Header 4

Lucka 10: veckans utmaning

Skrivet av Caroline Högnäs 10.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

julkalender 10

I dagens lucka finns julkalenderns andra "veckans utmaning", som den här gången är inom kategorin träning och rörlighet/återhämtning. Dessutom utvärderar jag förra veckans utmaning.

I samband med att jag i onsdags yogade här hemma så kändes det rätt självklart vad jag borde ha som utmaning för denna vecka: stretching. Jag stretchar och utför mera aktiv återhämtning allt för lite i förhållande till hur mycket jag tränar. 

Jag har alltid varit naturligt vig, men nu märker jag hur otroligt stel jag är och hur mycket det finns behov av regelbunden stretchning. Och det finns ju egentligen ingen orsak att inte stretcha. Det är inte tidskrävande och man kan göra det var som helst i princip. När man kollar på TV på kvällen till exempel. Så, nästa vecka skall jag varje kväll ägna minst 15 minuter åt att stretcha. Kanske skall du också?

IMG 8339

 

Och hur gick förra veckans utmaning då? 

Förra veckan utmanade jag mig själv att gå 10.000 steg varje dag - hur gick det?

Tja, inte sådär jättebra. Och här kommer bortförklaringarna: det regnade och blåste hårt flera dagar och jag blev förkyld i fredags och hade ont i foten också... Nå nej, helt ärligt så var det verkligen mycket svårare än jag trodde att få ihop 10.000 steg varje dag. Vissa dagar kom jag upp i 10.000 steg, medan andra dagar (t.ex. under lördagen då det snöslaskade exakt hela dagen och jag faktiskt inte ville röra mig en meter längre utomhus än jag var tvungen) så blev det långt under. Mitt medeltal för veckan landade sist och slutligen på 7670 steg, vilket ändå är helt okej.

Men ja, summa summarum: det var svårare än jag trodde och jag hoppas jag skall klara denna veckas utmaning lite bättre (eller alltså klara den över huvudtaget), hehe.

Hoppas ni får en fin vecka!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar