Header 4

Lucka 19: jag svarar på frågor!

Skrivet av Caroline Högnäs 19.12.2018 | 0 Kommentarer

lucka 19

I dagens lucka svarar jag på frågorna från frågestunden, bland annat om bloggen, julen, framtiden - och om Henkka!

 

1. Vad tycker du är det roligaste/jobbigaste med att blogga?

Det roligaste med att blogga är att jag får vara kreativ - jag får planera och skapa sådant innehåll till bloggen som jag tycker är kul och intressant. Jag tycker även gemenskapen mellan oss bloggare är fin och jag har fått många nya bekantskaper via bloggen! 

Det jobbigaste med att blogga är när jag känner att jag inte har den tiden jag skulle vilja ha att sätta på bloggen och inläggen. Jag har också en tendens att sätta för höga krav på mig själv och då kan jag tycka det blir jobbigt i de fall då jag märker att jag inte kommer att kunna leverera till den nivån. 

 

2. Vet inte om du skrivit ett inlägg om det här tidigare, men hur träffades du och Henkka och vad föll du för hos honom?

Jag har kanske nämnt det någon gång, men jag tror inte jag har skrivit ett inlägg om det. 

Min och Henkkas lovestory börjar romantiskt en Ollistisdag i september 2013. Henkka var då gulis på Hanken och jag var tutor, så jag hade kollat in honom redan i skolan innan detta och hade siktet inne. Men i det skedet kände jag ju inte honom och tänkte nog honom mera som en i mängden och hoppades väl på att under kvällen få lära känna honom bättre. Kanske dansa och hångla lite också.

Vi pratade i alla fall mycket den kvällen och efter det så hördes vi lite på facebook och sågs i skolan och på fester. Jag tyckte bara han blev mer och mer intressant och det som jag sedan föll för var säkert ändå hur han inte alls var en i mängden. Främst det att han var sig själv och inte någonsin försökte vara något annat för att imponera på mig eller någon annan. Han verkade så självsäker, lugn, stabil och smart. Han var så otroligt snäll och omtänksam och vi hade alltid roligt tillsammans. 

Vår första selfie tillsammans, på årsfesten 2013. 

blogger image 105407723

 

3. Längtar du ofta tbx till Österbotten? Tror du att ni kommer flytta tillbaka?

Jag kan längta tillbaka till Österbotten ibland. Eller ja, inte till själva landskapet i sig, utan mer till att vara närmare min familj och mina vänner där. Men både efter att ha bott i Madrid och i Helsingfors så kan jag nog konstatera att jag trivs jättebra i en större stad. Men det är så jag känner nu. Jag kan ju mycket väl längta tillbaka till just Edsevöskogarna när jag blir äldre. 

Eftersom Henkka är hemma från Helsingfors så är ju det här hans hemort och var vi än bor är det någon av oss som inte bor där var vi är uppväxta. Vi är dock båda väldigt flexibla och jag tror vi skulle kunna tänka oss att bo på de flesta ställen i världen, om det fanns bra orsaker till det. Jag tror inte vi flyttar till Österbotten, i alla fall inte inom de närmsta åren - men vem vet.

 

4. Var ser du dej själv om fem år?

Den här frågan är den svåraste jag vet och jag skulle vilja svara jag vet inte, men det är ju lite tråkigt. Så jag svarar i stället att om fem år har jag nog familj och bor i ett parhus med trevliga grannar. Jag jobbar på något sätt inom marknadsföring och tycker fortfarande om att träna!

 

5. Vilken fördom brukar folk ha om dig och hur tacklar du det? 

Det här är också en svår fråga. Det är ju väldigt svårt att veta vad folk tänker om en om de inte berättar det, heh. Men det jag har fått höra är att folk blir förvånade över min humor och hur skämtsam jag är. Många tror nog att jag är allvarligare och mera ”fin i kanten” än vad jag är.

Det beror kanske på att jag behöver känna in stämningen före jag blir riktigt avslappnad i en situation, speciellt bland nya människor. Det här gör att jag nog kan uppfattas som försiktig eller till och med dryg till en början, vilket jag absolut inte är. 

Ett exempel på detta är när jag och min väldigt extroverta storasyster var på resa tillsammans. Två engelska killar kom och pratade med oss och ja, det var mest min syster som pratade, eftersom killarna var helt okända och jag inte kände mig helt bekväm i situationen. Why is your sister so mad? frågade den ena killen av Sandra. Efter en stund märkte dom nog att jag inte alls var arg, utan behövde helt enkelt känna av situationen först.

 

6. Din favoritpryl 2018?

Jag tänkte svara min telefon - den är nog den pryl jag har använt mest i alla fall, men det är nog också lite för förutsägbart svar.

En pryl som jag har börjat använda och använt väldigt flitigt under 2018 är min stavmixer. Den fick jag i julklapp förra året och den har jag använt väldigt flitigt när jag gjort t.ex. smoothies eller proteinfluff (bästa mellanmålet!). Vet inte hur jag har kunnat leva utan en stavmixer i 24 år innan detta? 

 

7. Hur ska du fira jul?

Jag kommer att åka upp till Österbotten och familjen nu till helgen och sedan fira julen med familjen. På fredag har vi julglögg med släkten och på lördag skall jag på min kompis Fredrikas jul/examensfest. På söndag är det traditionell uppesittarkväll och julafton är vi hemma med familjen och firar en riktigt traditionell jul, som ni kan läsa mer om nedan. På juldagen skall jag träffa mina kompisar och nu tycker ni förmodligen att det är boooooring att läsa om vad jag skall göra kommande vecka... Men ja, så där skall jag fira jul!

Jag och Henkka firar alltså inte jul tillsammans, och vi har aldrig gjort det heller. Vi är båda med våra familjer och eftersom de bor såpass långt ifrån varann så är det inte så lätt att kombinera under en och samma julhelg. Men som tur får vi vara tillsammans resten av årets dagar så vi fixar det, he he. 

 

8. Vad hör till dina/din familjs traditioner på julen?

De senaste åren så har vi varit hemma, ätit julgröt och jullimpa till frukost, tänt ljus på mina mor- och farföräldrars gravar, ätit julmiddag, sett på Kalle Anka och sedan på kvällen öppnat julklappar och myst resten av kvällen på soffan med lite för mycket choklad. Så det är väl våra traditioner. Själv brukar jag faktiskt också gå och träna på julaftons morgon, men vi får se hur det blir detta år, när jag ännu är lite flunssig.

Jag och mina fina systrar förra julen. 

IMG 5706

 

9. Vad önskar du dej till julklapp i år?

Sminkborstar, resebidrag och upplevelse-julklappar. Min och Henkkas julklapp till varandra är ju Mexicoresan och den har jag ju redan "fått".

Så önskar jag att hinna njuta av att få vara lite ledig och att tillbringa tid med nära och kära <3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar