Header 4

Några orsaker till varför varje fredag borde börja med ett träningspass

Skrivet av Caroline Högnäs 16.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hejsan,

Jag har under flera års tid (i perioder) börjat varje fredag morgon med ett träningspass. Det är något speciellt med att träna på morgonen och speciellt-speciellt när det sker på en fredag. Så ja, man kan ju konstatera att jag har både bra och mindre bra vanor i mitt liv, men detta är definitivt en av dom bättre.

När man jobbar 08-16 (ich) så är det ju dock inte alltid så lätt att få in en träning före jobbet, och det är heller inget jag skulle göra varje morgon (prioriterar och behöver min sömn för mycket). Men jag lovar, i alla fall en gång i veckan får man till det om man bara vill och bestämmer sig för det. För mig betyder morgonträning alltså att stiga upp tidigare än man annars skulle göra för att gå och träna, inte att man vaknar 11 på en lördag och då i sakta mak går till gymmet. Det är inte samma sak.

Jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att få in en eller ett par morgonträningar i veckan och jag skall berätta hur jag brukar sätta upp det och varför det är så värt det:

Man kommer upp lite lättare
Det är på något sätt bara så enkelt att stiga upp när klockan ringer dessa mornar. Jag brukar göra så att jag redan på torsdag kväll packar färdigt alla saker, gör färdigt frukost tills efter träningen och sätter fram alla kläder. Eftersom allt är färdigt packat på morgonen så är det bara att stiga upp fara iväg, typ. Man är ännu så trött så man knappt hinner tänka på att det är och träna man skall = man hinner inte ångra sig. Man hinner inte ens känna efter om man känner sig nere, otaggad eller annars bara lat. För när man har stigit upp och planerat allt redan dagen innan så är det bara att fara iväg. 

1603 gymDet var en ytterst fin morgon idag. Och det var ljust redan 06:00. Betyder bara en sak: snart vår.

Man slipper trängsel
Att träna en vardag mellan 18-20 kan vara lite psykiskt påfrestande när de flesta andra också är där exakt samtidigt och skall förstås ha exakt samma redskap som man själv tänkt använda, när man själv tänkt använda dem. And I don't blame anyone, själv är jag ju också där i trängseln. Men, klockan 06:30 är det behagligt lugnt på gymmet och man kan fokusera 100% på sin egen träning.

1603 selfieinte en själ så långt ögat kan nå

Man kan göra det kort, men desto effektivare 
Mitt gym öppnar först 06:30, så eftersom jag skall vara på jobb kring 08 så blir det lite tight med tid. Jag brukar satsa på att vara där 06:25 och så står jag och väntar som en pensionär utanför banken innan gymmet öppnar. Ändå har jag inte alltför mycket tid på mig. Därför brukar jag satsa på att sätta in en av veckans tyngsta, men absolut mest effektiva HIIT/PLYO-pass just på fredagsmornarna som tar exakt 45 minuter. Och jag lovar, efter ett sånt pass är feelisen extra bra!

1603 gymredskapså här brukar det typ se ut på min träningspunkt på fredagar. Kör boxhopp, stepjumps, sumosquats, steptouches, burpees osv.

Man är piggare och gladare hela dagen
Jaaa, det är ju lite uttjatat med att man har en bra känsla efter träning. Endorfin e fin hit och dit. Men sen bör man ju också inse, att om man tränar på kvällen så har man denna känsla endast några timmar och sen går man och sova. Men när man tränar på morgonen håller den i sig typ hela dagen. Jag märker väldigt bra när jag har tränat på morgonen. Jag har en annan sorts känsla och positivitet inom mig hela dagen. Jag blir lite produktivare. Och nej, det beror inte bara på att det är fredag. Jag har bara en annan sorts vinnar-feelis än man har en vanlig fredag. 

Man har hela resten av dagen ledig
Jag går för det mesta och tränar direkt efter jobbet, eller nångång på kvällen. Men när man har tränat på morgonen så får man gå raka vägen hem och man har dessutom hela kvällen ledig till att göra vad man vill. Dessutom med känslan att man har träningen gjord för dagen och kroppen jobbar ännu på efter träningen. Detta är ju också extra skönt på just fredagar!

...

Så bästa läsare, testa detta upplägg en gång och jag vill våga påstå att det inte är sista gången du gör det. Kom ihåg var ni läste det och tacka mig sen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar