Header 4

Ni frågade - jag svarade!

Skrivet av Caroline Högnäs 25.10.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

För en vecka sedan bad jag er ställa frågor till ett frågeinlägg både här och på Instagram. Fick en del frågor (tack för det!) och utan desto närmare introduktion går jag nu rakt på sak och svarar på dem. 


Hur mår du? ❤️

Jo tack, jag mår helt okej! Visst måste jag erkänna att den här situationen med all ovisshet, isolering och diverse specialarrangemang känns ganska jobbig ibland. Ändå vet jag att det hittills påverkat mig ganska lite personligt, men ja. Det påverkar ju också en när det påverkar andra, liksom. Sen är hösten i allmänhet en sådan årstid då jag inte brukar vara på topp. Speciellt mörkret påverkar mig ganska mycket och därför längtar jag nu jättemycket till juletiden, då alla julbelysningar (och förhoppningsvis lite snö) piggar upp i mörkret. 

Vad är du mest nöjd med i livet just nu?

Det här var en ganska svår fråga, men också något tror det är jätteviktigt att reflektera över ibland. Just nu är jag nöjd med mina relationer. De vänner jag har runt omkring mig är alla sådana som får mig att må bra och där jag känner att jag kan vara 100% mig själv.  Och tacka vet jag tekniken som gör att man kan hålla kontakten även fast man inte ses så ofta. Sambolivet är också bättre än på länge. Jag kan nämligen avslöja att hur glad jag än har varit över att inte behöva bo ensam under coronatiden, så har det inte bara varit mys och gos att leva ihop 24/7 under 8 månader (and still counting). Alltså att vara partners, lovers, best friends och nu även i princip kollegor som jobbar vid samma bord, varje dag - medan sociala aktiviteter, fritidsaktiviteter och annat där man ofta har sin egentid minimeras. But this too shall pass, vi är ett bra team.

Hur ser din kvällsrutin ut? / Har du någon morgon/kvällsrutin? 

Om jag tänker så där kväll-kväll, efter att jag kanske har varit på promenad/tränat, duschat, så börjar jag med att laga kvällsmål och så tittar jag på tv eller någon serie, alternativt bloggar. Sen strax innan jag går och sova så utför jag min hudvårdsrutin, det vill säga tvättar bort smink (sker inte så ofta nu för tiden dock), rengör ansiktet, sätter lugnande serum/retinol och nattkräm, borstar tänderna och sätter xlash på fransarna. Sen går jag och sova.

Vad gäller morgonrutinen så ser den väl ganska liknande ut som kvällsrutinen, bara att jag stiger upp i stället för att gå och sova, och sätter dagkräm i stället för nattkräm. Men nu har jag faktiskt tänkt börja med en ny morgonrutin också! Nämligen att varje dag innan jag börjar jobba ta en kort (eller lång) promenad eller göra ett kortare yogapass. För att komma igång lite helt enkelt. Om det blir en rutin eller ett tappert 2-dagars försök återstår att se. 

Hur ser din/era framtidsplaner ut? 

Alltså världens tråkigaste svar, men nu i närframtiden så har jag/vi inte speciellt mycket planer. Henkka är ivrig på att skaffa en bil och jag är ivrig på att planera hur jag skall julpynta här hemma, haha. Nej men, i något fall vill vi nog ha familj och ett hus med ett hemmagym (mest min plan) och havsutsikt (bådas plan). 

Var ser du dig själv om 5 år?

Alltså det här är den svåraste frågan jag vet. Men jag ser mig själv bo i ett hus/parhus med man och kanske barn, ha ett jobb jag trivs med, njuta av livet och fortfarande tycka om att träna och röra på mig! 

Kan du/ni tänka er att flytta tillbaka till Österbotten? 

Jag är ju hemma från Österbotten och har min familj och många av mina närmsta vänner kvar där, så det är klart att jag saknar Österbotten ibland. Så ja, jag tror nog jag skulle kunna flytta tillbaka någon gång i framtiden. Henkka trivdes bra i Vasa och har också flera bekanta där, så vem vet om ni ser oss där en vacker dag. Men det krävs ju förstås rätt förutsättningar med jobb, boende etc etc etc.

Trivs du bra i Helsingfors?

Jag tycker väldigt mycket om Helsingfors som stad och trivs väldigt bra i vår lägenhet och området vi bor i. Nu under coronatiden har jag dock insett att fördelarna med att bo i en stor stad genast blir färre när man inte kan besöka restauranger, mysiga barer, kulturställen och jag har kanske därför saknat Österbotten mer än vanligt. Men visst trivs jag ändå bra här och skulle absolut inte kunna säga att jag vantrivs.

Hur tränar du nu i höst?

Jag fortsätter träna lite "lättare", som jag gjort senaste året. Styrketränar bara hemma och promenerar/springer utomhus. Inget prestationsinriktat nu just, utan bara feel good-träning. Det är vad jag mår bäst av just nu. Foto 25 10 2020 11 13 26Jag har fått säga hejdå till vår mysiga balkong. Vi plockade in textilerna och eftersom vi ändå inte kan sitta och njuta där nu när det börjar bli kallare, så fick balkongen officiellt bli ett minigym nu. Ps. Notera hur gröna alla växterna ännu är!

 

Du verkar ha ett sunt förhållande till kost och träning. Har det alltid varit så?

Kul att höra att du tycker det. Jag skulle säga att jag idag har ett väldigt sunt förhållande till kost och träning - men nej, så har det inte alltid varit. Under några år hade jag det väldigt kämpigt med hjärnspöken kring maten och åt alldeles för lite och tränade väldigt hårt, vilket påverkade mig både fysiskt (viktnedgång, mensen uteblev, håravfall) och psykiskt (ångest, oro, stress). Men tänkte inte gå desto mer in på det här, men om ni vill läsa mer om det har jag tidigare skrivit inlägg om min relation till träning förr och nu och utebliven mens.

Har du någon gång funderat på att bli vegetarian?

Jo, det har jag och jag har till och med testat förra vintern/våren. Jag skrev nog aldrig om det på bloggen, men under de 2 månader jag åt vegetariskt så var min mage riktigt dålig. Jag tänkte först att det berodde på omställningen och skulle lätta småningom, men när det ännu efter två månader var lika dåligt började jag äta "normalt" igen - och magproblemen blev genast bättre. Jag äter ju annars också mycket grönsaker, men det blev nog för mycket med alla linser och bönor och diverse substitut. Nej, jag tror helt klart att en mångsidig kost där jag varierar proteinkällan mellan animaliska och vegetabiliska alternativ är det mest hållbara för mig.  

Ett fint minne från sommaren?

Oj, jag har flera fina minnen från sommaren! T.ex. allt med flytten, hela midsommarhelgen (fick umgås med både familj och vänner och det var även då jag fick reda på att min syster är gravid), mina lugna semesterdagar vid villan och så vidare.

Något du ser framemot nu när vintern närmar sig?

Jag är ju en julälskare, så julen är ju definitivt något jag ser fram emot nu när vintern närmar sig. But that's about it, haha. Är ingen vintermänniska direkt. 

Vad är dina favoritresemål? Vilka ställen är på din bucketlist?

Mina favoritresemål har överlag varit sådana där man kan kombinera stadssemester med strandsemester. T.ex. Lissabon, Miami och Abu Dhabi är några ställen jag har gillat väldigt mycket just på grund av det. Madrid är ju min favoritstad och därav också ett ställe jag alltid gillar att besöka.

Ett ställe jag direkt kommer på som är på min bucketlist är New York! 

Miami Collins Avenue 2017South Beach i Miami, 10/2017.

 

Har du någon favoritserie just nu eller som du sett nyligen?

Jag har överlag kollat väldigt lite serier nu senaste tiden, men förra lördagen när Henkka inte var hemma sträckkollade jag Emily in Paris och tyckte så mycket om den! Vet att den har fått mycket kritik för att vara orealistisk och förskönande, men alltså, det var precis en sådan serie jag ville se. Det kryllar av dokumentärer som berättar om hur vår planet förstörs, hur vi blir allt sjukare, hur vi är beroende av våra mobiler, hur folk utnyttjas etc etc. Det är förstås bra att de också finns och tycker själv dessa är intressanta att titta på (!), men det kan väl få vara ok att tycka att det är skönt att ibland titta på en serie där det mesta bara är härligt, roligt och 100% överdrivet. Eller?

Vad tycker du om coronasituationen?

Ja, alltså som jag lite hintade om ovan så börjar jag bli riktigt trött på det, faktiskt. He byri räck nu, liksom. Det värsta tycker jag är ovissheten (att man inte vet så mycket om själva viruset, hur länge situationen kommer att se ut som den gör nu, om och när det kommer ett vaccin och om det då är säkert att ta osv.). Sen också den sociala delen; att vara tvungen att välja bort så mycket som involverar social kontakt och att i de sociala situationer man hamnar i alltid ändå behöva vara lite nojig. 

Om du skulle måsta lämna bort endera vin eller kaffe för all framtid, vad skulle du lämna bort och varför?

Hur mycket jag än kan njuta av ett glas rött vin så är det nog vinet som skulle ryka om jag vore tvungen att välja mellan vin och kaffe. Kaffe dricker jag ändå i princip varje dag och det skulle verkligen vara brutalt att aldrig mer få dricka det. 

Av någon anledning måste du flytta bort från Finland (och du får inte flytta till Sverige eller Spanien), vilket land skulle du flytta till?

Haha, personen som ställde denna fråga känner mig väl ;) Om jag inte fick välja Sverige eller Spanien så skulle det nog troligtvis bli Danmark eller Norge. Jag veeeeet, så tråkigt svar. Men jag känner helt enkelt att det skulle vara mest behändigt, och jag har ju faktiskt aldrig varit någon äventyrare och kommer knappast att bli det heller.

Vad är färgtrenderna inom inredning nu i höst?

Nu är jag ju definitivt inget inredningsproffs, men spontant kommer jag att tänka på att moss/skogsgrönt känns som en väldigt populär färg just nu! Annars brukar ju hösten överlag föra med sig mycket naturnära färger i inredningen, som mörkgult, orange, gammalrosa och brunt. Sen tror jag nog också att grått och beige kommer att fortsätta trenda även i höst, i alla fall hos oss heheh! 

Avslutar med...

Fem snabba:

Serie / film
Morgon / kväll
Konditionsträning / styrketräning
Aldrig få: äta gröt / dricka kaffe
Beställa online / shoppa i butik

Den med gröt och kaffe var vidrig. Har ändrat den nu 20 gånger, men det får nu vara så där. Haha. 

Det blev nu ett väldigt långt inlägg med mycket frågor, men hoppas ni gillade det ändå! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar