Header 4

Lucka 21: pepparkaksbollar med vitchoklad & oreobollar

Skrivet av Caroline Högnäs 21.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

julkalender 21

I dagens lucka bjuder jag på ett recept på julgodis som innehåller både fett och socker (:D) och är otroligt goda, nämligen vitchoklad-pepparkaksbollar och oreobollar. De är enkla att göra och kräver bara några ingredienser. Att laga dem kräver lite tid och tålamod - men det är verkligen värt det!

 

IMG 5552

 

Jag har ju under julkalendern delat med mig av flera olika härliga recept, bl.a. dadelbollar med smak av pepparkaka, apelsin-chokladmousse gjort på avocado, pepparkaksgranola och tre olika grötar. Alla dessa recept platsar nog inom kategorin hälsosammare-, genom att de inte innehållit tillsatt socker och är gluten- och mjölkfria och så vidare. Och bra så - de är alla också väldigt goda.

Receptet jag delar med mig av idag innehåller dock både gluten, socker och mjölkprodukter och passar således inte åt alla. Men till alla er som kan äta dessa rekommenderar jag verkligen att testa att laga dem. De är både fina och otroligt goda och passar utmärkt om man känner att man behöver någonting riktigt gott eller vill imponera på sina gäster. 

Både pepparkaksbollarna och oreobollarna har blivit något av en tradition hemma hos oss, då jag och min syster lagat dem nu flera jular i sträck. Vi har många gånger tänkt laga något annat julgodis, och också gjort det, men sedan gått tillbaka till dessa, då de är så himla goda. 

 

Oreobollar, ca 20 st

100 g naturell färskost
2 paket oreo kex (á 154 g)
400 g mjölkchoklad

- Mixa kexen till en smulig massa. Blanda i färskosten och rör ihop till en jämn massa. Rulla till bollar och ställ i kylen/frysen en stund.

- Smält mjölkchokladen i vattenbad och rulla sedan bollarna i chokladen. 

 

Pepparkaksbollar med vitchoklad, ca 20 st

200 g pepparkakor
200 g färskost med vanilj- eller apelsinsmak 
400 g vit choklad

- Mixa pepparkakorna till en smulig massa och blanda i färskosten. Rör ihop till en jämn massa. Rulla till bollar och ställ bollarna i kylen/frysen en stund.

- Smält vitchokladen i vattenban och rulla bollarna i chokladen. Dekorera till exempel med pepparkakssmulor eller kokosflingor. 

 

Förvara bollarna kallt!

IMG 5537

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar