med spegel (Canon EOS 700D) och de utan (Sony α6000). En av skillnaderna är återigen storleken och att de med spegel också har en viewfinder(optisk sökare?). Du vet de där titthålet.
  Andra skillnader kan du läsa om här https://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=169283 men kanske aningen överkurs för en nybörjare. Skulle kunna skriva en mindre roman om ämnet men det rymms inte här.

  • Caroline Högnäs 16/02/2018 8:15am (5 år sen)

   Oj tusen tack för kommentaren och hjälpen!! :) super bra, skall kolla in dessa!

 • Hanna 17/02/2018 8:37am (5 år sen)

  Jag har en compakt sony (a1000 tror jag den är!?) och den är super. Liten o lätt att använda, men tar minst lika bra foton som min stora systemkamera. Sen blir det också en hel del mobilbilder på bloggen, för det är bara så enkelt. Men nu då ljuset återvänder ska jag försöka bli bättre på att fota på riktigt igen!

  • Caroline Högnäs 18/02/2018 9:39pm (5 år sen)

   okej men det låter ju super! :) tack för tipset!

Skriv en kommentar