Header 4

När Linn Jung slutade blogga på Sevendays

Skrivet av Caroline Högnäs 11.08.2018 | 5 Kommentarer

Kategorier:

Hej,

Det pratas så ofta om det negativa med sociala medier - om hur det ger ångest, en förvrängd bild av verkligheten, hur det fokuseras allt för mycket på yta och utseende etc. Det pratas också om hur det ofta förekommer en negativ klang, mobbning och hat på olika SoMe-kanaler och jag har själv berört ämnet här. Det ligger ju förstås tyvärr en sanning i det. Men faktum är ju bara, att hur mycket vi än klagar och ojar oss över den negativa atmosfären på sociala medier, så kommer det ju i alla fall inte att bli bättre om vi inte själva ändrar på det. 

Utan att dra ut på inledningen desto mer, så det som jag ville komma till var att idag vill jag lyfta fram några kvinnor (av många) i den finlandssvenska blogosfären, som jag tycker förtjänar lite extra creds. Jag är allt för dålig på att kommentera och ge feedback direkt på bloggar (jobbar på det!), så nu ägnar jag ett helt inlägg åt det här på min egna blogg i stället.

Under året har det ju startats flera poddar i svenskfinland, och Sandra och Michelles är en av dem. Dom två har ju sina egna företag sedan länge tillbaka, som redan det är häftigt, men jag tycker det är så kul att de ändå bara gör nya saker de drömmer om och tycker är roligt! Det verkar inte finnas något som stoppar dessa två. 

Sandra har också samarbetat med Julia, som också är en som gör mycket och gör det bra. Förutom att Julia sköter om oss bloggare på Sevendays och har egna företag så ordnade hon och Sandra alltså förra veckan en influencer-resa till Åland, som det skulle ha varit så roligt att åka med på. Jag tycker verkligen det är så roligt att någon faktiskt tar tag i och ordnar dessa typer av evenemang!

Sen har vi Karolina och Daniela -en till duo som har startat en podcast i år. Enligt dem själva tvekade de först att starta en podd för att alla har ju en podd nu för tiden. Jag är glad att dom ändå gjorde det. Länge sedan någon med så bra åsikter satt och spelade in när dom pratade. Finns det förresten någon podd med bättre jingel (heter det förresten så, musiken som spelas före och under poddavsnitten)?

Några andra som jag vill lyfta fram är Helena Malm, som i gruppen Finlandssvenska bloggare på facebook delar med sig om sina historier, mycket från förr i tiden. Det är alltid lika intressant att läsa hennes texter! En sak är säker, jag skall också blogga när jag är i hennes ålder! En annan bloggare som jag fått upp ögonen för genom facebook är Leena Sahlström, som bloggar om sitt liv med cancerdiagnos. Hon är en så otroligt stark kvinna som verkligen förmedlar budskapet om att det alltid finns hopp! Så vill jag ännu ge en eloge till Ida - en otroligt driven person som för andra året i rad ordnade Jakobsdagar med bravur! Jag har aldrig sett så bra feelis i Jeppis, som det var under Tungevaag & Raaban konsterten - wow säger jag bara! 

Men det här inläggets rubrik då?

Ja, min rubrik var ju inte helt en clickbait. För till sist har vi då Linn och Anna. Att säga upp sig från sina jobb och verkligen satsa på något man tror på och vill göra, ja det är ju inte alla som gör det. Där krävs det förutom vilja och driv också rejält med mod. Men så häftigt, och det skall bli kul att följa med dem och deras nya företag. Det tråkiga med Bertills & Jung är ju dock att två bra bloggare också slutade på denna bloggportal. Men för att se det positiva i det, så här kan det gå när Linn Jung slutar blogga på Sevendays:

lista

skärmdump från sevendays interna grupp på facebook.

Jag skall vara helt ärlig. Jag tvekade innan jag skulle skicka in min ansökan om att få börja blogga på Sevendays - jag tveckade mycket och länge. Inte föra att jag inte skulle vilja starta en blogg, utan mer för att jag inte visste om det var helt min grej. Nej, jag skall vara helt ärlig. Mest undrade jag nog vad andra kommer att tänka. Typ lite men gumman, du är 10 år efter, att starta en blogg 2018 är ingen idé. Tror du dessutom att någon är intresserad av att veta vad du gör eller tänker?

Men obviously är ni. Och det är jättekul! 

Så ja, den sista jag vill ge lite creds till idag är mig själv - som vågade skicka in en bloggansökning till Sevendays och som kan producera (några i alla fall) inlägg som ni gärna läser.

Oh, jag kommer bara på fler och fler som jag skulle vilja hylla i inlägget, men måste nog sluta här. Det får bli en annan gång.

Och jag ber om ursäkt för ett väldigt råddigt inlägg. Men så blev det idag, heh.

 

Kommentarer

 • Tidstjuven 12/08/2018 9:30am (5 år sen)

  Jag håller med om alla dina rekommendationer! :)

  • Caroline Högnäs 12/08/2018 9:59am (5 år sen)

   Tack för din kommentar! Kul att du håller med mig! :)

 • Sandra Neuman 12/08/2018 2:50pm (5 år sen)

  Jaa! Hurra för oss som i ett ögonblick vågar! :D Jag skickade in min ansökan helt random, men just då (ett halvår efter lansering) fanns inte behovet av någon mer trädgårdsnörd. Så när min kompis som bloggade för sevvan om trädgård slutade var jag snabb på tangenterna och sa att NU behöver ni en ny trädgårdsbloggare. Haha, jag brukar tänka på den där och fundera hur jag egentligen bara kastade mig ut på det där sättet.

  • Caroline Högnäs 12/08/2018 9:37pm (5 år sen)

   Jaa heja oss! :D och ja, ibland är det nog bättre att inte tänka så mycket utan bara köra!

 • Julia Holmqvist 12/08/2018 8:56pm (5 år sen)

  Åh tack snälla för din pepp <3 Så glad jag blir! och helt rätt att ge dig själv cred, jag är så glad att du började blogga på Sevendays och din sajt bidrar med så mycket intressant. Heja heja dig! :)

  • Caroline Högnäs 12/08/2018 9:38pm (5 år sen)

   Tack för din kommentar och fina ord! <3

 • SandraEmilia- Fashion, lifestyle, business 13/08/2018 11:05am (5 år sen)

  Alltså Caroline! Tuuusen tack för din pepp! Tack snälla va glad jag blev! <3 Och helt klart rätt av dig att credda dig själv, mer sånt! :) :)

  • Caroline Högnäs 13/08/2018 8:22pm (5 år sen)

   :) Vad kul om du blev glad! <3

 • Danielas Dagbok 04/10/2018 1:13pm (5 år sen)

  det här hade jag helt missat! tack snälla du för de fina orden!!! Blev jättejätteglad <3

  • Caroline Högnäs 04/10/2018 7:39pm (5 år sen)

   Vad kul att höra! Väntar på era nya avsnitt, hehe!! :D <3

Skriv en kommentar