Header 4

Svar på frågor

Skrivet av Caroline Högnäs 09.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hejsan,

Sitter som bäst i tåget påväg upp till Vasa, där jag skall hälsa på mina vänner och också träffa familjen en sväng. Ser väldigt mycket fram emot det! 

Tänkte att det därför passar perfekt att jag svarar på de frågor jag fick i frågestunden, så får jag fördriva tiden här lite effektivt. Alltså på tal om att åka tåg, jag satt just och tänkte på att jag inte kan förstå hur jag stod ut med alla tågresor under somrarna 2014-2016 då jag åkte mellan Jakobstad-Helsingfors och Vasa-Helsingfors var eller varannan helg då jag och Henkka hade distansförhållande. Räknade för skojjs skull också ut att jag då i medeltal reste ungefär 48 resor på tre somrar, dvs för typ 2000€... herrejessus. Eller, det är klart jag stod ut, it's called looove. Nå, men. Till frågorna (tack för dem förresten!).

Vad gillar du mest med Helsingfors?
Det jag gillar mest med Helsingfors är nog det faktum att det är en storstad. Alltså, jag trivs bra när det är mycket liv och rörelse, stort utbud på butiker, evenemang, restauranger, kultur (önskar jag kunde utnyttja det lite bättre!), träningsmöjligheter etc etc etc. Jag är inte säker att jag alltid kommer att tänka så, men nu just känns det som att det passar mig bäst att bo på ett sådant ställe. Sen ääääälskar jag också vår lägenhet och skulle jag flytta någonstans skulle jag ta den med, haha.

vardagsrumc

Vad saknar du mest från Vasa?
Här är det nog absolut vissa vänner som jag inte träffar lika ofta längre, vilket ju är tråkigt. Sen saknar jag nog också wasa sports club och ladyline också lite, faktiskt, haha. Tänkte skriva de korta avstånden också, men insåg att det är nog faktiskt inget jag saknar speciellt mycket. I Helsingfors är det ändå så lätt att göra avstånden korta med allmänna trafikförbindelsena så har inte ännu lidit speciellt mycket av att kilometrarna mellan hem och jobb t.ex. är längre än vad de var i Vasa. Men ja, människorna ♥

Var vill du bo när du blir "stor"?
Detta är en svår fråga! Jag vet faktiskt inte. I Helsingforsregionen känns det som att Esbo skulle vara ett bra ställe att bo när man blir äldre och eventuellt bildar familj. Nära till Helsingfors centrum, men ändå lite utanför i lite mer lugn och ro. Och så finns där ju så många fina ställen nära havet (som dock kräver några år av hard work före de tåls att drömma om...) Men som jag skrev i första frågan så vet jag inte vad jag tänker om några år, om jag har blivit riktigt trött på Helsingfors, eller om man får något jobb på annan ort som kräver att man flyttar. Jag är väl rätt flexibel, antar jag.

Hur ser din drömbostad ut?
Min drömbostad som jag tänker den just nu är öppen, ljus, högt till tak. Den har balkong/terass, bastu, stort badrum med jacuzzi och helst ett litet källargym. Och så är det nära havet och som grannar har jag mina bästa vänner med familjer. På somrarna ordnar vi grillfester tillsammans. Det var drömbostad, right? 

Vilka ämnen skrev du i studentskrivningarna och vad handlade din gradu om?
I studentskrivningarna skrev jag modersmål, hälsokunskap, lång finska, lång engelska, kort tyska och kort matematik. Eftersom jag länge var väldigt osäker vad jag ville studera så valde jag inte ämnen ut efter det, utan mer av vad jag kände jag ville studera just då och som jag kände gav en bra baskunskap. Jag är glad att jag läste mycket språk. Jag skulle nog säkert ha skrivit samhällskunskap också om jag hade vetat att jag vill söka till hanken, men det gick hur bra som helst utan det också.

Min gradu skrev jag i samarbete med Nordea, som jag har jobbade för som sommarjobbare och visstidsanställd 2013-2017. Rubriken var När det traditionella bankmötet blir digitalt - en studie om kundupplevd kvalitet vid Nordeas Onlinemöten. Den handlade alltså sådär i korthet om de virtuella rådgivningsmötena (dvs. när man har möte med sin bankrådgivare via skype) och vad kunder uppskattar med dessa möten, samt var det finns eventuella brister i tjänstekvaliteten i jämförelse med traditionella bankmöten. Syftet var alltså att kunna bidra med information som kan hjälpa banken att förbättra kvaliteten och kundnöjdheten på denna tjänsteform i framtiden, genom att få en förståelse för kundens förväntningar och erfarenheter av mötet. Sådär i all sin korthet. Om någon har svårt att somna på kvällen, finns den att läsa online (hehe)

Finns det något du ångrar att du inte gjort som ung?
Nu känner jag ju mig faktiskt rätt så ung ännu, och det känns som att om jag skulle ha något jag verkligen vill göra så skulle jag säkert kunna. Det är liksom inte för sent. Jag har ju varken barn, huslån eller en hund ännu. Men det här är en svår fråga och jag har funderat på den en lång stund. Jag kommer dock inte på något bra exempel på något som jag ångrar att jag inte gjort ännu, sådär direkt. När jag var yngre ångrade jag dock att jag inte började dansa som liten, jag ville så gärna vara bra på att dansa, haha.

Har du någon dröm idrottslig utmaning du skulle vilja genomföra/klara av? (Ex. Springa maraton på bahamas, kunna göra en backvolt)
Jo, det har jag väl nog. Har nog alltid tänkt att jag vill springa maraton nån vacker dag. Dock vet jag inte helt när eller var det blir, men helst nog någonstans utomlands så man får resa lite på samma gång. 

Vad är ditt drömyrke?
Också en svår fråga. Det här har jag väl typ aldrig haft ett klart svar på. Men det är nog något inom marknadsföring eller marknadsföringsrelaterat. När jag tidigare i vinter sprang på jobbintervjuer där dom frågade om mitt drömjobb, så svarade jag att det är något där jag, i alla fall till viss del, får vara kreativ. Men här är jag nog också flexibel, huvudsaken är ändå att jag har ett sådant jobb som jag trivs med, där jag känner att jag bidrar med något och utvecklas.

Och om jag sådär väldigt orealistiskt fick välja mitt drömyrke så skulle det väl vara att ha en blogg där jag åker omkring i världen och testar olika lyxhotell. Haha! Okej nej kanske inte, jag tror man skulle tröttna ganska fort. När jag var liten ville jag också bli skådespelare eller programledare, så det är väl en barndomsdröm som nog också finns där någonstans inom mig ännu.

Vad är dina bästa karriärstips? 
Nu har jag ju inte så mycket erfarenhet av att bygga kärriär, ännu, men något som jag hittills har lärt mig är nog att inte ge upp fast det inte går som man tänkt, att tro på sig själv och inte ta saker för personligt. Sedan tror jag nog att det är mycket viktigt att vara sig själv i allt man gör, det blir för jobbigt i längden om man försöker vara någon annan eller göra något som inte är genuint. Man kommer aldrig att vara lämplig till allt man vill, men alltid att vara lämplig till något man vill. En annan sak jag också anser är väldigt viktigt är att kunna stå på sig själv men alltid vara ödmjuk. Att vara trevlig och äkta åt folk man möter är något som kan betala tillbaka i framtiden och något som alltid lönar sig.

Marika Erika ryhmaekuva 113 previewJag och mina fina kollegor!

Och nu är jag nästan framme i Vasa. Ha en riktigt trevlig helg allihopa!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar