Header 4

Tisdagsflum

Skrivet av Caroline Högnäs 03.11.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Idag har jag verkligen ingenting på agendan, utan jag tänkte bara jag skulle skriva lite diibadaaba åt er. Det är ju faktiskt väldigt länge sedan jag har gjort det. Och det finns ju en ganska given orsak till varför det är så: förr när mina veckor var fyllda med café- eller restaurangbesök, kompishäng, träningspass på gymmet, kanske till och med en weekend-resa någon gång - ja då var det ju lite lättare att hitta aktuella, vardagliga saker att skriva om. Skulle jag skriva om mina veckor nu skulle det bli väldigt enformigt (okej, nu får jag det att låta som att jag bara sitter hemma 24/7, riktigt så illa är det ju inte).

Men över till något helt annat. En sak jag har stört mig lite på den senaste tiden är ordet basic. Eller alltså när det används i syftet att förklara ett fenomen där en person (oftast kvinna) ser ut/gör/tycker som många andra också ser ut/gör/tycker - typ följer ett speciellt mode eller gillar en populär serie/artist etc etc. När det blir ett negativt laddat ord som associeras med att något är tråkigt, opersonligt eller till och med korkat. Ofta används det ju lite (själv)ironiskt med glimten i ögat, men tyvärr ser man också hur det används för att trycka ner andra.

Vi kvinnor går ju hela tiden omkring med en press på oss, där vi skall se ut och vara på ett visst sätt. Vi får inte vara för mycket, men absolut inte för lite heller. För då är man en basic b*tch. Jag kan säga att jag helt ärligt känner mig ganska basic i många situationer och jag är 100% fine med det. Jag känner liksom inte att jag kan börja ändra mig bara för att på något sätt vara mer aktuell, mer korrekt eller mer beundransvärd. Skulle aldrig orka anstränga mig för att försöka vara, tycka eller tänka på ett sätt som ingen annan redan gör, bara för att. 

Missförstå mig inte, annorlunda är förstås bra och det är något vi behöver i samhället. Men jag tycker att vi inte behöver sätta mera press på t.ex. unga kvinnor att sträva efter att hela tiden vara något mer, något annorlunda, något extra. Utan bara få vara. Att vara en strong independent woman handlar ju heller inte om att ständigt göra som ingen annan gör, utan att vara stolt i sig själv och inte känna att man behöver vara på ett visst sätt, oavsett om det handlar om att passa in eller sticka ut. Nej alltså, jag tänker fortsätta gå i mina vita, chunky sneakers, inreda mitt hem med pampagräs och äta smoothiebowls till frukost så länge jag tycker det är nice liksom :DFoto 20 09 2020 10 21 43

Nå men. Igen över till något helt annat. Ni undrar säkert hur det blev med min nya morgonrutin som jag skrev om i mitt förra inlägg? Om det är någon som mot förmodan inte kommer ihåg (:D) vad det var så kan jag berätta att jag hade som plan att börja en ny morgonrutin, där jag alltid går en kort promenad/yogar eller gör något aktivt innan jag börjar jobba (jobbar alltså hemifrån för den som har missat det). Det började riktigt bra faktiskt och förra veckan steg jag upp lite tidigare varenda vardagsmorgon och gick en promenad. Så med självförtroendet på topp tänkte jag förstås fortsätta denna nya, härliga rutin även denna vecka - för att i morse vakna av att alarmet ringer allt för tidigt och sedan snooza 45 minuter. Ja, det blev helt enkelt en promenad från sängen till köksbordet denna morgon. Nytt försök imorgon. 

Till sist vill jag berätta om ett riktigt bra köp jag gjorde förra veckan: en vind-/regntät jacka och tillhörande byxor. Köpte setet på Helly Hansens outlet, när vi var på en snabb visit där. Ett riktigt kap! Och till mina vänner Nina och Iia vill jag också offentligt berätta att jag även köpt högskaftade strumpor som jag kan ha på nu när jag är ute och går/springer när det är kallt. Hehe.  Foto 02 11 2020 18 26 22

He va he.

Ps. dela gärna med er om ni har tankar kring det jag skrev! 

Kommentarer

  • Nina 03/11/2020 10:04pm (2 år sen)

    Haha ååh dina vrister kommer ha så varmt å mysit 😂 Saknar våra prommisar!

    • Caroline Högnäs 03/11/2020 10:51pm (2 år sen)

      Hehe jaaa! 😄 saknar också!

Skriv en kommentar