Header 4

Lucka 13: apelsin-chokladmousse gjord på avokado

Skrivet av Caroline Högnäs 13.12.2018 | 0 Kommentarer

julkalender 15

I lucka 13 finns det igen ett juligt recept. Denna gång är det ett recept på en hälsosammare variant av chokladmousse, där avokado fungerar som moussens bas. Detta recept får en härlig, fruktig smak av apelsin, som passar utmärkt tillsammans med kakao. Detta passar bra som dessert eller när man bara vill unna sig något gott!

Förutom att detta recept är gott så passar det även de flesta med specialdieter också, eftersom det är både glutenfritt och veganskt. Sötningen kommer också enbart från dadlarna.

P1010710

Recept, apelsin-chokladmousse gjord på avokado, 2-4 portioner

5 st dadlar, färska och urkärnade
2 stora (eller 3 små) avokadon
4 msk kakaopulver
0,5 dl kokosmjölk
0,5 dl apelsinsaft (färskpressad, jag använde saften av 1 apelsin)
1 msk finrivet apelsinskal (använd gärna en ekologisk apelsin, jag använde skalet av 1 apelsin)

- Skölj apelsinen noggrant och riv den orangea delen av skalet fint.
- Mixa alla ingredienser med t.ex. en stavmixer, tills du har en fluffig massa.
- Klart.

Jag skall erkänna, att tidigare var jag absolut inget fan av kombinationen apelsin och choklad. När jag var liten tyckte jag inte alls om varken fazerina eller jaffa-kex. Jaffa-kex tycker jag förvisso inte ännu i denna dag om, men det har mera med marmeladen/sylten än smaken att göra. Men i den här desserten passar smaken perfekt och jag tycker det balanserar upp den starka kakaon jättebra.

Absolut värt att testa!

P1010714

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar