Header 4

Instagram vs not-Instagram

Skrivet av Caroline Högnäs 07.07.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hejsan,

Instagram vs reality. Ett uttryck som de flesta säkert har stött på, troligtvis inte heller bara en gång. 

Jag är lite tudelad vad gäller detta uttyck och social media-fenomen. Det är ju i sig en bra sak, som påminner om att mycket av det som finns på Instagram inte alltid är som det ser ut. Dock så tycker jag att det lite för ofta missbrukas, och reality-bilden är typ minst lika "snygg" som Instagram-bilden, men kanske ur en annan vinkel eller med ett annat ljus = kampanjen får motsatt effekt.

Sen kommer jag ju alltid lite tillbaka till mitt var och en med sitt-tankesätt, och att var och en ansvarar för vad dom sätter upp på sin Instagram och sen får alla andra välja själv vad de följer och gillar. Enkelt va? Nej, jag vet - det är ju inte det. Men det går jag inte mera in på nu.

Men, för många är ju ändå Instagram också reality, men bara en liten bråkdel av det. Man väljer helt enkelt vad man vill visa från sin vardag. Jag har aldrig strävat efter något perfekt (vad det då sen innebär...) Instagramflöde, men det jag dock tänker på när jag laddar upp bilder är att det skall vara en salig blandning av bilder från mitt liv, d.v.s lite matbilder, träning, jobb/skola, vänner, vardag, familj, resor osv osv osv. Sen väljer jag ju vilka bilder jag sätter upp, och sätter då upp den som jag själv tycker är bäst eller passar bäst in i flödet. 

Nå väl, nu blev det igen en lite längre, och mycket flummigare, introduktion än tänkt. Men det som jag i dagens inlägg tänkte visa er är en bildserie med de bilderna som inte fick en plats i mitt eget Instaflöde, men som ändå är lika mycket glimtar ur mitt liv. Därav rubriken. Ni får själva gissa om det är bilderna till höger eller till vänster.

uppd. insåg ju nu att om man läser detta på en mobil enhet så kommer bilderna bara i en rad under varann, inte bredvid varandra. Då kan ni gissa om det är de 10 första bilderna eller de 10 sista.

blommor 1

middag 1

traning 1

lunch 1

 

hotell 1b

selfie 1

 

frukost 1a

rese 1

selfie2
mys 1

blommor 2


BF 2

traning 3

lunch 3
hotell 2b

selfie 3

mellis 3

rese 2

makeup 3
lunch 5

 

Fortsättning följer....

Och alltså haha, angående sista bilden till höger. Alltså jag låter det bli osagt vad det ser ut som, MEN, det är alltså en hemlagad risvårrulle - typ världens godaste, om än dock inte så Instavänligt.

Nu avslöjade jag ju också vilken sida som var vilken, men det kanske ni redan hade listat ut ändå.

Vi hörs!

Kommentarer

  • Ida-Marie 12/07/2018 10:25pm (5 år sen)

    Haha alltså väldigt bra inlägg. Insta vs reality är ganska sant, inte är ens liv alltid så glamouröst som man vill få det att se ut, eller så är det att man nu vill dela med sig av det fina i stunden :D

    • Caroline Högnäs 13/07/2018 4:13pm (5 år sen)

      Tack Ida! Jaamen precis så är det ju! :)

Skriv en kommentar