Header 4

Recept: supergoda fullkornsscones

Skrivet av Caroline Högnäs 26.09.2021 | 0 Kommentarer

Glad söndag på er alla! Idag har hösten i Finland visat sig från sin absolut bästa sida: sol, blå himmel, behaglig temperatur och massa gul-orange-röda trädkronor. Själv har jag spenderat dagen med några kompisar, tillika min må bra-träningsgrupp, i Noux nationalpark. Jag hade planerat ett träningspass där vi gick en runda i skogen medan vi med jämna mellanrum stannade och utförde olika utmaningar där vi använde naturen (stenar, träd, stockar) som redskap. Hur trevligt som helst!

Men det var inte det dagens inlägg skulle handla om. Utan jag hade tänkt dela med mig av ett tips för höstdagar som inte är lika fina som den idag. Ni vet, såna dagar då det är regnigt och ruskigt ute och man bara vill linda in sig i en filt och njuta av en kopp te med ugnsfärska..... scones. Ja precis. Idag skall ni få ett recept på riktigt goda, enkla och fiberrika scones, som varken kräver mycket förberedelser eller lång tid i ugnen. De är med andra ord perfekta när man snabbt kommer på att man vill ha något gott till kvällstet.

Recept: fullkornsscones, 4-5 st.

3 dl havremjöl 
3 dl graham/fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt (10%)
1,5 dl vatten

- Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt yoghurt och vatten och rör ihop till en deg. 
- Dela in degen i 4-5 lika stora scones och sätt på en plåt. Platta ut bröden lite med händerna. 
- Nagga bröden med en gaffel och grädda i 250 grader 10-15 minuter.
- Njut ugnsfärska med smör, ost och gurka (eller annat valbart pålägg)

Fullkornsscones

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar